Είχαν και έχουν σχέδια για νέους Κέλετ – Η ομολογία Μπαλτάκου – Μονόδρομος η αποπομπή του Μπένετ


-Γιατί ο πρόεδρος της ΕΠΟ απαντά σε θέματα που έχουν σχέση με ορισμούς διαιτητών;


Με τον Κλάτενμπεργκ στην ΚΕΔ έρχονταν καλοί ξένοι ρέφερι. Θυμίζουμε ότι ντέρμπι της Super League και του κυπέλλου όπως ο Γερμανός Μπριχ, ο Ισπανός Λαόθ, οι Ολλανδοί Κάιπερς και Μακέλι, ο Γάλλος Μπαστιέν, οι οποίοι είναι «τρανταχτά» ονόματα της ελίτ κατηγορίας, όπως και άλλοι ρέφερι από την «αφρόκρεμα» της ευρωπαϊκής διαιτησίας. 

Αντίθετα, οι ορισμοί των ξένων διαιτητών του Μπένετ στα ντέρμπι αποτελούν «κατάντια». Κανένα από τα μεγάλα ονόματα δεν ήρθαν στην Ελλάδα, ενώ οι επιλογές διαιτητών από το «κάτω ράφι» δείχνουν ότι υπάρχει σχέδιο απαξίωσής τους. Επίσης, καταγράφονται διαιτησίες που προκαλούν, σαν αυτές των Ελλήνων της «εξυγίανσης» που ευνοούν Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και αδικούν τον Ολυμπιακό. Αυτό έχει σαν συνέπεια να αλλοιώνουν αποτελέσματα αλλά και τη βαθμολογία.

Το χειρότερο είναι ότι ακόμη δεν είδαμε τίποτα, όπως φαίνεται από τα σχέδια που έχουν. Το σχολιάζουμε με αφορμή ότι ο Μπαλτάκος, πριν τη σημερινή (22/2) επιστολή του Ολυμπιακού, είπε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουν να ισοπεδώνουν τη διαιτησία, σαν τον απίθανο Δανό Κέλετ που έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, κάνοντας «χειρουργείο» στον Ολυμπιακό.

Σε ερώτηση, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 «εάν θα συνεχίσουμε να έχουμε διαιτητές από το κάτω ράφι» ο πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε: «Γιατί να θέλει ο Άγγλος διαιτητής να έρθει; Για να πάρει 1500 ευρώ και να του βρίζουν τη μάνα και τον πατέρα;».

Ακόμη, παραδέχθηκε ότι είναι ανίκανοι να βρουν ξένους ρέφερι, καθώς ρωτήθηκε «εάν τελικά όντως δεν έρχονται και μας γυρνούν την πλάτη» και απάντησε: «Έτσι ακριβώς».

Γενικά, ο Τάκης Μπαλτάκος αμόλησε αετό σχετικά με τις ευθύνες της ΕΠΟ και της ΚΕΔ για τη διαιτησία, καθώς τα έβαλε όλα στο… μίξερ: «Δεν μπορεί να απαιτούμε από τους διαιτητές να είναι οι μόνοι αλάθητοι στον κόσμο. Δεν γίνεται να συγχωρούμε τα λάθη στους άλλους και όχι στους διαιτητές. Αυτοί που φωνάζουν είναι οι ίδιοι αλάθητοι; Για τους Έλληνες διαιτητές λένε ότι είναι στημένοι εάν δώσουν ένα πλάγιο άουτ. Αυτά είναι υπερβολές».

Όλα αυτά, ειδικά τα τελευταία λόγια του προέδρου της ΕΠΟ, δείχνουν ότι θα συνεχιστούν τα ίδια και χειρότερα. Οσο ο Μπένετ μένει στην ΚΕΔ τόσο θα ισοπεδώνουν τη διαιτησία. Επίσης, θα εξακολουθούν να φέρνουν νέους Κέλετ.

Σχόλια