Ολος ο κόσμος τους… έκραξε για τη διαιτησία


-Ο Μπένετ δεν μπορεί και οι αλλαγές είναι μονόδρομος. Η
Super League έχει τη λύση

 

Ολες οι ομάδες έβγαλαν ανακοινώσεις κατά του Μπένετ, περισσότερες από μια, ενώ παράγοντες και προπονητές έκαναν δηλώσεις για κραυγαλέα λάθη των διαιτητών που αλλοίωσαν τη βαθμολογία, ακόμη και στην εποχή του VAR. Οι ανακοινώσεις ήταν καμιά 50αριά και δεν συμπεριλαμβάνουμε τις δηλώσεις προπονητών ή παραγόντων…

Παράλληλα, η κατάσταση έφτασε σε τόσο οριακό σημείο που αρκετοί προέβλεπαν ότι δεν θα τελείωνε το πρωτάθλημα. Με τη διαιτησία ασχολήθηκε μέχρι και η Κυβέρνηση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, προκειμένου να συμβάλει στην έλευση ξένων ελίτ διαιτητών.

Εξαιτίας των πολλών, κραυγαλέων και ανεξήγητα εξόφθαλμων, η διαιτησία ήταν στο κάδρο από την πρώτη αγωνιστική, ενώ είναι αδύνατον να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα. Η παρουσία των Μπένετ, Μάνταλου δεν εγγυάται το 50-50 και ότι δεν θα αλλοιώνονται τα αποτελέσματα των αγώνων, κατ’ επέκταση και η βαθμολογία.

Για αυτό και η Super League είναι έτοιμη να υλοποιήσει την επαγγελματική διαιτησία. Εχει έτοιμο το μοντέλο. Το παρουσίασε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο ΔΣ που έγινε την 1η Νοεμβρίου 2022.

Τα βασικά σημεία:

-«Οι χώρες που ακολουθούν αυτό το μοντέλο είναι: Αγγλία (Premier League), ΗΠΑ (MLS), Πορτογαλία (Premeira Liga), Αυστραλία (A League)».

-«Πλήρης ανεξαρτησία με την υποστήριξη των τριών φορέων – Super League – ΕΠΟ – Εταιρεία».

-«Καμία επιρροή από τις  ΕΠΣ στην εξέλιξη των διαιτητών του αγώνα».

-«Η ΕΠΟ θα έχει την ευθύνη για την κατάρτιση της λίστας των διαιτητών της ΦΙΦΑ, αλλά θα έχει την πλήρη υποστήριξη από το Διευθύνοντα Σύμβουλο Διαιτησίας για την επιλογή των σωστών διαιτητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο εξωτερικό.

-«Η ΕΠΟ θα έχει την ευθύνη για όλους τους διαιτητές αγώνων έως τη Super League 1 και θα παρέχει όλη την εκπαίδευση στους διαιτητές του αγώνα».

Να προσθέσουμε ότι προηγήθηκε και συνεργασία με ειδικούς: Στις 6 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στην οποία από την πλευρά της διοργανώτριας συμμετείχαν η αναπληρώτρια πρόεδρος Κάτια Κοξένογλου και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, από την άλλη ο Μαρκ Ρίλεϊ, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιτροπής επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League.

Στις 24 και 25 Αυγούστου, η Super League, μέσω πρόσκλησης που του απέστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης έφερε στην Αθήνα τον τέως πρόεδρο της Premier League Σερ Ντέιβιντ Ρίτσαρντς.

Σχόλια