Τζοβάρας: Ο διαιτητής που έμεινε μετεξεταστέος στους κανονισμούς έκανε αποβολή υπέρ της ΑΕΚ στο 4’ – Μήπως ήρθε η ώρα και να φύγει;


Ο Τζοβάρας… έστρωσε χαλί στην ΑΕΚ με απαράδεκτη αποβολή, τον εκθέτει εκπαιδευτικό βίντεο της ΟΥΕΦΑ - Γελάει ο κόσμος με την εκπαίδευση του Μάνταλου - Δεν τους έδειξε το βίντεο Α 23 της σεζόν 2021-2;

SUPERLEAGUE 2023-24

24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

ΑΕΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

4': Κακώς, ο Τζοβάρας απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Γκαρντάφσκι του Αστέρα Τρίπολης, το μαρκάρισμα του ήταν ριψοκίνδυνο παίξιμο, σε παρόμοια φάση από το εκπαιδευτικό υλικό της UEFA 2021:2 στην φάση Α23 αναφέρει ότι η σωστή απόφαση του διαιτητή είναι να υποδείξει κίτρινη κάρτα για ριψοκίνδυνο παίξιμο (reckless). Αρα, ο Τζοβάρας έπρεπε υποδείξει κίτρινη. Στη φάση αυτή ο ρέφερι, αρχικά, δεν έδωσε ούτε φάουλ, ενώ κανείς από τους παίκτες της ΑΕΚ δεν ζητούσε κόκκινη κάρτα. Ντροπή! Υπάρχει πιθανότητα την κόκκινη κάρτα να την υπέδειξε ο τέταρτος Γκορρτσίλας. Όπως και να ‘χει έπρεπε να ακυρωθεί από το VAR.

 

15/1/22:

Ένας διαιτητής που στις 20 Δεκεμβρίου 2020 η ΚΕΔ είχε ανακοινώσει ότι θα έδινε εξετάσεις στους κανονισμούς, ενώ και πριν από χρόνια, ως ρέφερι μικρότερης κατηγορίας, είχε κοπεί στα γραπτά, πήρε στο λαιμό του τον Φωτιά, στο 50’ του αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΦΗ. Αν ο Τζοβάρας δεν τον είχε καλέσει στο VAR θα μετρούσε κανονικά το γκολ του ΟΦΗ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Φωτιάς, ως διαιτητής του αγώνα, δεν έχει την τελική ευθύνη.

 

 

19/12/20:

Στο 73' του αγώνα Παναιτωλικού-Απόλλωνα 0-1, ο Παναιτωλικός έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης με τον Μεντόσα, όμως ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε το VAR το ακύρωσε, καθώς υπέδειξε παράβαση του Κνετ στην εκτέλεση του οφσάιντ που είχε καταλογίσει σε προηγούμενη φάση του Απόλλωνα. Ο λόγος είναι ότι οι παίκτες του Παναιτωλικού δεν έστησαν τη μπάλα αλλά εκτέλεσαν το οφσάιντ με τη μπάλα εν κινήσει! Ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας) δεν πήρε χαμπάρι, παρενέβη ο Σκουλάς (Θεσσαλίας) και το γκολ δεν μέτρησε... Ούτε ο πρώτος βοηθός Τζιώτζιος (Θράκης) πήρε χαμπάρι ότι το οφσάιντ δεν εκτελέστηκε σωστά. Αρχικά, ο ρέφερι είχε δώσει πέναλτι, μιλάμε για τον μεγάλο χαμό!

Ο Σκουλάς γύρισε τη φάση ένα λεπτό πίσω. Το γκολ ακυρώθηκε μετά από 7'.

Ο Τζοβάρας και οι βοηθοί αμφισβητούνταν έντονα και από τις δυο ομάδες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο ρέφερι έχασε τον έλεγχο του αγώνα επειδή επέτρεψε τα σκληρά μαρκαρίσματα.

 

20/12/20:

Η ΚΕΔ βάζει τους Τζοβάρα, Τζιώτζιο να δώσουν εξετάσεις για τους κανονισμούς ενώ θα ακολουθήσουν και προπονήσεις προκειμένου να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους – «Απέτυχαν να εφαρμόσουν τους βασικούς Κανόνες του Παιχνιδιού με αποτέλεσμα τη λανθασμένη επανεκκίνηση του αγώνα»

 

Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση.

"Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ/ΕΠΟ) ανακοινώνει σήμερα ότι ο Διαιτητής κ. Γεώργιος Τζοβάρας και ο Βοηθός Διαιτητής κ. Χρήστος Τζιώτζιος δεν θα λάβουν ορισμό στο κοντινό μέλλον για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με άμεση ισχύ, λόγω κακής  απόδοσης στον αγώνα  της SuperLeague1 Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης που διεξήχθη το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 στο Γήπεδο του Παναιτωλικού.

Στο 74o λεπτό, οι κ.κ. Γεώργιος Τζοβάρας και  Χρήστος Τζιώτζιος απέτυχαν να εφαρμόσουν τους βασικούς Κανόνες του Παιχνιδιού με αποτέλεσμα τη λανθασμένη επανεκκίνηση του αγώνα.

Οι δύο Αξιωματούχοι Διαιτησίας θα εξετασθούν εκ νέου στους Κανόνες του Παιχνιδιού και θα ακολουθήσουν περαιτέρω προπονήσεις προκειμένου να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Παρά το γεγονός ότι η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι εξαιρετικά απογοητευμένη με το συμβάν, η παρέμβαση του VAR με την ακύρωση του τέρματος και την επανεκκίνηση του παιχνιδιού από το οφσάιντ ήταν η σωστή απόφαση για το τελικό αποτέλεσμα με βάση τους Κανόνες και το πνεύμα του παιχνιδιού".

 

Σχόλια