«Καρναβάλια» και «μαϊμούδες» κάνουν παρέλαση με Μπαλτάκο, Μπένετ


-Ξεφτιλίζουν τα πάντα με τους απίθανους ξένους διαιτητές. Σφαγές κατά του Ολυμπιακού, με αποκορύφωμα τους Κέλετ, Πινέιρο αλλά δεν είναι οι μόνοι.

 

 

Στις 24 Δεκεμβρίου 2022 η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στην ΟΥΕΦΑ με την οποία αναφέρθηκε με στοιχεία, για τα «όργια», τα «χειρουργεία» και τις «σφαγές», όπως αποκαλούν οι φίλαθλοι τα εξόφθαλμα λάθη των διαιτητών. Αδιάψευστος μάρτυρας τα βίντεο των φάλτσων και της αλλοίωσης αποτελεσμάτων, ακόμη και με τη χρήση VAR, τα οποία «συνόδευαν» την επιστολή. Τα λάθη συνεχίστηκαν και συνεχίζονται, συνεχίζονται, συνεχίζονται (για πόσο ακόμα;), προκαλώντας την αηδίας των φιλάθλων.

Στις 3 Φεβρουαρίου 2023 η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ έστειλε νέα επιστολή στην ΟΥΕΦΑ για τη σαπίλα που επικρατεί στη διαιτησία και ζητούσε η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία να αντικαταστήσει τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ ή να βάλει τοποτηρητή.

Πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό (0-0), ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στον Μπένετ με την οποία ζητούσε: «Βάλτε ελίτ διαιτητή από τις έξι προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες και αποφύγετε τις γελοίες δικαιολογίες».

Για όλα αυτά ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε αλλά τι να το κάνεις. Οι «κλεμμένοι» βαθμοί δεν γυρίζουν πίσω, η αλλοίωση του πρωταθλήματος είναι γεγονός.

Με τον Μπαλτάκο στην ΕΠΟ και με τον Μπένετ στην ΚΕΔ, για να παρομοιάσουμε τι γίνεται με τη διαιτησία, κάνουν παρέλαση τα «καρναβάλια» και οι «μαϊμούδες». Ειδικότερα, ο κατήφορος της διαιτησίας δεν έχει τέλος. Εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα.

Το «χειρουργείο» του Δανού Γιάκομπ Κέλετ στο ματς του πρώτου γύρου (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1), με το σούπερ ανύπαρκτο πέναλτι στο 97’, όπως και το «χειρουργείο» του Πορτογάλου Ζοάο Πινέιρο στο χθεσινό (25/2) παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0, όπου ανακάλυψαν οφσάιντ του Ελ Αραμπί για να ακυρώσουν το γκολ του Βρουσάι στο 89’ είναι το αποκορύφωμα της διαιτητικής αηδίας. Ο ένας διαιτητής χειρότερος από τον άλλον.

Τα προηγούμενα χρόνια οι ξένοι διαιτητές δεν έδιναν δικαιώματα. Για αυτό και όλες οι ομάδες ζητούσαν να τις σφυρίζουν στους κρίσιμους αγώνες. Με τον Μπαλτάκο στην ΕΠΟ και με τον Μπένετ στην ΚΕΔ, ο δεύτερος είναι η επιλογή του πρώτου, οι ρέφερι από το εξωτερικό όχι μόνο είναι από το… υπόγειο κάνουν και διαιτητικά «εγκλήματα» όπως οι Έλληνες. Οι… σφαγές τους διαδέχονται η μια την άλλη.

Ο Ολυμπιακός, την τρέχουσα σεζόν, αδικείται συστηματικά από τους ξένους. Δεν είναι μόνο οι Κέλετ, Πινέιρο:

-Άλλη μια αποτυχημένη επιλογή του Μπένετ και της κομπανίας του ήταν ο Ούγγρος διαιτητής Ιστβάν Βαντ ο οποίος έδειξε ανίκανος και ακατάλληλος στον προημιτελικό κυπέλλου Αρης-Ολυμπιακός 0-1. Ο Ούγγρος έκανε το άσπρο-μαύρο καθώς «βάφτισε» πέναλτι το κεφαλοκλείδωμα του Γκρέι στον Ντόι, τον οποίο απέβαλε άδικα.

-Στο ματς πρωταθλήματος Ολυμπιακός-Αρης 1-0 απαράδεκτο δίδυμο ήταν οι Ισραηλινοί Ρέινσρεϊμπερ (διαιτητής) και Αντλερ (VAR). Το πρώτο μεγάλο λάθος ήταν μη αποβολή του Οντουμπάγιο στο 37’ και το δεύτερο η μη αποβολή του Φαμπιάνο στο 84’.

