«Χειρουργούς» σαν τον Βαντ έχουμε, ζητούνται καλοί ξένοι διαιτητές


Άλλη μια αποτυχημένη επιλογή του Μπένετ και της κομπανίας του ήταν ο διαιτητής Ιστβάν Βαντ ο οποίος έδειξε ανίκανος και ακατάλληλος στον προημιτελικό κυπέλλου Αρης-Ολυμπιακός 0-1. Ο Ούγγρος έκανε το άσπρο μαύρο καθώς «βάφτισε» πέναλτι το κεφαλοκλείδωμα του Γκρέι στον Ντόι, τον οποίο απέβαλε άδικα. 

«Χειρούργους» σαν τον Βαντ έχουμε, διαιτητές θέλουμε! Επιθετικό φάουλ έπρεπε να δώσει. Με την απόφασή του έδειξε ότι περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να βάλει… εξυγιαντικά εμπόδια στον Ολυμπιακό.

Ο αρχιδιαιτητής δείχνει ότι δεν μπορεί να βρει ικανούς ξένους διαιτητές. Για αυτό και φέρνει όποιον να’ ναι. Ετσι φέρνουν ξένους διαιτητές χαμηλού επιπέδου, αφού είναι ανίκανοι να βρουν της ελίτ κατηγορίας ή από προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, δεν ξέρουν και σε τι κατάσταση είναι!

Το τελευταίο ισχύει για τον 43χρονο Βαντ. Πριν τον προημιτελικό κυπέλλου είχε να σφυρίξει παιχνίδι της Α’ Ουγγαρίας από τις 12/11/22, όταν διαιτήτευσε Πάκσι-Ουϊπεστ 3-1, ενώ στις 4/12/22 διαιτήτευσε ΜΤΚ-Γκιρμότ 5-2 για τη Β’ κατηγορία της χώρας του. Αυτά, επειδή τα πρωταθλήματα της χώρας του έχουν διακοπεί και ξεκινούν την Κυριακή (29/1).

Επίσης, στην πατρίδα του δεν έχει πάρει πολλά ματς, συνολικά πέντε έχει σφυρίξει, ενώ οι Μπέρκε, Μπογκνάρ, Καρακό είναι πρώτοι με δέκα παιχνίδια. Γίνεται αντιληπτό πως ο Μπένετ δεν έφερε καν τον καλύτερο Ούγγρο διαιτητή αλλά έναν διεθνή ρέφερι που κάνει μια μέτρια χρονιά. Στην Ευρώπη ο Βαντ, την τρέχουσα σεζόν, σφύριξε δυο ματς για τους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ (Αντερλεχτ-Σίλκεμποργκ 1-0, Νις-Παρτιζάν 2-1).

Η Κούλτσαρ, η οποία ήταν στο VAR, άρα και συνυπεύθυνη για το πέναλτι-εφεύρεση, είναι διεθνής στον πίνακα των γυναικών. Στην χώρα της δεν σφυρίζει αγώνες της πρώτης κατηγορίας.

 

Σχόλια