Η διαιτησία του Φινλανδού λόγος παραίτησης του Μπένετ – Ακατάλληλος και ο Αγγλος σαν τους διαιτητές που φέρνει - Κάθε φορά ορίζεται και χειρότερος από τον προηγούμενο - Πού τους βρίσκει;


-Ο Βιλγιάνεν χαρίστηκε σε δεύτερη κίτρινη στον Κουρμπέλη στο 56’ και στον Ολιβέιρα στο 85’.
-Κατά τα άλλα έβγαλε 11 κίτρινες.
-Εφεραν διαιτητή από το πρωτάθλημα Φινλανδίας, ο οποίος έχει να σφυρίξει από τον Οκτώβριο και το πρωτάθλημα ξεκινά τον Απρίλιο...
-Αργός και με περιττά κιλά ο 36χρονος ρέφερι.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ 1-1

Διαιτητής: Βιλγιάνεν (Φινλανδίας)

Βοηθοί: Λάμπου,

Βιχρεαβουόρι (Φινλανδίας)

4ος: Φωτιάς (Πέλλας)

VAR: Μπαρ (Ισραήλ)

AVAR: Μεϊντανάς (Αχαΐας)

Παρατηρητής: Καρατζάς (Εύβοιας)

3': Ο Βιλγιάνεν έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Ολιβέιρα του ΠΑΟΚ για ριψοκίνδυνο παίξιμο.

6': Κακώς ο Λάμπου δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Σπόραρ του Παναθηναϊκού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

29': Σωστά υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Κουρμπέλη για ριψοκίνδυνο παίξιμο στον Ολιβέιρα, όμως την υπέδειξε με καθυστέρηση και γι'αυτό υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες και ένταση στους πάγκους των ομάδων.

35': Σωστά ο Λάμπου υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Παναθηναϊκού.

43': Σωστά υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Ολιβέιρα του ΠΑΟΚ γιατί παρεμπόδισε τον αντίπαλο του στην εκτέλεση του φάουλ.

45': Ο Βιλγιάνεν έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Τσόκαϊ του Παναθηναϊκού για ριψοκίνδυνο παίξιμο.

45+3': Σωστά ο ρέφερι υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Αουγκούστο του ΠΑΟΚ γιατί κλώτσησε μακριά την μπάλα μετά το σφύριγμα του διαιτητή.

48': Σωστά ο Βιχρεαβουόρι υπέδειξε οφσάιντ τον Σπόραρ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

52': Σωστά ο Λάμπου υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Νάρεϊ του ΠΑΟΚ και σωστά ακυρώθηκε το γκολ μετά και την επιβεβαίωση από το VAR κάνοντας χρήση την τρισδιάστατη γραμμή του οφσάιντ.

56': Υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ των δύο πάγκων όταν από τον ΠΑΟΚ ζήτησαν από τον διαιτητή να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Κουρμπέλη που χρησιμοποίησε αντικανονικά το χέρι του στο στήθος και λαιμό του Νάρεϊ με σκοπό να ανακόψει την υποσχόμενη επιθεση  Ο Βιλγιάνεν κακώς δεν τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

63': Επρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Σάστρε για ριψοκίνδυνο παίξιμο (αντικανονική χρήση του χεριού του στο στήθος και λαιμό του αντιπάλου του). Αφού χαρίστηκε (56') στον Κουρμπέλη χαρίστηκε και εδώ, όμως είναι λάθος τακτική του διαιτητή.

69': Επρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Τσεριν του Παναθηναϊκού για αντιαθλητική συμπεριφορά (κράτησε τον Ολιβέιρα από την φανέλα).

70': Κακώς ο Βιχρεαβουόρι υπέδειξε κόρνερ υπέρ του Παναθηναϊκού, έπρεπε άουτ υπέρ του ΠΑΟΚ. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον ΠΑΟΚ.

71': Σωστά ο ίδιος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Ιωαννίδη του Παναθηναϊκού.

75': Υπήρξε παίξιμο της μπάλας με το χέρι από τον Τσέριν του Παναθηναϊκού, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συνέστησε στον Βιλγιάνεν να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι, το χέρι του το είχε σε αφύσικη θέση (ψηλά πάνω από τον ώμο του). Σωστά υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Τσέριν γιατί όταν έπαιξε την μπάλα με το χέρι του, είχε πορεία προς την εστία. Με την εκτέλεση του πέναλτι έγινε η ισοφάριση 1-1.

83': Σωστά ο Βιχρεαβουόρι υπέδειξε οφσάιντ τον Βαγιαννίδη του Παναθηναϊκού.

85': Ο Βιλγιάνεν έπρεπε να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ολιβέιρα για ριψοκίνδυνο παίξιμο.(αμέσως ο προπονητής έδωσε εντολή για να γίνει αλλαγή).

89' - 90+2': Αρχικά ο Βιλγιάνεν υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Τόμας Μπράντον του ΠΑΟΚ για γροθιά στον Σάρλια. Ο VAR (=  Μπαρ) έλεγξε την φάση και συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για βίαιη διαγωγή (χτύπησε με την γροθιά του στο λαιμό του αντιπάλου του), όταν είδε την φάση πήρε πίσω την κίτρινη και απέβαλε με κόκκινη τον Μπράντον.

90+7': Σωστά ο Βιχρεαβουόρι υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Παναθηναϊκού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

Σχόλια