Συνέπεια Μαρινάκη στις εξαγγελίες: Ενίσχυση των ΠΑΕ από το στοίχημα


-Άλλη μια δέσμευση του προέδρου του Ολυμπιακού και της
Super League υλοποιήθηκε. Η διοργανώτρια εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δεν κρύβει την ικανοποίησή της.

 

Την Δευτέρα (20/2) ανακοινώθηκε η μεγάλη χορηγία του πρωταθλήματος της Super League με τη Stoiximan η οποία έκλεισε χάρη στις ενέργειες του προέδρου του Ολυμπιακού και της διοργανώτριας Βαγγέλη Μαρινάκη. Η συμφωνία έκλεισε με ποσό-μαμούθ συνολικού ύψους 9,45 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα 2,5 χρόνια, δηλαδή μέχρι τη σεζόν 2024-25.

Σήμερα (21/2) εκταμιεύθηκε και η ενίσχυση των ΠΑΕ από το ποσοστό που αναλογεί στις ΠΑΕ-Μέλη της Super League από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών του στοιχήματος. Και η συγκεκριμένη ενίσχυση, η οποία ανέρχεται στο ύψος του 1,5 εκατ. ευρώ για κάθε ΠΑΕ, έχει τη… σφραγίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αν δεν ήταν πρόεδρος της διοργανώτριας τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για τις ΠΑΕ.

Η Super League εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δεν κρύβει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έθεσε αυστηρές προϋποθέσεις στις οποίες συμμορφώθηκαν όλες οι ομάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:

Μεγάλη ικανοποίηση υπάρχει, τόσο στη Super League, όσο και στις ΠΑΕ-Μέλη της, από την εκταμίευση του ποσοστού που προβλέπεται από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών των τυχερών παιγνίων.

Η Διοίκηση της Super League, με συντονισμένες κινήσεις, με σοβαρότητα και με αίσθημα ευθύνης, ολοκλήρωσε μια ακόμα δέσμευσή της, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για όλες τις ομάδες της Super League.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της Super League με συνέπεια και αξιολόγησε θετικά την επαγγελματική στάση της Super League και τη συμμόρφωση όλων των ομάδων της, με το αυστηρό πλαίσιο προϋποθέσεων που είχε θέσει ο κ. Αυγενάκης, για την καταβολή του ποσοστού που αναλογεί στην κορυφαία επαγγελματική διασυλλογική κατηγορία ποδοσφαίρου.

Σχόλια