Ο Μπαλτάκος φοβάται τις ευθύνες


-Βάζει μπροστά τις ΕΠΣ για να πάρουν… καυτές αποφάσεις για το θέμα της χρηματοδότησης της Σούπερ Λίγκας 2 και του πριμ των διεθνών

 

 

Θέμα 14, γ της ΓΣ της ΕΠΟ που θα γίνει στις 30 Ιουνίου στην Αθήνα: «Αποδοχή προγράμματος των «Λειτουργικών εξόδων για τις υπηρεσίες της διαιτησίας των ομάδων της SL 2» από το αναπτυξιακό κεφάλαιο FIFA Forward 1.0 ύψους 800.000, 00 δολαρίων ΗΠΑ».

Θέμα 14, δ της ΓΣ της ΕΠΟ: «Εγκριση παροχής μπόνους κατάκτησης 1ης θέσης στο Nation League για τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, καθαρού ποσού ύψους 500.000, 00 ευρώ.

Ποιό είναι το συμπέρασμα από όλα αυτά; Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος φοβάται τις ευθύνες, για αυτό και παρέπεμψε τα δυο «καυτά» θέματα στη ΓΣ της ΕΠΟ, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις οι πρόεδροι των ποδοσφαιρικών ενώσεων.

Για το πρώτο, της χρηματοδότησης των ομάδων της Σούπερ Λίγκας 2, δεν είχε τέτοια διάθεση, όμως σύρθηκε, μετά και την επιστολή του Μαρινάκη όπου… χτυπούσε το «καμπανάκι», καθώς τόνιζε ότι «τα ποσά που προέρχονται από τη FIFA και την UEFA προορίζονται μόνο για συγκεκριμένους σκοπούς. Οτιδήποτε άλλο συνιστά κακοδιαχείριση των σχετικών κεφαλαίων που τυποποιείται αυτοτελώς ως πειθαρχική παράβαση στον Κώδικα Δεοντολογίας της FIFA…».  

Η απόδειξη ότι ο Μπαλτάκος φοβήθηκε τις ευθύνες και ήθελε να δώσει τα χρήματα είναι η ανακοίνωση της ΕΠΟ στις 31 Μαρτίου, όταν είχε εξασφαλίσει το ποσό: «Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου στα γραφεία της FIFA ζητήθηκε και έγινε δεκτή η καταβολή ποσού 800.000€ για την «Επαγγελματικοποίηση» των διαιτητών της SL2. Η σχετική διαδικασία για την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος έχει ήδη αρχίσει». Η ΕΠΟ επρόκειτο να πάρει απόφαση στη συνεδρίαση της ΕΕ της περασμένης εβδομάδας, αλλά ο Μαρινάκης τους χάλασε τα σχέδια και ο Μπαλτάκος πέταξε τη μπάλα στη ΓΣ.

Οσον αφορά στο πριμ των διεθνών πρόκειται για μια ακόμη… πονεμένη ιστορία. Ο Μπαλτάκος τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ανακοινώσει πριμ ύψους 1 εκατ. ευρώ για την πρωτιά στο Nations League, τα μισά από τα έσοδα της ΕΠΟ. Αργότερα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανακάλυψε ότι παρασύρθηκε, καθώς χρειαζόταν απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ και προσπάθησε να το… ξεχάσει. Όμως, διεθνείς δεν το ξέχασαν και οι σύμβουλοι δεν είναι διατεθειμένοι να καλύψουν τη… γκάφα του Μπαλτάκου, με αποτέλεσμα το θέμα να παραπεμφθεί στη ΓΣ της ΕΠΟ για ποσό ύψους 500.000 ευρώ.

Η ίδια ΓΣ θα έχει θέμα για «αποζημίωση των μελών της ΕΕ της ΕΠΟ», αν και δεν προβλέπεται από πουθενά! Θυμίζουμε ότι και ο Μπαλτάκος είχε προσπαθήσει να περάσει αμοιβή του, όμως τον… μπλόκαρε ο νόμος!

Σχόλια