Τα έξι σημεία-φωτιά: Ο Μαρινάκης για το «ξεφτίλικι της ΕΠΟ με τη διαιτησία», «τον αρχιδιαιτητή Μάνταλο», την επαγγελματική διαιτησία, την ολιστική μελέτη, το βίντεο με τα εγκλήματα και την κυβέρνηση που πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες


Στην επίσημη παρουσίαση του τεχνικού διευθυντή Αντόνιο Κορδόν και του τεχνικού της ομάδας, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε και στην κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα έξι σημεία-φωτιά:

1) «Θεωρώ πως υπάρχει μία σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο δεν βλέπω μόνο εγώ, το βλέπει όλος ο κόσμος. Και ο Έλληνας Πρωθυπουργός πριν από μερικά χρόνια και για αυτό ζήτησε από τον πρόεδρο της UEFA, κ. Τσέφεριν, μία δεσμευτική οδηγία. Αυτό είναι η ολιστική μελέτη στην ΕΠΟ. Να την εφαρμόσει για την καλύτερη λειτουργία της ομοσπονδίας και να δούμε πολύ καλύτερα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν μια υποχρεωτική οδηγία, ένα μνημόνιο αν θέλετε να το ονομάσουμε μεταξύ FIFA – UEFA και της ελληνικής κυβέρνησης και ονομάστηκε ολιστική μελέτη. Αυτή τη μελέτη, με μία τεράστια καθυστέρηση, η ΕΠΟ την προσάρμοσε στα μέτρα της, αλλά επί της ουσίας δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα. Η ΕΠΟ έχει επιτροπές, όμως δεν έχει κανονισμό που προβλέπει η ολιστική μελέτη, όπως συμβαίνει σε σοβαρούς οργανισμούς, για το πώς θα συγκαλείται μία επιτροπή και τι θα κάνει αυτή η επιτροπή».

2) «Η ολιστική μελέτη προβλέπει ξεκάθαρα την ενασχόληση ξένων αρχιδιαιτητών κι εδώ έχουμε στην ουσία αρχιδιαιτητή τον κ. Μάνταλο. Η ολιστική μελέτη προβλέπει ταυτόχρονα τη δημιουργία επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εμείς από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα αποφασίζουμε για την τύχη μας. Αυτό πάλι δεν έχει εφαρμοστεί γιατί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την πλειοψηφία την έχει ΕΠΟ. Αρα κοροϊδεύουμε τον κόσμο, κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Όσον αφορά την επαγγελματική διαιτησία, είναι νόμος τους κράτους και πρέπει να εφαρμοστεί. Με τη σύμφωνη γνώμη της UEFA έχει εφαρμοστεί στη Μεγάλη Βρετανία με τεράστια επιτυχία. Το ίδιο και στην Πορτογαλία. Εδώ λοιπόν για άλλη μία φορά για πολλούς και ευνόητους λόγους δεν εφαρμόζεται. Η νέα Κυβέρνηση πρέπει να πάρει ορισμένες πρωτοβουλίες αν θέλει να προχωρήσουμε μπροστά. Ο δικός μου ρόλος δεν είναι να παραπονιέμαι για τα κακώς δρώμενα της ΕΠΟ, ούτε για τη διαιτησία».

3) «Παρότι ήταν η ακριβότερη ομάδα, δεν μπορέσαμε να φτιάξουμε μία ομάδα που να κερδίζει και τη διαιτησία στην Ελλάδα και το παρασκήνιο. Μιλάνε τα γεγονότα. Αν όλη τη χρονιά η διαιτησία ήταν 50-50, θα παίρναμε το πρωτάθλημα».

4) «Έχουμε ετοιμάσει επίσης ένα βίντεο στο οποίο μπορείτε να δείτε όλα τα εγκλήματα που έγιναν εις βάρος μας και εγκλήματα που έγιναν υπέρ άλλων ομάδων».

5) «Η ΕΠΟ να ασχολείται μόνο με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μόνο του μπορεί να βρει το δρόμο του. Στη Super League μπορούμε να συνεννοηθούμε. Όλο αυτό το ξεφτιλίκι της ΕΠΟ έχει να κάνει μόνο με τη διαιτησία, γιατί στην ουσία δεν την χρειαζόμαστε την ΕΠΟ για οτιδήποτε άλλο. Και επίσης παρασκηνιακά με τις πειθαρχικές επιτροπές, με την αδειοδότηση την οποία εκμεταλλεύονται με το να δίνουν άδεια σε φίλους και όχι στους εχθρούς. Ομάδες που δεν θα έπρεπε ποτέ να συμμετέχουν σε καμία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, παίρνουν άδεια. Είναι κακώς κείμενα τα οποία πρέπει να σταματήσουν. Για να μην χάνουμε τον χρόνο μας θα πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, που μπήκε στην ολιστική μελέτη, να αποφασίζει για την τύχη του. Θεωρώ ότι συμφέρον όλων των ιδιοκτητών που ασχολούμαστε με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, άσχετα με το τι κάνουν ορισμένοι στην καθημερινότητά τους, είναι να θέλουν να πάει το άθλημα μπροστά. Και πιστεύω πως σύντομα με την Κυβέρνηση μπορεί να εφαρμοστεί και να κάνουμε επιτέλους δυο βήματα μπροστά».  

6) «Έχουμε δει πολλά σε αυτήν τη χώρα. Ανθρώπους να κάνουν καριέρες με απειλές, ψέματα, αέρα. Κρατικοδίαιτοι. Όλοι εμείς κάθε χρόνο συνεισφέρουμε στο κράτος, ενώ αυτοί οι άνθρωποι αρμέγουν το κράτος για να μπορούν να κάνουν άλλα πράγματα. Εγώ είμαι περήφανος γιατί δε με έχει βοηθήσει κανένα κράτος και αυτά που έχω κάνει τα έχω κάνει εγώ με ξεκάθαρες διαδικασίες, είτε αυτό λέγεται χρηματιστήριο Νέας Υόρκης ή μεγάλα deals τα οποία παίρνουν δημοσιότητα. Υπάρχουν μεγάλοι οργανισμοί οι οποίοι τσεκάρουν όλες τις λεπτομέρειες για το πόσο σωστά γίνονται όλα αυτά τα deals».

 

Σχόλια