Όλα παίρνουν τον δρόμο τους με τον Μαρινάκη στη Super League


-Θρίαμβος των θέσεών του στο ΔΣ της περασμένης Παρασκευής (26/5). Ολες οι ομάδες συμφώνησαν με την επαγγελματική διαιτησία και να γίνουν περικοπές των ποσοστών της ΕΠΟ.

 

Όλα παίρνουν τον δρόμο τους και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία της η Super League γίνεται Ευρωπαία! Με ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της διοργανώτριας, την Παρασκευή 26/5, όλες οι ΠΑΕ απέδειξαν ότι βρίσκονται στο πλευρό του για τη δημιουργία μιας λίγκας που δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις μεγάλες ευρωπαϊκές.

Ειδικότερα, είπαν «ναι» τόσο στην επαγγελματική διαιτησία όσο και στη μείωση των ποσοστών που καταβάλουν οι ΠΑΕ στην ΕΠΟ. Ο Μαρινάκης απουσίασε από την προαναφερόμενη τηλεδιάσκεψη, όμως το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι υπήρξε θρίαμβος των θέσεών του καθώς έγιναν δεκτές οι εισηγήσεις του για τα προαναφερόμενα θέματα και πλέον ερρίφθη ο κύβος των μεγάλων αλλαγών. Τέτοιες αποφάσεις αναβαθμίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και δικαιώνουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και της SL.

Πιο συγκεκριμένα, όλες οι ομάδες θέλουν την επαγγελματική διαιτησία κάτω από την ομπρέλα της Super League δηλαδή η διοργανώτρια να αναλάβει την υλοποίησή της. Οι επαφές, μέσω της εξαμελούς επιτροπής που αποφασίστηκε, θα ξεκινήσουν άμεσα. Σε περίπτωση που η ΕΠΟ αρνηθεί, αν και υπάρχει ο νόμος που ρυθμίζει τα πάντα για την επαγγελματική διαιτησία, αυτός θα αποτελέσει και το… όπλο, καθώς το επόμενο βήμα θα είναι να απευθυνθούν στην UEFA και να ζητήσουν να επιβάλει τα παραπάνω.

Επίσης, όλες οι ομάδες λένε «ναι» στην επίθεση με… μαχαίρι εναντίον της ομοσπονδίας. Ειδικότερα, θέλουν να μειωθεί στο 1% απο 5% το ποσοστό που θα καταβάλουν για τα συμβόλαια παικτών και προπονητών και από μετεγγραφές. Επίσης, θα ζητήσουν η ΕΠΟ να παίρνει 1 %, αντί για 5 %, και στις μετεγγραφές αλλά μόνο στις πωλήσεις και όχι να πληρώνουν και «χαράτσι» για αγορές ποδοσφαιριστών. Οι ομάδες συμφωνούν ότι όλα αυτά είναι αυθαίρετα, είναι μονομερής απόφαση της ΕΠΟ και δεν έχουν λογική.  

 

 

Σχόλια