Προβληματική διαιτησία του Τσαγκαράκη σε ένα δύσκολο ματς


– Ο Μανούχος έπρεπε να συστήσει ανασκόπηση για πέναλτι στο 84’

SUPERLEAGUE 2022-23

PLAY OUT

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

ΛΑΜΙΑ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)

Βοηθοί: Χριστάκογλου (Χαλκιδικής),

Στάικος (Λάρισας)

4ος: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας)

VAR: Μανούχος (Αργολίδας)

AVAR: Φωτόπουλος (Αθηνών)

Παρατηρητής: Καρατζάς (Ευβοίας)

12': Στο 1-0 της Λαμίας, με τον Βέργο, μετά από απόκρουση του Τσιντώτα, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR δεν υπήρξε κάτι το αντικανονικό.

28': Ο Τσαγκαράκης έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Τζανδάρη της Λαμίας γιατί έκανε τρικλοποδιά στον Τζίμα με σκοπό την ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης.

45+1' - 45+4': Ο ρέφερι της ΕΠΣ Χανίων κακώς σφύριξε φάουλ σε βάρος του Τζίμα του ΠΑΣ Γιάννινα που έκανε τάκλιν και έπαιξε την μπάλα. Ο Τζανδάρης φαίνεται να πέφτει μόνος του στο έδαφος. Για το σφύριγμα του υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα. Με την εκτέλεση του φάουλ έγινε το 2-0, αφού έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR κάνοντας χρήση με την τρισδιάστατη γραμμή του οφσάιντ σωστά συμφώνησε με την απόφαση του Στάικου που δεν είχε υποδείξει τον σκόρερ οφσάιντ.

53': Σωστή απόφαση η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Τομάς ντε Βινσέντι της Λαμίας για ριψοκίνδυνο παίξιμο. Όμως το ερώτημα είναι γιατί την υπέδειξε μετά από 20" (πιθανόν τον ενημέρωσε ο VAR,  κάτι που δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο του VAR, σε άλλους αγώνες που υπήρξαν περιπτώσεις δεύτερης κίτρινης κάρτας δεν ενημερώθηκαν οι διαιτητές, γιατί τότε ήταν σε βάρος των ομάδων της εξυγίανσης.......).

56': Σωστά ο Στάικος υπέδειξε οφσάιντ τον Πήλιο του ΠΆΣ Γιάννινα.

58': Ο ρέφερι έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Μπιλμπάο του ΠΆΣ Γιάννινα για ριψοκίνδυνο παίξιμο.

63': Ο Τσαγκαράκης έρεπε να σφυρίξει φάουλ υπέρ της Λαμίας όταν ο Εραμούσπε μάρκαρε αντικανονικά τον Μαρτίνεθ, ο διαιτητής στην συνέχεια σφύριξε φάουλ σε βάρος του Μαρτίνεθ γιατί έπαιξε την μπάλα με το χέρι του. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους καθώς και από τον Μαρτίνεθ. Εδώ ο διαιτητής υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Μορέιρα του ΠΑΣ Γιάννινα για αντιαθλητική συμπεριφορά (πήρε αγκαλιά τον Μαρτίνεθ και τον σήκωσε από το έδαφος, που έδειχνε στον διαιτητή το σημείο στο πόδι του που είχε χτυπήσει).

65-70': Υπήρξε ένα πρόβλημα με το VAR, ο διαιτητής πήγε στους πάγκους των δύο ομάδων και τους ενημέρωσε ότι θα υπάρξει μία μικρή αναμονή, ώστε να διαπιστωθεί εάν το VAR μπορεί να επαναλειτουργήσει και ότι αν δεν διορθωθεί θα συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι, όπως προβλέπεται σχετικά. Ο αγώνας συνεχίστηκε μετά από περίπου 5'.

80-81': Υπήρξε πέσιμο του Μπαλάν του ΠΑΣ Γιάννινα σε μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Τζανετόπουλο, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε με την απόφαση του Τσαγκαράκη, δεν φάνηκε να υπήρξε κάτι το αντικανονικό.

84': Επρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Μανούσο της Λαμίας για έντονη διαμαρτυρία σε απόφαση του διαιτητή.

84-86': Υπήρξε αντικανονικό μαρκάρισμα του Μπεχαράνο στον Λώλη, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι, ο Μπεχαράνο σηκώνει ψηλά το πόδι του με προβολή προς το πόδι του Λώλη την στιγμή που κάνει το σουτ και στην συνέχεια πέφτει με το σώμα του στα πόδια του και τον ανατρέπει.

90+6: Ο Τσαγκαράκης κακώς απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μανούσο της Λαμίας, το μαρκάρισμα του δεν ήταν ριψοκίνδυνο, το χέρι του δεν το χρησιμοποίησε με ριψοκίνδυνο τρόπο στο λαιμό ή στο πρόσωπο ή στο κεφάλι του αντιπάλου, αλλά το χρησιμοποίησε απρόσεκτα στον ώμο του αντιπάλου.

Σχόλια