Η ΟΥΕΦΑ ερευνά τον Μαρτσίνιακ ως ακροδεξιό – Εξετάζεται η αντικατάστασή του από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ


Στο μικροσκόπιο της ΟΥΕΦΑ βρίσκεται ο Σίμον Μαρτσίνιακ που είχε ορίσει διαιτητή, για τον επερχόμενο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ Μάντσεστερ Σίτι-Ίντερ. Το όνομα του Πολωνού που… έσφαξε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τη Γουλβς και τον Αύγουστο του 2020 στέρησε την πρόκρισή του στους 8 του Γιουρόπα Λιγκ, εμπλέκεται σε σκάνδαλο και ελέγχεται για συμμετοχή σε ακροδεξιά εκδήλωση.

Ο Πολωνός ρέφερι βρέθηκε ως προσκεκλημένος του Σλαβομίρ Μέντζεν σε εκδήλωση του κόμματος «Konfederacja». Ένα κόμμα το οποίο μεταξύ άλλων έχει συνδεθεί με την ακροδεξιά, αφού έχει ως κύριο σλόγκαν του την πρόταση: «Είμαστε εναντίον των Εβραίων, των γκέι, των αμβλώσεων και της φορολογίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Σα να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, ο ίδιος μίλησε ως καλεσμένος του πολιτικού στην εκδήλωση με ονομασία «Everest» στις 29 του Μάη, μέσω τις οποίας παρουσιάστηκαν για μία ακόμα φορά οι ακραίες θέσεις της παράταξης.

Ξέσπασε σάλος: «Η ΟΥΕΦΑ γνωρίζει τις καταγγελίες γύρω από τον Σιμόν Μαρτσίνιακ και ζητά επείγουσα διευκρίνιση. Η ΟΥΕΦΑ και ολόκληρη η ποδοσφαιρική κοινότητα αντιτίθεται με τις «αξίες» που προωθεί η εν λόγω ομάδα και παίρνει πολύ σοβαρά αυτούς τους ισχυρισμούς. Περαιτέρω ενημέρωση θα γίνει αύριο, αφού εξεταστούν όλα τα στοιχεία», ανέφερε αξιωματούχος της σε συνομιλία του με δημοσιογράφο της Guardian.

 

Σχόλια