1) Ο Δαγκλής… τιμώρησε τον Νταμπάνοβιτς αλλά η ΟΥΕΦΑ τον όρισε Ελβετία-Ισραήλ, 2) Επιβεβαιώθηκε το χαμηλό επίπεδό του


-Δυο φορές ήρθε ο Μαυροβούνιος Νταμπάνοβιτς στην Ελλάδα για να σφυρίξει στην «ΟΠΑΠ Αρένα» και τού έβαλαν τον ίδιο παρατηρητή, τον Θεσσαλονικιό Χρήστο Δαγκλή, ο οποίος δεν είναι διεθνής παρατηρητής, ενώ ως διαιτητής είχε μικρή παρουσία στη μεγάλη κατηγορία! Ο Δαγκλής τον βαθμολόγησε τόσο για τον αγώνα κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0 όσο και για τον αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0. Όλα αυτά δείχνουν και πόσο πρόχειροι είναι οι ορισμοί τους. Άλλο θέμα, αν οι εκθέσεις των παρατηρητών δεν έχουν βαρύτητα καθώς δεν τις διαβάζει κανείς.

-Ναι, ο Δαγκλής τιμώρησε τον Νταμπάνοβιτς αλλά η ΟΥΕΦΑ τον… εξόντωσε! Τον όρισε Ελβετία-Ισραήλ, για τα προκριματικά του Euro 2024. Με την ευκαιρία έδωσε πέναλτι-φάντασμα και το πήρε πίσω το VAR (ο Ιταλός Μαριάνι που ήταν στον αγώνα πρωταθλήματος ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-3).

-Είναι μεγάλο θέμα ποιους ορίζουν παρατηρητές στους ξένους διαιτητές. Φαίνεται και η έλλειψη σοβαρότητας. Μια από τα ίδια με τον Δαγκλή είναι και ο Ταπατζάς (Θράκης) ο οποίος βαθμολόγησε τον Σουηδό, ιρακινής καταγωγής, τον Αλ Χακίμ, ο οποίος σφύριξε Αρης-ΠΑΟΚ 1-2. Ποτέ δεν υπήρξε διεθνής τόσο ως ρέφερι όσο και ως παρατηρητής.

-Η ΚΕΔ ποτέ δεν εξέτασε το επίπεδο γνώσης των αγγλικών των παρατηρητών και σύμφωνα με πληροφορίες στο σεμινάριο του Δεκεμβρίου έγινε χαμός επειδή τα μαθήματα διδάχθηκαν στα αγγλικά και, όπως διέρρευσε, ελάχιστοι τα κατάλαβαν λόγω της γλώσσας.  

 


Σχόλια