Τύφλα να’ χουν οι «χειρουργοί»: Μεγάλος… χασάπης με τσεκούρι και μπαλτά ο διαιτητής Πινέιρο (ΒΙΝΤΕΟ)


-Αποκορύφωμα το ακυρωθέν γκολ του Βρουσάι, με τη φάση να εξελίσσεται μπροστά στον βοηθό που δεν έδειξε οφσάιντ αλλά το ανακάλυψαν ο Πινέιρο και ο Φάμπιο Μέλο.

-Αυτή δεν ήταν διαιτησία αλλά ρεσιτάλ ξεφτίλας, με 100-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, καταλόγιζε υπέρ του μέχρι και ανύπαρκτα, ακόμη και ανάποδα (!) φάουλ.

-Απόδειξη για το «χειρουργείο» που έκαναν με την ακύρωση του γκολ του Βρουσάι στο 89’ είναι ο αγώνας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 2-1 που έγινε πριν από λίγες μέρες (14/1/23) για την Πρέμιερ Λιγκ. Στο 79’ μέτρησε γκολ του Φερνάντες καθώς κρίθηκε, και μάλιστα με παρέμβαση του VAR, ότι ο Ράσφορντ δεν επηρέαζε τη φάση. Δείτε το βίντεο στο τέλος του κειμένου από το 2,35’’ και μετά.

 

Απίστευτο «χειρουργείο» στο 89΄του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Οι Πορτογάλοι Πινέιρο και Φάμπιο Μέλο ανακάλυψαν οφσάιντ του Ελ Αραμπί για να μη μετρήσουν γκολ του Βρουσάι. Όμως, είναι ξεκάθαρο ότι  ο Μαροκινός δεν βρήκε τη μπάλα και δεν δικαιολογείται αυτή η απόφαση.

Πρόκειται για το «χειρουργείο» του αιώνα και δεν δικαιολογείται μια τέτοια απόφαση. Οι ξένοι διαιτητές για τα... μπάζα που φέρνει ο Μπένετ ήδη στέρησαν τέσσερις βαθμούς από τον Ολυμπιακό στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Αν αυτό δεν είναι αλλοίωση του πρωταθλήματος, τότε τι είναι; Θυμίζουμε και το «χειρουργείο» του Δανού Κέλετ στο παιχνίδι της Λεωφόρου όπου στο 90+7’ ανάκαλυψε ανύπαρκτο πέναλτι και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε.

Ούτε στο Καραϊσκάκη άφησαν τον Ολυμπιακό να νικήσει. Ο δεύτερος βοηθός, ο Λουτσιάνο Μάγια, δεν σήκωσε τη σημαία του καθώς δεν υπήρχε οφσάιντ στο γκολ του Βρουσάι στο 89’ και ο διαιτητής Πινέιρο έδειξε τη σέντρα. Όμως, ο Φάμπιο Μέλο τον φώναξε στο VAR για να κάνει ανασκόπηση της φάσης, με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν οφσάιντ του Ελ Αραμπί ο οποίος δεν ακούμπησε τη μπάλα πριν αυτή καταλήξει στον Βρουσάι ο οποίος σκόραρε. Η μπάλα έφτασε σε αυτόν όταν ο Πούχατζ έκανε κακό διώξιμο με το κεφάλι σε διεκδίκηση με τον Βαλμπουενά.

Τρομερά πράγματα. Αυτό δεν ήταν διαιτησία αλλά καρναβάλι… Υπήρξε θύελλα διαμαρτυριών και το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από 6’. Ο Πινέιρο σε όλο τον αγώνα ήταν προκλητικός.

SUPERLEAGUE 2023-24

24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0

Διαιτητής: Πινέιρο (ΠΟ Πορτογαλίας)

Βοηθοί: Ζέσους,

Μάια (ΠΟ Πορτογαλίας)

4ος: Περράκης (Αθηνών)

VAR: Μέλο (Πορτογαλίας)

AVAR: Μεϊντανάς (Αχαΐας)

Παρατηρητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

 

1': Σωστά ο Μάια υπέδειξε οφσάιντ τον Παλάσιος.

24': Σωστά ο ίδιος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Μαντσίνι, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

31': Επρεπε να σφυρίξει φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Σάρλια για ριψοκίνδυνο παίξιμο με το χέρι του στο λαιμό του Φορτουνη.

62': Σωστά ο Ζέσους υπέδειξε οφσάιντ τον Σένκεφελντ του Παναθηναϊκού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

64': Κακώς υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Παπασταθόπουλο το μαρκάρισμα του δεν ήταν ριψοκίνδυνο.

69': Επρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Κουρμπέλη για αντιαθλητική συμπεριφορά, μετά το φάουλ που έκανε στον Χουάνγκ, τον κράτησε παρατεταμένα και δεν τον άφηνε να σηκωθεί για να εκτελέσει άμεσα το φάουλ.

70': Κακώς διέκοψε το παιχνίδι όταν ο Ολυμπιακός ήταν σε αντεπίθεση, o Κουρμπέλης έκανε θέατρο ότι τραυματίστηκε με σκοπό να κάνει καθυστέρηση.

89': Στο γκολ του Βρουσάι ο Μάια δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Ελ Αραμπί, όμως ο VAR (Μέλο) κακώς ενημέρωσε τον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης. Ο Πινέιρο έκρινε λάθος γιατί η φάση εξελίσσεται πολύ μακριά από την εστία και ο Ελ Αραμπί ούτε τον τερματοφύλακα θα μπορούσε να επηρεάσει με την θέση του ή με την κίνηση του. Ο κανονισμός είναι σαφής ότι εφόσον ο εκτεθειμένος ποδοσφαιριστής δεν έρθει σε επαφή με  την μπάλα και δεν επηρεάσει ξεκάθαρα τον αντίπαλο να αποκτήσει την κατοχή της μπάλας ή να παρεμποδίσει ξεκάθαρα το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα, μόνο και μόνο η εκτεθειμένη θέση του δεν τον καθιστά παραβάτη

90+9': Σωστά απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Παπασταθόπουλο για ριψοκίνδυνο παίξιμο, πήγε με προβολή τις τάπες του στα πόδια του αντιπάλου του, όμως η πρώτη κίτρινη κάρτα στο 64' ήταν ανύπαρκτη.




Σχόλια