Γιατί πρέπει να γίνουν αλλαγές στη διαιτησία…


Θα κοπούν οι εξαρτήσεις των διαιτητών από παράγοντες και τα «συνεργεία», ενώ θα γίνει και εκκαθάριση των «τραγουδισμένων».

 

Η διαιτησία στην Ελλάδα ισοδυναμεί με σκοτάδι, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό ότι ζει και βασιλεύει το παρασκήνιο. Αντίθετα, η επαγγελματική διαιτησία μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ηλιαχτίδα και ταυτόχρονα ως νέο ξεκίνημα, ώστε τα πρωταθλήματα να κρίνονται στα γήπεδα και όχι από τα φάλτσα, όπως συνέβη και φέτος που Ελληνες και ξένοι διαιτητές αλλοίωσαν τη βαθμολογία της Super League με το 100-0 υπέρ των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και το 100-0 κατά του Ολυμπιακού.

Με τους Μάνταλο, Μπένετ, όχι μόνο δεν υπήρχε 50-50, σα να μην έφτανε αυτό, ταυτόχρονα «ενθάρρυναν» με τις επιλογές τους και την τακτική τους την προαναφερόμενη φιλοσοφία με ασυλία και σερί ορισμούς στους ρέφερι που προκαλούσαν! Η διαιτησία ήταν η αιτία που έμπαινε μπουρλότο στο πρωτάθλημα, με συνέπεια να κινδυνεύσει να μην τελειώσει (θυμηθείτε ότι το έλεγαν πολλοί).

Με το τωρινό καθεστώς η ανεξαρτησία στη διαιτησία αγνοείται. Επίσης, με την έλλειψη διαφάνειας η καχυποψία στους φιλάθλους βρίσκεται στα ύψη. Κάποιοι διαιτητές δεν αξίζει να βρίσκονται στους πίνακες και η ανέλιξή τους υποδηλώνει ότι υπάρχει επιρροή στην ΚΕΔ από παράγοντες και εξαιτίας αυτής υπάρχουν ρέφερι που δεν προωθήθηκαν με βάση την απόδοσή τους. Ας δημοσιοποιήσουν τις βαθμολογίες για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι…

Επιπλέον, η ΚΕΔ των Μπένετ, Μάνταλου δεν είναι επιλεγμένη από την UEFA. Δεν τους στήριξαν και δεν τους στηρίζουν, καθώς δεν υπήρξε βοήθεια για την έλευση ξένων διαιτητών ούτε συνδρομή στην εκπαίδευση των ρέφερι, βοηθών και παρατηρητών. Σκεφτείτε ότι δεν τους έκαναν αγωνιστικά τεστ μεσούσης της περιόδου!

Όλα αυτά (και άλλα πολλά) δείχνουν γιατί η επαγγελματική διαιτησία είναι μονόδρομος. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά.

Το μοντέλο που έχει έτοιμο η Super League είναι μετά από συνεργασία με παράγοντες της Premier League και, εκτός από την Αγγλία, το ακολουθούν οι ΗΠΑ, η Πορτογαλία και η Αυστραλία. Παράλληλα η εταιρία που δημιούργησε η διοργανώτρια, με μέτοχο και την ΕΠΟ, θωρακίζει τη διαιτησία από εξωτερικές επιρροές.

Με την επαγγελματική διαιτησία θα κοπούν οι εξαρτήσεις των διαιτητών από παράγοντες και τα «συνεργεία», ενώ θα γίνει και… εκκαθάριση των «τραγουδισμένων». Επίσης, θα ανέβει το επίπεδο των ρέφερι, καθώς θα εκπαιδεύονται, θα προπονούνται, γενικά θα λειτουργούν σαν μια ομάδα.

Σχόλια