Καραπαπάς: «Σκάνδαλο αν το προπονητικό κέντρο της Εθνικής πάει στον Ιππόδρομο – Είναι όλα διαλυμένα»


Αστραψε και βρόντηξε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, στην ομιλία του στη ΓΣ της ΕΠΟ. «Θα είναι έγκλημα και σκάνδαλο αν το προπονητικό κέντρο της Εθνικής πάει στον Ιππόδρομο», είναι η βόμβα που έριξε, αφήνοντας και αιχμές για απιστία. Επίσης, ενώπιον των εκπροσώπων των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, έκανε κι άλλες σοβαρές καταγγελίες για το που πάνε τα χρήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τα χρήματα που δίνουν οι υπερκείμενες αρχές, όπως και για το… θάψιμο της ολιστικής μελέτης αλλά και την ΚΕΔ του… Μάνταλου. «Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα, είναι όλα διαλυμένα», τόνισε επίσης.

Για την ολιστική μελέτη είπε: «Η ολιστική μελέτη δεν έχει εφαρμοστεί και είναι υποχρεωτική οδηγία. Θέλω να με προσέξει η κυρία Μπιτζούνη επειδή έχει ρόλο ελέγχου. Πρέπει για κάθε επιτροπή να υπάρχει κανονισμός. Αυτό που έχουμε ζήσει δεν έχει προηγούμενο, να γίνεται εκτελεστική επιτροπή κάθε δυο μέρες, λες και όσοι υπηρετούν το ποδόσφαιρο είναι ένα πλήρωμα ανεπάγγελτων και άχρηστων. Πρέπει να υλοποιηθεί η ολιστική μελέτη και να θεσπιστούν κανονισμοί για τη λειτουργία των επιτροπών».

Για την ΚΕΔ τόνισε: «Ηταν συμφωνία να υπάρχουν μόνο ξένοι παράγοντες της διαιτησίας στην ΚΕΔ. Κάποια στιγμή ο κ. Μπένετ μας είπε ότι έχει αντιπρόεδρο κ. Μάνταλο».

Ο Καραπαπάς ήταν «καυστικός» για τα οικονομικά της ΕΠΟ: «Η ΕΠΟ δεν είναι καλύτερα οικονομικά. Αυτό οφείλεται στα χρήματα της ΦΙΦΑ. Έχετε δει τον προϋπολογισμό; Ξέρετε τι ψηφίζετε;».

-«Που ακούστηκε, σε ποια ομοσπονδία στον κόσμο να δίνει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ χρήματα και να πληρώνουν τους διαιτητές, όπως γίνεται με τη SL2; Θέλουμε να μην υπάρχει αλισβερίσι. Να μην πληρώνει το ποδόσφαιρο στα ταξίδια Εθνικής τη φίλη κάποιου. Είναι τοξικό αυτό; Μιλάνε για τοξικότητα οι άνθρωποι που δεν ξέρουν πότε συνεδριάζουν!»

-«Τα τελευταία δυο χρόνια σαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχουμε δώσει 23 εκατ. ευρώ.  Πόσα από αυτά πάνε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Ξέρετε ότι αυτά πάνε σε δυο χρόνια μισθών ΕΠΟ. Γίνονται αυτά σε άλλη ομοσπονδία;»

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε με τις «βόμβες» για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής: «Πρέπει να προσέχετε τι ψηφίζετε. Θα ξεκινήσουμε και έρευνα για ζητήματα που τρέχουν για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής. Αν εσείς, η ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ δώσετε χρήματα και αυτό μπορεί να γίνει στο καλύτερο πάρκο της Ευρώπης, και το πάρουν από εκεί και το πάνε Ιππόδρομο, το κατασκευάσουν με εκατομμύρια περισσότερα και το παραλάβουν πέντε χρόνια μετά, αυτό θα είναι έγκλημα και σκάνδαλο».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Κώστα Καραπαπά: «Τη χρονιά που πέρασε κάναμε μόνο βήματα προς τα πίσω. Δεν έχουν καταλάβει τι είναι αυτό που ονομάστηκε ολιστική μελέτη. Υπήρχε σαν υποχρεωτική οδηγία για να αλλάξουν τα πράγματα και είναι αποτέλεσμα συμφωνίας των κυρίων Μητσοτάκη, Τσέφεριν. Η ολιστική μελέτη δεν έχει εφαρμοστεί. Θέλω να με προσέξει η κυρία Μπιτζούνη, επειδή έχει ρόλο ελέγχου. Οργάνωση μηδέν. Συνέπεια μηδέν γιατί δεν υπάρχουν κανονισμοί για τις επιτροπές. Πρέπει για κάθε επιτροπή να υπάρχει κανονισμός. Αυτό που έχουμε ζήσει δεν έχει προηγούμενο, να γίνεται εκτελεστική επιτροπή κάθε δυο μέρες, λες και όσοι υπηρετούν το ποδόσφαιρο είναι ένα πλήρωμα ανεπάγγελτων και άχρηστων. Οργάνωση μηδέν, συνέπεια μηδέν. Δεν υπάρχουν κανονισμοί για την λειτουργία των επιτροπών για να γίνεται αυτό που σας περιέγραψα. Μόλις χθες έγινε συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, παρεμπιπτόντως στήθηκε έτσι να μην έχει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο την πλειοψηφία. Χθες, μας έφεραν να εγκρίνουμε τον Κανονισμό Ιδιότητας και Μεταγραφών των Ποδοσφαιριστών! Ξέρετε πότε μας τον έδωσαν 100 σελίδες κανονισμό; Προχθές! Εμείς που έχουμε ομάδες που κάνουν μεταγραφές εκατομμυρίων. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα, είναι όλα διαλυμένα. Δεν υπάρχει σοβαρή λειτουργία ομοσπονδίας.

