Παπαπέτρου: Εβαλε ψηλά τον πήχη...


ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΑΘΗΝΩΝ)

 

Ο Παπαπέτρου ορίσθηκε συνολικά σε (27) αγώνες, (11 ως διαιτητής, 14 ως VAR και 2 ως τέταρτος διαιτητής). Στους (11) αγώνες που σφύριξε, σε (2) αγώνες είχε σφυρίξει αρχικά πέναλτι και μετά από ενημέρωση του VAR, όταν είδε τις φάσεις στην οθόνη, σωστά άλλαξε τις αποφάσεις του. Στους (14) αγώνες που είχε ορισθεί ως VAR έκανε μόνο ένα λάθος, ενώ συνυπεύθυνος ήταν ο AVAR που είχε την μεγαλύτερη ευθύνη, αφού αφορούσε περίπτωση οφσάιντ.

Σε σύγκριση με τα λάθη των υπόλοιπων διαιτητών της 1ης κατηγορίας, κατατάσσεται στην 1η θέση, αφού είναι ο διαιτητής με τα λιγότερα λάθη.     

Αναλυτικά τα λάθη του ήταν:

 

SUPER LEAGUE 2022-23 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ 0-3

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών), Boηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Κολλιάκος (Αθηνών), 4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας), VAR: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), VAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), Παρατηρητής: Τεροβίτσας (Αιτ/νίας)

Ο Παπαπέτρου πήρε πίσω το πέναλτι με… κλήση του Τσακαλίδη

47-49': Αρχικά ο Παπαπέτρου σφύριξε πέναλτι υπέρ του Βόλου όταν ο Πιρές έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Βινίσιους. Όμως, ο Τσακαλίδης τον κάλεσε για ανασκόπηση και όταν είδε το μαρκάρισμα στην οθόνη διαπίστωσε ότι ο Βινισιους κατάφερε να παίξει την μπάλα, χωρίς να κάνει κάποια παράβαση στο μαρκάρισμα του, με αποτέλεσμα στην συνέχεια σωστά πήρε πίσω το πέναλτι. Ο παίκτης του Βόλου έπεσε εύκολα.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/02/blog-post_71.html

 

 

SUPERLEAGUE 2023-24 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

16:00 ΙΩΝΙΚΟΣ-ΟΦΗ 0-2

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών), Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Κολλιάκος (Αθηνών)

4ος: Κατοίκος (Αθηνών), VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), AVAR: Χριστακόγλου (Χαλκιδικής), Παρατηρητής: Ταπατζάς (Θράκης)

Δυο φορές πήγε ο Παπαπέτρου στο VAR και (σωστά) άλλαξε αποφάσεις

26-30': Δεν μέτρησε γκολ του Ιωνικού καθώς έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (= Παπαδόπουλος), AVAR (= Χριστακόγλου) κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ και διαπίστωσε ότι ο Βαλεριάνος του Ιωνικού ήταν εκτεθειμένος πριν κάνει την κεφαλιά προς στον σκόρερ Μάντζη και ενημέρωσε τον διαιτητή να ακυρωθεί το γκολ. Όμως η τρισδιάστατη γραμμή του οφσάιντ δεν φαίνεται να έχει τοποθετηθεί σωστά κάτω από την μασχάλη του Βαλεριάνου, αλλά τοποθετήθηκε, κακώς, στην εξωτερική πλευρά του χεριού του. Αν είχε τοποθετηθεί σωστά ο Βαλεριάνος δεν θα ήταν οφσάιντ και το γκολ έπρεπε να μετρήσει.

Τι αναφέρει ο κανονισμός: «Τα χέρια και οι βραχίονες όλων των παικτών, συμπεριλαμβανομένων και των  τερματοφυλάκων, δεν λαμβάνονται υπόψη. Για τον σκοπό της εξακρίβωσης της θέσης οφσάιντ, το ανώτερο όριο του βραχίονα βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με το κάτω μέρος της μασχάλης».

52-54': Αρχικά ο Παπαπέτρου σφύριξε πέναλτι υπέρ του Ιωνικού, όταν ο Φαντιγκά ξέφυγε από τον Βούρο, ο αμυντικός του ΟΦΗ τον μάρκαρε, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Επίσης, υπέδειξε κόκκινη κάρτα στον Βούρο. Μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR σωστά ενημέρωσε τον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, όταν είδε την φάση στην οθόνη αποφάσισε να πάρει πίσω το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα, γιατί διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε κάτι το αντικανονικό στο μαρκάρισμα που έγινε από τον Βούρο.

78'-81': Αρχικά ο Παπαπέτρου είχε δώσει συνέχεια στο παιχνίδι, όταν υπήρξε πέσιμο του Πασαλίδη στην περιοχή πέναλτι, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και ενημέρωσε τον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι, όταν είδε την φάση αποφάσισε να σφυρίξει πέναλτι, υπήρξε απρόσεκτο μαρκάρισμα από τον Μπουένα που πάτησε με τις τάπες του το πόδι του Πασαλίδη και σωστά του υπέδειξε και κίτρινη κάρτα. Με την εκτέλεση του έγινε το 0-1.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/02/var_26.html

 

 

 

SUPERLEAGUE 2022-23 PLAY OUT – 3η αγωνιστική Σάββατο 8 Απριλίου 2023

ΟΦΗ – ΛΑΜΙΑ 4-1

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Μωυσιάδης (Γρεβενών), 4ος: Γκάμαρης (Αθηνών), VAR: Παπαπέτρου (Αθηνών), AVAR: Σαμοΐλης (Αθηνών), Παρατηρητής: Δαγκλής (Μακεδονίας)

Κλέβει την παράσταση η γκέλα του Κωσταρά στο 21’

21': Κακώς ο διεθνής βοηθός Κωσταράς δεν υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Μαρτίνεθ της Λαμίας (0-1). Την στιγμή που εκτελέστηκε το φάουλ ο Μαρτίνεθ είναι σε θέση οφσάιντ και η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Βούρου (κοντράρει, εκτρέπεται) και πήγε στον σκόρερ όχι από σκόπιμο παίξιμο από αντίπαλο, αλλά από εκτροπή. Έπρεπε να γίνει έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (=Παπαπέτρου), AVAR (= Σαμοϊλης) και να συστήσουν στον διαιτητή ότι το γκολ έπρεπε να ακυρωθεί.

(Δείτε την φάση του 28΄στο βίντεο) https://www.youtube.com/watch?v=o5yefdh6Quo

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/04/21.html

 

Σχόλια