Πρόσκληση ΕΔ/ΟΔΠΕ στους συνδέσμους: «Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παίξουν τον σωστό ρόλο για την επιστροφή των διαιτητών»


Αρ. Πρωτ. : 23

Πειραιάς, 24/2/2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Προς :    Όλους τους Συνδέσμους Διαιτητών Ποδοσφαίρου

κ.κ. Πρόεδροι των Συνδέσμων,  κ.κ. Σύμβουλοι των Δ.Σ. των Συνδέσμων.  Αγαπητοί Συνάδελφοι

 Μετά από πολλά χρόνια, που ασχολούμαι με την διαιτησία και με τα διοικητικά του Συνδέσμου Λασιθίου, αποφάσισα κατόπιν ωρίμου σκέψεως να ασχοληθώ με την Ομοσπονδία (Ο.Δ.Π.Ε. – Ε.Δ.) στην οποία εκλέχτηκα Πρόεδρός της

Ξεκινώντας οφείλω να συγχαρώ τις προηγούμενες Διοικήσεις, όπως και την νυν της ΟΔΠΕ -ΕΔ, οι οποίες χωρίς

Πόρους, σε δύσκολες εποχές, με πολλές αντιξοότητες, και αθόρυβα μπόρεσαν να κρατήσουν την Ο.Δ.Π.Ε. – Ε.Δ. όρθια και ζωντανή μετά τον Ιούνιο του 2011 μέχρι σήμερα. Με την συμπαράσταση και των Συνδέσμων Διαιτητών  τροποποίησαν το Καταστατικό της και την επωνυμία σε Ο.Δ.Π.Ε. – Ε.Δ.  ώστε τώρα να μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Π.Ο.  Έτσι οι επί πολλών ετών δράσεις των Διοικήσεων δικαιώνονται.

Τώρα ,θέλω να επικοινωνήσω μαζί σας, και να σας  προσκαλέσω να υλοποιήσουμε μαζί το  νέο νόμο, διότι εσείς είσαστε το κύτταρο και η βάση της διαιτησίας.

Ζητώ από εδώ και πέρα, την υποστήριξή σας , για να έχει επιτυχία η νομοθετική πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, γιατί αλλιώς δεν θα έχει κανένα νόημα το νομοθέτημα, εάν δεν γίνει αποκατάσταση της ανωμαλίας που υπήρχε σε βάρος των Συνδέσμων Διαιτητών.

Ο νέος νόμος προβλέπει:

Α/ Η ΟΔΠΕ – ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ να γίνει μέλος της ΕΠΟ χρησιμοποιώντας το όνομα ‘’ ΕΝΩΣΗ ‘’ ή οποιοδήποτε άλλο επιλέξει. ΚΑΙ

Β/ Δίνει το δικαίωμα στους εν ενεργεία διαιτητές να είναι μέλη στους Συνδέσμους, με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε καθώς και να είναι αντιπρόσωποι σε όργανα της ΕΠΟ. Θα μπορούν να ψηφίζουν και να εκλέγονται στο Σύνδεσμο, και την ΟΔΠΕ-ΕΔ, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις  των ως άνω οργάνων Διαιτησίας.

Η Ολιστική Μελέτη προβλέπει μεταξύ άλλων:

1/ α) Δικαιώματα και υποχρεώσεις Διαιτητών Αγώνα 

β) κατάργηση τελών και πληρωμών στις ΕΠΣ

2/ α)Είναι σημαντικό να τονιστεί η ανάγκη να είναι οι διαιτητές ανεξάρτητοι.

β) Η  CRC=(ΚΕΔ) και η ΤΕΔ/ΕΠΣ πρέπει  να είναι εντελώς ανεξάρτητες.

 Ύστερα από πολλά χρόνια αρρυθμίας  των Συνδέσμων ,ήρθε ο καιρός να ενεργοποιηθούν  και να γίνουν οι εν ενεργεία διαιτητές  μέλη τους, με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθε, σύμφωνα με το νόμο.

Πάντως, δεν είναι λίγοι οι Σύνδεσμοι που από μόνοι τους απεμπόλησαν τα δικαιώματά τους, καθόσον αδράνησαν. Ο νόμος είναι ο ίδιος, δεν άλλαξε κάτι και ούτε καταργήθηκε κάποιος Σύνδεσμος. Τώρα εξαρτάται και εναπόκειται σε εσάς, να επανακτήσουν οι Σύνδεσμοι τα δικαιώματά τους.

Είναι ανάγκη να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ορίζει ο νόμος. Η ευθύνη πλέον είναι δική μας. Οι Σύνδεσμοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παίξουν τον σωστό ρόλο, για την επιστροφή των διαιτητών.

Οι Πρόεδροι και τα Δ.Σ. να εφαρμόσουν την νομοθεσία, ώστε τα πάντα να επανέλθουν, σε κανονικούς και φυσιολογικούς ρυθμούς στους Συνδέσμους, διότι οι διαιτητές ανήκουν στους Συνδέσμους, βάσει νόμου. 

Σε περίπτωση που υπάρξουν εμπόδια από τις ΕΠΣ, θα επικαλεστούμε τον Νόμο ο οποίος υπερισχύει έναντι κάθε απόφασης ή κανονισμό σωματείου. 

   Κλείνοντας θέλω  εκ των προτέρων να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία, που θα ξεκινήσουμε χέρι – χέρι και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο θεάρεστο έργο σας,  με την βοήθεια του Θεού, για τους Διαιτητές, τους Συνδέσμους και την Ανεξάρτητη Διαιτησία.  ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ

Με πολλούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Εμμανουήλ  Γιανναδάκης

 Πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών - ΟΔΠΕ

Σχόλια