Πρέπει να υλοποιηθεί η ολιστική μελέτη και να θεσπιστούν κανονισμοί για τη λειτουργία των επιτροπών. Σας ρωτάω λοιπόν αν υπάρχει ένας άνθρωπος που να πιστεύει ότι είναι λογικό να φέρνεις έναν τέτοιο κανονισμό μία μέρα πριν.

Είναι δυνατόν, λίγο πριν τη συνεδρίαση, να παίρνεις τελευταία στιγμή έναν κανονισμό που παίζεται η ζωή σου, εννοώ τις ομάδες και να θέλουν να εγκρίνεις αμέσως;

Ηταν συμφωνία να υπάρχουν μόνο ξένοι παράγοντες της διαιτησίας, ξένα μέλη στην ΚΕΔ. Κάποια στιγμή, κάποιος κύριος που είναι τώρα επικεφαλής, ο κ. Μπένετ, αφού δέχτηκε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, μας είπε πως έχει αντιπρόεδρο τον κ.Μάνταλο που δεν είναι ξένος. Παρόλα αυτά λέμε όλα καλά!

Η ΕΠΟ δεν είναι καλύτερα οικονομικά. Αυτό οφείλεται στα χρήματα της ΦΙΦΑ. Εχετε δει τον προϋπολογισμό; Ξέρετε τι ψηφίζετε; Ξέρετε ότι υπάρχει κονδύλι διάφορα 20.000 στον προϋπολογισμό και μετά δόθηκαν 600.000 ευρώ; Η θα πάρετε 40.000 ευρώ και όλα καλά; Γιατί να πληρώνει η ΕΠΟ τους επαγγελματίες διαιτητές και όχι η Λίγκα; Γιατί να έρχονται 800.000 ευρώ από ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ και να μη πηγαίνουν σε εσάς (σ.σ. εννοεί τις ποδοσφαιρικές ενώσεις), να γίνουν γήπεδα, αλλά στους διαιτητές της SL 2 ως ρουσφέτι του προέδρου στους φίλους του. Γιατί να μην πάρουν οι ενώσεις 80.000 ευρώ; Κι όποιος δεν έχει τα χρήματα για να μπορεί να έχει μία ΠΑΕ, να μην έχει. Είναι δυνατόν κάποιος λογικός να μη συμφωνεί με αυτό που λέω; Δεν είναι δυνατόν.

Που ακούστηκε, σε ποια ομοσπονδία στον κόσμο, να δίνει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ χρήματα και να πληρώνουν τους διαιτητές, όπως γίνεται με τη SL2;

Θέλουμε να μην υπάρχει αλισβερίσι. Να μην πληρώνει το ποδόσφαιρο τη φίλη κάποιου στα ταξίδια Εθνικής ή τον φίλο του.

Είναι τοξικό αυτό; Μιλάνε για τοξικότητα οι άνθρωποι που δεν ξέρουν πότε συνεδριάζουν! Δεν υπάρχει συστολή.

Έγινε ένα δικαστήριο χθες για την ΟΔΠΕ και είπαν οι άνθρωποι πως δεν ξέρουν τίποτα. Εδώ δεν υπάρχει καμία συστολή. Μπορεί να γίνεται το οτιδήποτε και να μην ιδρώνει κανενός το αυτί.

Τα τελευταία δυο χρόνια σαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχουμε δώσει 23 εκατ. ευρώ.  Πόσα από αυτά πάνε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Ξέρετε που πάνε αυτά δυο χρόνια μισθών ΕΠΟ. Γίνονται αυτά σε άλλη ομοσπονδία;

Πρέπει να προσέχετε τι ψηφίζετε. Θα ξεκινήσουμε και έρευνα για ζητήματα που τρέχουν για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής.

Ποιο είναι αυτό το θέμα; Μπορεί ο πρόεδρος να μην κοιτάζει αριστερά αλλά υπάρχουν και αριστερά άνθρωποι, και πολίτες και Έλληνες. Όλοι θέλουν η Εθνική να αποκτήσει προπονητικό κέντρο-κόσμημα. Έγινε έρευνα για χώρο στο Ελληνικό. Εχει προταθεί άλλη περιοχή που δεν είναι το Ελληνικό, με εκατομμύρια περισσότερα, αυτό αγγίζει τα όρια απιστίας, χώρια που θα τελειώσει και αργότερα. Αν εσείς, η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ δώσετε χρήματα και αυτό μπορεί να γίνει στο καλύτερο πάρκο της Ευρώπης, και το πάρουν από εκεί και το πάνε στο Ιπποδρομιακό Κέντρο, το πάρουν πέντε χρόνια μετά, αυτό θα είναι έγκλημα και σκάνδαλο. Τόσο κατά της Εθνικής όσο και κατά του ποδοσφαίρου. Ο κάθε επιχειρηματίας έχει δικαίωμα να βγάλει χρήματα όμως κανένας από εδώ δεν έχει δικαίωμα να βγάλει χρήματα από την Εθνική, να πουλάει την Ελλάδα, ειδικά αν λέει ότι αγαπάει την Ελλάδα».

 

Σχόλια