Ελλάδα, Ευρώπη, Ολυμπιακός και Καραϊσκάκη!


Διαβάστε με ποια κριτήρια επιλέχθηκε από την UEFA η έδρα των Πειραιωτών για τη διοργάνωση του Super Cup.

 

Η απόφαση της UEFA (και μάλιστα χωρίς εισήγηση της ΕΠΟ) για να διεξαχθεί το Super Cup στο Καραϊσκάκη επιβεβαιώνει ότι η έδρα του Ολυμπιακού πληροί τα υψηλά στάνταρ για μεγάλες διοργανώσεις. Αλλωστε, πρόκειται για ένα γήπεδο που είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη  λόγω της συμμετοχής του Ολυμπιακού στο Champions League και στο Europa League.

Στις 16 Αυγούστου το Καραϊσκάκη θα έχει λάμψη αστέρων. Στο Σούπερ Καπ αναμετρώνται ο κάτοχος του Champions League με τον κάτοχο του Europa League. Παράλληλα, στην Ελλάδα θα έρθει και πλήθος κορυφαίων παραγόντων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για τεράστια διαφήμιση αλλά και επιβράβευση της προσπάθειας που κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να έχει ο Ολυμπιακός ένα γήπεδο σύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και στην Ευρώπη.

Ότι πρόκειται για γήπεδο που έχει δοκιμαστεί λόγω της συμμετοχής του Ολυμπιακού στις διοργανώσεις της UEFA είναι το πρώτο κριτήριο. Το δεύτερο ότι είναι ένα γήπεδο υψηλών προδιαγραφών, όπως επίσης ήδη αναφέραμε.

Ενας ακόμη λόγος για να γίνει το Super Cupe στο Καραϊσκάκη είναι ότι έχει πάρει «άριστα» στα προαναφερόμενα παιχνίδια, καθώς παρέχει όλες τις ανέσεις. Παράλληλα, υπήρχε και πολύ καλή συνεργασία των ανθρώπων του Ολυμπιακού με τους ανθρώπους της UEFA, όπως και οι άψογες διεθνείς σχέσεις της ΠΑΕ. Το γεγονός της απευθείας επιλογής του γηπέδου Καραϊσκάκη για τον τελικό του Super Cupe δείχνει και το καλό όνομα που έχει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσμετρηθούν ότι το γήπεδο είναι προσβάσιμο από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επίσης υπάρχουν χώροι πάρκινγκ. Παράλληλα, η Αθήνα και ο Πειραιάς έχουν όλες τις υποδομές για να φιλοξενήσουν τους φιλάθλους που θα έρθουν για να παρακολουθήσουν το μεγάλο ματς και μάλιστα στο διάστημα που η τουριστική περίοδος θα βρίσκεται στο φόρτε της.

 

 

Σχόλια