Οι ευθύνες για τη διαιτησία έχουν ονόματα: Μπαλτάκος και Μπένετ πρέπει να παραιτηθούν


Αντί ο Στιβ Μπένετ να παραιτηθεί, μετά τις διαιτησίες και της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ, ο αρχιδιαιτητής και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος είχαν το θράσος να καλέσουν σε συνάντηση, για το μεσημέρι της Δευτέρας (27/3), τους προέδρους και τους εκπροσώπους των ομάδων που μετέχουν στα πλέι οφ. Δηλαδή, στη συνάντηση θα πάρουν μέρος οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που διέλυσαν την ΕΠΟ και τη διαιτησία, ο ευνοημένος Παναθηναϊκός, καθώς η βαθμολογία έχει αλλοιωθεί υπέρ τους και ο Ολυμπιακός είναι ο μόνος αδικημένος.

Ο Μπένετ δεν έχει δικαιολογίες για τα τέρατα και σημεία στη διαιτησία. Επίσης, γελάνε και οι «μαϊμούδες» με τους ξένους διαιτητές που φέρνει καθώς σφυρίζουν όπως οι Ελληνες της «εξυγίανσης», λες και έχουν προηγούμενα με τον Ολυμπιακό (παραδείγματα ο Δανός Κέλετ και ο Πορτογάλος Πινέιρο), σα να θέλουν να ευνοούνται συστηματικά οι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός.

Με ευθύνη του προέδρου της ΚΕΔ η κατάσταση στη διαιτησία είναι «μαύρα χάλια», όμως με τους ορισμούς του και την ασυλία για λάθη υπέρ των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και για λάθη κατά του Ολυμπιακού έριχνε λάδι στη φωτιά. Το μόνο που καταφέρνει, μην ορίζοντας ελίτ και υψηλού επιπέδου διαιτητές από χώρες όπως οι Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, όπως ζητεί ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Αντί να απαντήσει ο ίδιος, διέρρεαν άλλοι διάφορα αφηγήματα, με αποτέλεσμα να τον κάνουν να φαίνεται ακόμη πιο λίγος και από κατώτερος των περιστάσεων. Τόσο δύσκολο ήταν να βγάλει ανακοίνωση;

Για λογαριασμό του Μπένετ διέρρευσαν μέχρι και αφήγημα ότι τάχα η ΟΥΕΦΑ δεν επιτρέπει τις μετακινήσεις των ελίτ ξένων διαιτητών, αν και σχεδόν όλοι πάνε και σφυρίζουν στη Σαουδική Αραβία και στο Κατάρ! Φαντάστηκαν ότι δεν έρχονται επειδή τους βρίζουν ενώ για συγκεκριμένο παράγοντα ομάδας της «εξυγίανσης» υπήρχε… καυτό φύλλο αγώνα (για τον «ασπρομάλλη» που σε αγώνα ΑΕΚ-Αρης έπιασε από τα γεννητικά όργανα Πορτογάλο βοηθό), ενώ ο Μπαλτάκος και ο Μπένετ έκαναν δεκτό αίτημα του ΠΑΟΚ, ζητώντας από την ΟΥΕΦΑ και τις ΠΟ των Πορτογαλίας και Λετονίας να τιμωρηθούν διαιτητές που ορίστηκαν σε αγώνες τους. Ονειρεύτηκαν μέχρι και καταγγελία του Κέλετ στην ΟΥΕΦΑ, τάχα επειδή τον απείλησαν, όμως ο Δανός τους ξεμπρόστιασε, καθώς τη διέψευσε, προσθέτοντας ότι θα ερχόταν ξανά στην Ελλάδα για να σφυρίξει αγώνα.

Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει διαφάνεια με τους ξένους διαιτητές. Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Μπένετ δεν έχει δημόσιες σχέσεις για να φέρει τους καλύτερους, παρότι αύξησαν τις αμοιβές τους!

 

 

Σχόλια