Επιτροπή Εφέσεων: Μια τρύπα στο νερό έκανε η ΑΕΚ – «Να απορριφθεί η προσφυγή της ως απαράδεκτη»


Μια τρύπα στο νερό φαίνεται πως έκανε η ΑΕΚ παρά την προσφυγή της στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση της μεζούρας. Θυμίζουμε ότι σε πρώτο βαθμό ο Ατρόμητος δικαιώθηκε και ο αθλητικός δικαστής της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε να γίνει ο αγώνας.

Η απόφαση αναμένεται να βγει από την Τετάρτη (1/3) και μετά, καθώς δόθηκε προθεσμία μέχρι την Τρίτη (28/2) για υπομνήματα. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία κράτησε τρεις ώρες, ενώ όλοι οι δικηγόροι ζήτησαν να βγει η απόφαση μέχρι την Παρασκευή (23/3).

Ο Ολυμπιακός μέσω των νομικών Βασίλη Δημακόπουλου και Δημήτρη Καρπετόπουλου παρίστατο, με πρόσθετη παρέμβαση, στην εκδίκαση της υπόθεσης της μεζούρας (πιο συγκεκριμένα για το ματς Ατρόμητος-ΑΕΚ) στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Ο κ. Δημακόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτη την έφεση της ΑΕΚ, τονίζοντας ότι δεν είχε τέτοιο δικαίωμα.

Αναλυτικά: «Στην πρωτόδικη δίκη εισήχθησαν προς κρίση τρία πράγματα. Η πειθαρχική ευθύνη της ΠΑΕ Ατρόμητος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ένσταση της ΑΕΚ και οι πρόσθετες παρεμβάσεις. Το δικαστήριο έκρινε πως οι παρεμβάσεις μας ήταν βάσιμες. Με βάση την πρωτοβάθμια απόφαση, τι εγκαλεί η ΠΑΕ ΑΕΚ; Η κρίση περί ανυπαιτιότητας της ΠΑΕ Ατρόμητος για να καταλογιστεί κύρωση εις βάρος της δεν μπορεί να εξεταστεί. Πράγματι, ο μόνος ο οποίος δικαιούται να προσβάλει την απαλλακτική κρίση ήταν ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Δεν ασκήθηκε έφεση. Επομένως, η ΑΕΚ δεν έχει λόγο, ούτε άσκησε έφεση επ' αυτού, ούτε έχει δικαίωμα. Η έφεσή της είναι απαράδεκτη και ως τέτοια πρέπει να απορριφθεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο έτερος δικηγόρος του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καρπετόπουλος: «Εάν θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε στο παράλογο συμπέρασμα, να βγαίνει στο γήπεδο διαιτητής και να λέει πως το γήπεδο δεν είναι κανονικό, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να τιμωρείται μία ομάδα, χωρίς να διαπιστωθεί εάν ο διαιτητής έκανε σωστά τη δουλειά του. Οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο. Η πρωτόδικη απόφαση διατάσσει να γίνει ξανά ο αγώνας με κανονικά τέρματα, γιατί ο Ατρόμητος όπως αποφάσισε δεν είχε ευθύνη. Όλοι το θέλουμε εκτός από την ΑΕΚ. Στο ίδιο γήπεδο έγινε αγώνας πριν από λίγες μέρες με τον Λεβαδειακό και δεν υπήρχε πρόβλημα. Πρέπει ως δικαστές να εξασφαλίσετε ότι όλες οι ομάδες θα παίξουν τον ίδιο αριθμό αγώνων. Η ΑΕΚ δεν υπέστη ζημιά».

Νωρίτερα, την ίδια νομική άποψη, ότι η ΑΕΚ δεν έχει δικαίωμα έφεσης, εξέφρασε και ο δικηγόρος του Ατρομήτου, Αλέξης Κούγιας: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος δεν ήταν υπαίτια και απαλλάσσεται τις πειθαρχικής διαδικασίας, σύμφωνα με την απόφαση. Ποιος θα μπορούσε να την προσβάλλει; Μόνο ο αθλητικός εισαγγελέας. Έφεση δεν έγινε. Σε μία πειθαρχική διαφορά δεν μπορεί η ΑΕΚ να είναι καν παρούσα, όπως και οι άλλες ΠΑΕ, ακόμη κι αν είναι υπέρ ημών».

«Μπορεί τη μεζούρα να την έδωσε ο Γιάννης Παπαδόπουλος»

Ακόμη, ο Αλέξης Κούγιας αμφισβήτησε τη μέτρηση και κατηγόρησε τον διαιτητή Μανούχο (Αργολίδας) για δόλο: «Ο διαιτητής του αγώνα με δόλο, βρέθηκε με μία κορδέλα μεζούρα στο χέρι την οποία ισχυρίζεται ότι του έδωσε η αστυνομία. Η κορδέλα μεζούρα δίνει διαφορετικά και εσφαλμένα αποτελέσματα. Μπορεί τη μεζούρα να την πήρε ο Γιάννης Παπαδόπουλος και να την έδωσε στον διαιτητή και να είναι δύο πόντους μικρότερη. Και δεν την έχουμε εδώ να την ελέγξουμε. Πoιο σημείο βρέθηκε με σωστό ύψος και ποιο σημείο με απόκλιση. Ο δόλος του συγκεκριμένου διαιτητού προκύπτει από το γεγονός ότι είναι αδιανόητο να μη γνωρίζει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει λέιζερ ή μία άκαμπτη σανίδα. Επίσης, δεν είχε δικαίωμα να μετρήσει σε τέσσερα σημεία αλλά σε δυο».

Εξίσου σημαντικό ότι ο δικηγόρος του Ατρομήτου ξετίναξε ένα ακόμη επιχείρημα της ΑΕΚ η οποία υποστήριξε ότι το γήπεδο έχει παραχωρηθεί από το Δήμο επί 12ετία στον Ατρόμητο. Πιο συγκεκριμένα, ο Ατρόμητος προσκόμισε βεβαίωση του δήμου Περιστερίου στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία το γήπεδο παραχωρείται στον Ατρόμητος έξι ώρες πριν από τον αγώνα επειδή στη διάρκεια όλης της εβδομάδας χρησιμοποιείται από σωματεία του Δήμου Περιστερίου. Η βεβαίωση είχε χθεσινή (23/2) ημερομηνία. Tα σωματεία είναι στίβου, πυγμαχίας κ.α.. και χρησιμοποιούν το γήπεδο πρωί και βράδυ κάθε μέρα. Ακόμη, στην ίδια βεβαίωση αναφέρεται ότι από τις 11.30 το πρωί του αγώνα, καμία εργασία δεν έγινε στον αγωνιστικό χώρο.

Πρόσθετη παρέμβαση έκανε και ο Παναθηναϊκός που επίσης τόνισε ότι η ΑΕΚ δεν είχε δικαίωμα έφεσης.

Σχόλια