Στατιστικά: Αυτός είναι ο Πινέιρο που δεν είναι ελίτ


Ο Ζοάο Πινέιρο, ο οποίος ορίστηκε Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, είναι διεθνής από το 2016 και ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA. Είναι 35 ετών και το επάγγελμά του είναι δικηγόρος.

Για δεύτερη φορά σφυρίζει ματς ελληνικής διοργάνωσης. Για την 9η αγωνιστική της σεζόν 2021-22 είχε διαιτητεύσει Απόλλων-ΑΕΚ 2-2, στις 6/11/21.

Στις 21/7/21 είχε σφυρίξει Ολυμπιακός-Νέφτσι Μπακού 1-0 για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Στο 44΄απέβαλε τον Καμαρά που στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα βρήκε τον Αλασκάροφ στο πρόσωπο. Στο 63’ άφησε τους Αζέρους με δέκα παίκτες, όταν ο Ρέαμπτσιουκ βγήκε στην πλάτη του Τσέλικ και εκείνος τον «γκρέμισε» με κίνηση αλά… νίτζα.

Στις 30/09/21 σφύριξε το ματς ΠΑΟΚ-Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1 για τους ομίλους του Conference League.

Για την τρέχουσα σεζόν στην Ευρώπη σφύριξε πρόσφατα (16/2) Γιουβέντους-Ναντ 1-1 για τα νοκ άουτ του Europa League. Για τους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης διαιτήτευσε Ομόνοια-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3, Ερυθρός Αστέρας-Τράμπζοσπόρ 2-1. Επίσης, για τους ομίλους του Champions League σφύριξε Λειψία-Σαχτάρ 1-4.

Την τρέχουσα σεζόν στην πατρίδα του διαιτήτευσε 13 ματς. Οι γηπεδούχοι νίκησαν μόνο στα 5, στα επτά οι φιλοξενούμενοι και το ένα έληξε ισόπαλο! Σε αυτά τα ματς έβγαλε δυο κόκκινες (η μια δεύτερη κίτρινη) και καταλόγισε συνολικά τέσσερα πέναλτι. Μεταξύ αυτών οι αγώνες: Πόρτο-Μπενφίκα 0-1 και Μπράγκα-Μπενφίκα 3-0. 

Ο Πινέιρο ήταν VAR στον αγώνα της τρέχουσας σεζόν Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 και κάλεσε τον Λετονό Τρεϊμάνις να πάρει πίσω ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε. Ο Μπαλτάκος και Μπένετ σύρθηκαν από τον ΠΑΟΚ να ζητήσουν την τιμωρία του από την ΠΟ Πορτογαλίας, όμως έκαναν μια τρύπα στο νερό…

Βοηθοί του, στο ματς του Σαββάτου, θα είναι οι συμπατριώτες του, Μπρούνο Ζεσούς και Λουτσιάνο Μάια, τέταρτος είναι ο Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών), ενώ στο VAR θα βρίσκεται ο Φάμπιο Μέλο (ΠΟ Πορτογαλίας), με AVAR τον Ανδρέα Μεϊντανά (Αχαϊας).

Σχόλια