Δυο φορές πήγε ο Παπαπέτρου στο VAR και (σωστά) άλλαξε αποφάσεις


SUPERLEAGUE 2023-24

24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

16:00 ΙΩΝΙΚΟΣ-ΟΦΗ 0-2

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας),

Κολλιάκος (Αθηνών)

4ος: Κατοίκος (Αθηνών)

VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

AVAR: Χριστακόγλου (Χαλκιδικής)

Παρατηρητής: Ταπατζάς (Θράκης)

 

18': Σωστά ο Πετρόπουλος υπέδειξε οφσάιντ τον Ντίκο του ΟΦΗ.

26-30': Δεν μέτρησε γκολ του Ιωνικού καθώς έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (= Παπαδόπουλος) κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ και διαπίστωσε ότι ο Βαλεριάνος του Ιωνικού ήταν εκτεθειμένος πριν κάνει την κεφαλιά προς στον σκόρερ Μάντζη και ενημέρωσε τον διαιτητή να ακυρωθεί το γκολ. Όμως η τρισδιάστατη γραμμή του οφσάιντ δεν φαίνεται να έχει τοποθετηθεί σωστά κάτω από την μασχάλη του Βαλεριάνου, αλλά τοποθετήθηκε, κακώς, στην εξωτερική πλευρά του χεριού του. Αν είχε τοποθετηθεί σωστά ο Βαλεριάνος δεν θα ήταν οφσάιντ και το γκολ έπρεπε να μετρήσει.

Τι αναφέρει ο κανονισμός: «Τα χέρια και οι βραχίονες όλων των παικτών, συμπεριλαμβανομένων και των  τερματοφυλάκων, δεν λαμβάνονται υπόψη. Για τον σκοπό της εξακρίβωσης της θέσης οφσάιντ, το ανώτερο όριο του βραχίονα βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με το κάτω μέρος της μασχάλης».

35' & 41': Σωστά ο Κολλιάκος υπέδειξε οφσάιντ τον Μύγα του Ιωνικού.

52-54': Αρχικά ο Παπαπέτρου σφύριξε πέναλτι υπέρ του Ιωνικού, όταν ο Φαντιγκά ξέφυγε από τον Βούρο, ο αμυντικός του ΟΦΗ τον μάρκαρε, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Επίσης, υπέδειξε κόκκινη κάρτα στον Βούρο. Μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR σωστά ενημέρωσε τον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, όταν είδε την φάση στην οθόνη αποφάσισε να πάρει πίσω το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα, γιατί διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε κάτι το αντικανονικό στο μαρκάρισμα που έγινε από τον Βούρο.

55': Κακώς ο Πετρόπουλος δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Σεμπά του Ιωνικού, όταν ολοκλήρωσε την επίθεση (σούταρε από κοντινή απόσταση στο αντίπαλο τέρμα και απέκρουσε ο τερματοφύλακας).

63': Σωστά ο Κολλιάκος υπέδειξε οφσάιντ τον Ντίκο του ΟΦΗ, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

69' & 70': Σωστά ο Κολλιάκος υπέδειξε οφσάιντ τον Ντίκο του ΟΦΗ όταν ολοκληρώθηκαν οι επιθέσεις.

78'-81': Αρχικά ο Παπαπέτρου είχε δώσει συνέχεια στο παιχνίδι, όταν υπήρξε πέσιμο του Πασαλίδη στην περιοχή πέναλτι, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και ενημέρωσε τον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι, όταν είδε την φάση αποφάσισε να σφυρίξει πέναλτι, υπήρξε απρόσεκτο μαρκάρισμα από τον Μπουένα που πάτησε με τις τάπες του το πόδι του Πασαλίδη και σωστά του υπέδειξε και κίτρινη κάρτα. Με την εκτέλεση του έγινε το 0-1.

87': Υπήρξε αψιμαχία μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και σωστά υπέδειξε κίτρινες κάρτες στους Περέα του ΟΦΗ και Βαλεριάνο του Ιωνικού για αντιαθλητική συμπεριφορά.

90+5': Σωστά ο Κολλιάκος υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΟΦΗ, όταν ολοκληρώθηκε επίθεση.

90+8': Σωστά, ο Παπαπέτρου απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Βαλεριάνο για αντιαθλητική συμπεριφορά (κράτησε τον αντίπαλο του από την φανέλα).

Σχόλια