Γλίτωσε την έκπτωση η ΕΠΟ: Με απόφαση δικαστηρίου σύρθηκε στην εφαρμογή του νόμου και ήρθε σε συμφωνία με την ΕΔ/ΟΔΠΕ – Στο κενό τα σχέδιά της για δική της ένωση διαιτητών


-Στο χείλος τους γκρεμού βρέθηκε η ΕΠΟ με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ με την οποία ζητούσε ο νόμος και να εγγραφεί στην ΕΠΟ, να ψηφίζει στις ΓΣ κι ό,τι άλλο προβλέπεται. Η διοίκηση της ΕΠΟ κινδύνευε με έκπτωση και η τακτική ΓΣ της ομοσπονδίας που έχει προγραμματιστεί για αύριο (30/6) ήταν στον... αέρα, καθώς την είχε μπλοκάρει η ΕΔ/ΟΔΠΕ. Η ουσία είναι ότι η ΕΠΟ σύρθηκε στην εφαρμογή του νόμου και απετράπη η άλωση της ΕΔ/ΟΔΠΕ.

-Κατά την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστών μέτρων, ο πρόεδρος του Πρωτοδικείου πρότεινε συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών (του Μπαλτάκου και του Γιανναδάκη) και ο Μπαλτάκος με τη διοίκηση της ΕΠΟ γλίτωσαν την έκπτωση.

-Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί αύριο (30/6) αλλά υπάρχει συμφωνία που είναι η εξής: Η ΕΔ/ΟΔΠΕ έχει δικαίωμα να παρακολουθήσει την αυριανή (30/6) ΓΣ και μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα τη γράψει ως μέλος της. Μέχρι τότε οι δυο πλευρές (ΕΠΟ και ΕΔ/ΟΔΠΕ) θα τροποποιήσουν τα καταστατικά τους ώστε να ψηφίζουν στους συνδέσμους οι εν ενεργεία διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές για την ανάδειξη της διοίκησης της Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ.

-Ετσι απετράπη η άλωση της διαιτησίας από την ΕΠΟ που σύρθηκε στην εφαρμογή του νόμου. Το σχέδιο έπεσε στο κενό. Πρόκειται για μεγάλη νίκη της ΕΔ/ΟΔΠΕ, αλλά και του προέδρου της Μανώλη Γιανναδάκη, όπως και του ταμία της Μιχάλη Γαρεφαλάκη.

-Η εφαρμογή του νόμου, πέραν της εγγραφής της ΕΔ/ΟΔΠΕ και την εκπροσώπησή της στη ΓΣ της ΕΠΟ, προβλέπει εκπροσώπηση στην ΕΕ της ομοσπονδίας αλλά και στην ΚΕΔ. Επίσης, προβλέπει τη λειτουργία των συνδέσμων διαιτητών, την ένταξη των εν ενεργεία ρέφερι σε αυτούς με το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, να γίνονται μαθήματα διαιτησίας στους συνδέσμους αλλά και να έχει λόγο η Ενωση Διαιτητών/ΟΔΠΕ στις αξιολογήσεις.

-Η ΕΔ/ΟΔΠΕ δεν απέσυρε την αγωγή που έχει οριστεί για το Νοέμβριο.


Σχόλια