Ιταλός ρεζίλης σφύριξε ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-3, έκανε λάθη μόνο κατά των «ερυθρόλευκων»


-Από τις χειρότερες διαιτησίες σε ντέρμπι, έπρεπε να αποβάλει τους Μουκουντί, Αμπραμπατ

 

 

SUPER LEAGUE 2022-23

26η αγωνιστική

Κυριακή 12 Μαρτίου2023

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3

Διαιτητής: Μαριάνι (ΠΟ Ιταλίας)

Βοηθοί: Μπιντόνι,

Τεγκόνι (Ιταλίας)

4ος: Μανούχος (Αργολίδας)

VAR: Αμπατίστα (Ιταλίας)

AVAR: Ψάρρης (Ζακύνθου)

Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής)

 

6': Το πρώτο μεγάλο λάθος του Μαριάνι. Ο Ιταλός έπρεπε να σφυρίξει φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού, όταν ο Μουκουντί ανέτρεψε από πίσω τον Κανός οριακά εκτός περιοχής, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς δεν συνέστησε να κάνει ανασκόπηση της φάσης. Επρεπε να αποβληθεί ο Μουκουντί επειδή ο Κανός βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ αλλά και να καταλογιστεί το φάουλ.  Όμως, ο Μαριάνι σφύριξε έμμεσο και υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Μπίελ για διαμαρτυρία. Μετά άρχισε να δίνει ανύπαρκτα φάουλ στην ΑΕΚ και να κλείνει τον Ολυμπιακό στην περιοχή του.

23-24': Κακώς δεν σφύριξε άμεσα το φάουλ σε βάρος του σκόρερ Πινέδα που αποκόμισε πλεονέκτημα όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του και στην συνέχεια την έστειλε στα δίχτυα. Μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR σωστά ο Αμπατίστα συνέστησε στον συμπατριώτη του Μαριάνι να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παίξιμο της μπάλας με το χέρι, όταν την είδε σωστά ακυρώθηκε το γκολ και σφύριξε το φάουλ.

40': Ο Ιταλός ρέφερι έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Αραούχο για αντιαθλητική συμπεριφορά (κράτησε τον αντίπαλο του από την φανέλα).

45+2’: Ένα ακόμη μεγάλο λάθος του Μαριάνι που έπρεπε να σφυρίξει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού για ανατροπή του Μπακαμπού από τον Χατζισαφί, κακώς ο VAR δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι.

63': Κακώς δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αμραμπατ για αντιαθλητική συμπεριφορά (απώθησε και έριξε στο έδαφος τον Ρέαμτσιουκ), έπρεπε να υποδείξει και κίτρινη κάρτα στον Κανός για αντιαθλητική συμπεριφορά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά από 3’ τον αντικατέστησε ο Αλμέιδα και ρεζίλεψε τον Μαριάνι. Μεγάλη η ευθύνη και του τέταρτου Μανούχου, καθώς η παράβαση έγινε μπροστά στα μάτια του και έπρεπε να υποδείξει την κάρτα στον Ιταλό ρέφερι.

70': Αντίθετα, ο Μαριάνι απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Μπιέλ για ριψοκίνδυνο παίξιμο στον Αραούχο. Σωστή η απόφαση, ενώ ήταν η τελευταία προσπάθειά του να βάλει στο παιχνίδι την ΑΕΚ.

Σχόλια