Το θράσος αυτών που στηρίζουν τα σκάνδαλα


-Αλαφούζος, Μελισσανίδης, Σαββίδης υπεύθυνοι για το ναυάγιο στην ΕΠΟ, καθώς μπλόκαραν τη συμφωνία για διαιτητές υψηλού επιπέδου παρά την απόφαση της
Super League

 

«Ομόφωνα το Δ.Σ. επανέλαβε το θεσμικό αίτημα που έχει ήδη αποσταλεί επισήμως προς την ΕΠΟ από τη Δευτέρα 13/3/23, για τον ορισμό διαιτητών κατηγορίας "UEFA Elite", σε όλους τους αγώνες των Stoiximan Super League Playoffs», ήταν η απόφαση της Super League στις 15 Μαρτίου. Όμως, στη σύσκεψη (27/3) που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης έκαναν πως δεν καταλάβαιναν. Πρόκειται για το θράσος αυτών που στηρίζουν τα σκάνδαλα, αυτών που είναι υπεύθυνοι για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι Αλαφούζος, Σαββίδης, Μελισσανίδης πήγαν να κάνουν… εξυγίανση και βύθισαν το ποδόσφαιρο σε βούρκο. Αρκετοί προβλέπουν ότι δεν θα τελειώσουν τα πλέι οφ και οι προαναφερόμενοι είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάντια. Αντί να ζητήσουν να φύγουν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος και ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ αμόλησαν αετό. Στηρίζουν μια κατάσταση που πάει από το κακό στο χειρότερο, από το ένα σκάνδαλο στο άλλο. Παρότι η πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ τινάχθηκε στον αέρα από τις κακές διαιτησίες του Μαυροβούνιο Νταμπάνοβιτς στο ματς ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0, παρότι ο Λουτσέσκου φωνάζει για το VAR. Κατά τα άλλα υποτίθεται ότι φωνάζουν για τη διαιτησία!

Κι όμως, πήγαν, με την ανοχή των Μπαλτάκου, Μπένετ, να καλύψουν τα σκάνδαλα της διαιτησίας, με αποτέλεσμα να τινάξουν στον αέρα τη συνάντηση. Ηθελαν να στείλουν έγγραφο στην UEFA για να βοηθήσει στον ορισμό ελίτ διαιτητών (για αυτό δεν υπήρχε πρόβλημα) και διαιτητών της πρώτης κατηγορίας από όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Δηλαδή, με το τελευταίο ήθελαν να συνεχίσουν να έρχονται διαιτητές όπως ο Δανός Κέλετ, ο Πορτογάλος Πινέιρο που… έσφαξαν τον Ολυμπιακό στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και ο Μαυροβούνιος Νταμπάνοβιτς που σφύριξε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0.  

Για αυτό διαφώνησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος πρότεινε να στείλουν επιστολή στην UEFA για να έρθουν ελίτ διαιτητές και μάλιστα να προπληρώσουν τις αμοιβές τους, ενώ υποτίθεται ότι συμφώνησαν όλοι, πρώτος από όλους ο Σαββίδης, αλλά μετά άλλαξαν ρότα. Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να τους αφήσει σε χλωρό κλαρί ούτε πρόκειται να συμφωνήσει σε προκλήσεις τους για να καλύψουν την αλλοίωση των αγώνων και της βαθμολογίας.

Για αυτό και ο ηγέτης του Ολυμπιακού απαίτησε εκτός από ελίτ διαιτητές (σ.σ. σε αυτό συμφώνησαν όλοι) να ζητηθούν και ρέφερι της πρώτης κατηγορίας μόνο από τα έξι μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία), όμως εκτέθηκαν επειδή δεν ήθελαν μόνο από αυτές αλλά και από πρωταθλήματα χαμηλού επιπέδου, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Συνεπώς, δεν ήθελαν να αλλάξει τίποτα.

Με άλλα λόγια κάλυψαν την ΚΕΔ οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία πρόταση.

 

 

Σχόλια