ΕΠΟ: Ορατό το ενδεχόμενο για τοποτηρητές από τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ


«Ανθρακες ο θησαυρός» για τους Τάκη Μπαλτάκο και Ιάκωβο Φιλιππούση. Το δίδυμο της ΕΠΟ, την Τρίτη (28/3), πήγε στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ, στη Νιόν της Ελβετίας, για να απολογηθούν για τα λάθη στην αδειοδότηση, με την ομοσπονδία να κινδυνεύει με βαριά πρόστιμα αλλά και με αφαίρεση της αρμοδιότητας να αδειοδοτεί τις ΠΑΕ. Το βρήκαν και σαν ευκαιρία να περιγράψουν, όπως αυτοί τη βλέπουν, την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως «έφαγαν πόρτα».

Το… χτύπημα της πόρτας ήταν τόσο δυνατό που «τους έκοψε τα φτερά» και, χθες, επέστρεψαν σαν… βρεγμένες γάτες, όπως σχολίαζαν οι κακές γλώσσες στο Πάρκο Γουδή! Δεν ήταν ήττα αυτό που έπαθαν ο πρόεδρος και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ, ήταν μια συντριβή χωρίς προηγούμενο! Στην ΟΥΕΦΑ όχι μόνο δεν δέχθηκαν τις εισηγήσεις τους αλλά είναι ορατό και το ενδεχόμενο να ορίσουν τοποτηρητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμμέσως πλην σαφώς ξέρουν ότι δεν μπορούν να διοικήσουν.

Μπορεί οι τοποτηρητές να έρθουν να καταγράψουν και μπορεί από όσα θα δουν να διαπιστώσουν ότι πρέπει να τοποθετηθεί διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ και να κάνουν ανάλογη εισήγηση στην ΦΙΦΑ και στην ΟΥΕΦΑ. Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος δεν έχει διαψεύσει ότι την περασμένη εβδομάδα πήγε στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρό της Τζιάνι Ινφαντίνο και του πρότεινε να βάλει διοικούσα στην ΕΠΟ με πρόεδρο τον ίδιο και με πρόσωπα της αρεσκείας του. Όμως, ο Μπαλτάκος δεν μπορεί να διοικήσει την ομοσπονδία ως εκλεγμένος, θα τη διοικήσει ως διορισμένος; Αρα, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει.

Ο Μπαλτάκος πήγε στη Νιόν για να απολογηθεί για την αδειοδότηση επειδή: 1) Μαζί του ήταν και ο Φιλιππούσης, ο οποίος έκανε τις αλλαγές και η ΕΠΟ κλήθηκε στην πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ για επτά λάθη στην εφαρμογή των κριτηρίων, στην οργάνωση του τμήματος και στον έλεγχο της αδειοδότησης, 2) Το ταξίδι (ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ο Φιλιππούσης) πήγαν την Τρίτη και επέστρεψαν χθες) ήταν προγραμματισμένο, καθώς ο Μπαλτάκος το προανάγγειλε αμέσως μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας για τη διαιτησία. 

Σχόλια