- Διαιτητής της… πλάκας ο Σουηδός Νάιμπεργκ στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0: Ο Αμραμπατ τού… πήρε τη σφυρίχτρα, τον εξέθεσε μέχρι και ο Αλμέιδα καθώς τον έκανε αλλαγή για να μην αποβληθεί.

-Λάθος και από τον Ούγγρο Μπόγκναρ στο Αρης-Ολυμπιακός 2-1: Πριν το 2-1 του υπέρ Αρη, στο 80’, υπήρξε επιθετικό φάουλ του Καμάτσο στον Μπα, το οποίο, κακώς, δεν καταλογίστηκε.

Η κυβέρνηση είναι θεατής σε όλα αυτά. Αν και η απίθανη ΕΠΟ με την… εξυγίανση την εξέθεσαν στις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, θάβοντας την ολιστική μελέτη και παράλληλα η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ξεπέρασε τα όρια της αηδίας. ΕΠΟ και «συνεργεία» μόνο στόχο έχουν να σταματήσουν τον Ολυμπιακό.

 

Από το 10.gr στις 28/2:

Τα λάθη του Κέλετ στο ματς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1

45′ Ο διαιτητής Κέλετ χάρισε την κίτρινη κάρτα στον Τσέριν για το κράτημα της φανέλας από πίσω στον Χουάνγκ.

57′ Μια ακόμη κίτρινη κάρτα η οποία δεν δίνεται, αυτή τη φορά στον Βέρμπιτς τόσο για διαμαρτυρία όσο και για το αντιαθλητικό φάουλ στον Άβιλα.

74′ Επιθετικό φάουλ του Σπόραρ στον Παπασταθόπουλο, αλλά ο Κέλετ αφήνει τη φάση να εξελιχθεί.

85′ Δεν δόθηκε ποτέ η κίτρινη κάρτα στον Μπερνάρ για το ριψοκίνδυνο παίξιμο από πίσω στον Άβιλα.

90+7 Το αποκορύφωμα, το επιθετικό φάουλ ο Κέλετ το μετατρέπει σε ανύπαρκτο πέναλτι, ενώ μάλιστα ο χρόνος των καθυστερήσεων έχει ολοκληρωθεί, πέναλτι το οποίο στέρησε στον Ολυμπιακό τη νίκη και έγινε το 1-1.

 

Οι φάσεις με τα λάθη του Πινέιρο από το ματς στο Καραϊσκάκη

31′ Ο διαιτητής Πινέιρο δεν έδωσε ούτε καν φάουλ στη συγκεκριμένη φάση, η οποία ήταν φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Σάρλια για ριψοκίνδυνο παίξιμο και το χέρι του στον λαιμό του Φορτούνη.

64′ Για αυτό το μαρκάρισμα ο διαιτητής Πινέιρο έδωσε κίτρινη κάρτα στον Παπασταθόπουλο και τον στοχοποίησε για τη συνέχεια του αγώνα.

69′ Ο Πορτογάλος «ξέχασε» την κίτρινη κάρτα στον Κουρμπέλη, ο οποίος μετά το φάουλ κρατούσε στο χορτάρι με λαβή… καράτε.

70′ Ο Πινέιρο διακόπτει τη ροή του αγώνα, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν στην αντεπίθεση, για τον τραυματισμό του Κουρμπέλη. Ο κανονισμός αναφέρει ότι αυτό ισχύει μόνο για τραυματισμό στο κεφάλι, ενώ αποδείχθηκε πως έκανε «θέατρο».

86′ Ο Πινέιρο χαρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αποβολή στον Πέρεθ, σε πάτημα στο πόδι του Κανός.

90+3 Ο Βρουσάι σκοράρει και ο διαιτητής Πινέιρο το ακυρώνει για οφσάιντ στον Ελ Αραμπί. Ο βοηθός Μάια δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Ελ Αραμπί, όμως ο VAR (Μέλο) κακώς ενημέρωσε τον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης. Ο κανονισμός είναι σαφής εφόσον ο εκτεθειμένος ποδοσφαιριστής δεν έρθει σε επαφή με την μπάλα και δεν επηρεάσει ξεκάθαρα τον αντίπαλο να αποκτήσει την κατοχή της μπάλας, ή να παρεμποδίσει ξεκάθαρα το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα, μόνο και μόνο η εκτεθειμένη θέση του δεν τον καθιστά παραβάτη.

90+9 Κακώς ο Πινέιρο απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Παπασταθόπουλο ο οποίος έκανε τάκλιν προς την μπάλα, αλλα δεν είχε καμία ριψοκίνδυνη επαφή με το πόδι του αντιπάλου, επίσης και η πρώτη κίτρινη κάρτα στο 64 ήταν ανύπαρκτη.

 


Σχόλια