Το ρεσιτάλ υποκρισίας των Αλαφούζου, Μελισσανίδη, Σαββίδη


Με μια τρύπα στο νερό μπορεί να παρομοιαστεί η σύσκεψη διάρκειας τεσσάρων ωρών στα γραφεία της ΕΠΟ που συγκάλεσαν οι Μπαλτάκος και Μπένετ και στην οποία συμμετείχαν όλες οι ομάδες που παίρνουν μέρος στα πλέι οφ. Επίσης, έπεσαν και οι μάσκες. Παρότι η πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ τινάχθηκε στον αέρα από τις κακές διαιτησίες του Μαυροβούνιο Νταμπάνοβιτς στο ματς ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0 και του Σουηδού Αλ Χακίμ, με τον Αλβανό VAR Τζάγια στο παιχνίδι Αρης-ΠΑΟΚ 1-2 είχαμε ρεσιτάλ υποκρισίας από τον ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και στήριξαν την ΚΕΔ, ενώ ο Παναθηναϊκός (σ.σ. ο Αλαφούζος έφυγε μετά από μια ώρα, επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις) δεν είχε πρόταση.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης επανέλαβε το… ποίημα της προπαγάνδας, καθώς ονειρεύονται ότι «υπάρχει μεγάλη πρόοδος στο πρωτάθλημα με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν στα ίσια τον τίτλο και είναι φανερό ότι έχουμε κάνει μεγάλα βήματα προόδου». Μόνο που παραβλέπει ότι η βαθμολογία έχει αλλοιωθεί με λάθη υπέρ των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού αλλά και με φάλτσα κατά του Ολυμπιακού τόσο από τους ξένους όσους και από τους Ελληνες διαιτητές.

Ο δε ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, που εμφανίστηκε με τηλεδιάσκεψη, παρότι η ομάδα του είχε παράπονα από το VAR είπε «πως η ΚΕΔ και ο κ. Μπένετ, είναι οι μόνοι θεσμικά και πάντα μόνο μέσω της ΕΠΟ που μπορούν να σχετίζονται με την εύρεση, ορισμό και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με διαιτητές. Καμία Λίγκα, καμία ομάδα, κανένας εκτός του επίσημου θεσμικού φορέα που είναι η ΚΕΔ, μπορεί να συμμετέχει σε τέτοια διαδικασία». Φαίνεται, πως ξέχασε ότι ο Μάκης Γκαγκάτσης ψήφισε στη Σούπερ Λίγκα (σ.σ. η απόφαση ήταν ομόφωνη) να ορίζονται ελίτ διαιτητές σε όλα τα ματς των πλέι οφ, ενώ έβαλε τα λάθη κάτω από το χαλί, αδειάζοντας ουσιαστικά και τον προπονητή του ΠΑΟΚ Ρασβάν Λουτσέσκου που βάλει κατά της διαιτησίας!

Καμία πρόταση από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου ο οποίος, όπως φαίνεται άλλαξε και ρότα, ανοίγοντας παράθυρο για Ελληνες διαιτητές. Η εξήγηση είναι ότι ευνοούν τον Παναθηναϊκό. «Θέλουμε τους καλύτερους δυνατούς ξένους διαιτητές αλλά δεν θα είχαμε πρόβλημα να σφυρίξουν κι Έλληνες, καθώς φέτος λιγότερα λάθη έχουν κάνει από τους ξένους τύπου Νταμπάνοβιτς», ανέφερε μεταξύ άλλων. Και ο Παναθηναϊκός παραδέχεται ότι ο Μπένετ είναι ανίκανος, όμως αμολάει αετό!

Σχόλια