1) Αρωμα για…κόντρα διαιτησία με Παπαδόπουλο, Γκορτσίλα στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ, 2) Αυτά είναι τα λάθη κατά των «ερυθρόλευκων» σε προηγούμενα ματς


ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΡΙΣΜΩΝ:

Εχουν δώσει δικαιώματα οι διαιτητές που επέλεξαν ο Μπένετ και η κομπανία του για το παιχνίδι της Κυριακής (29/1) Ολυμπιακός-ΟΦΗ, για την 20ή αγωνιστική της Super League. Το ματς θα σφυρίξει ο Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και στο VAR θα είναι ο, επίσης Θεσσαλονικιός, Στάθης Γκορτσίλας.

Ο διεθνής Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε σημαντικά θέματα σε δυο προηγούμενα ματς με τον ΟΦΗ, ορίζεται για δεύτερη φορά φέτος για να σφυρίξει αγώνα του Ολυμπιακού. Ηταν και στο Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-1, για την 12η αγωνιστική, όπου δεν του έτυχε δύσκολη φάση. Το ίδιο ισχύει και για τους αγώνες Ολυμπιακός-Λαμία 2-0 και Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 5-0, όπου ήταν VAR, ενώ ήταν και τέταρτος στο ματς πρωταθλήματος Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0.

Όμως, ο Παπαδόπουλος έχει αδικήσει τον Ολυμπιακό σε προηγούμενους αγώνες. Για παράδειγμα στο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής της σεζόν 2020-21 Ολυμπιακός-Βόλος 4-1 στη φάση του 1-1, ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας, Γκαραβέλης, ο οποίος πήγε με τις τάπες και χτύπησε τον Μασούρα στο κεφάλι και στο μάτι, όμως πέρα έβρεχε για τον Παπαδόπουλο (Μακεδονίας) αλλά και για τον Γκορτσίλα που ήταν VAR. Ο διεθνής ρέφερι δεν έβγαλε ποτέ την κόκκινη κάρτα, ενώ πιο πριν έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στους φιλοξενούμενους. Επίσης, δεν απέβαλε τον Περέα για σκληρό τάκλιν στον Τιάγκο Σίλβα, λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Στις 8/11/20 ο 40χρονος ρέφερι διαιτήτευσε ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2, όπου έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι του Χολέμπας στον Γιάννου, όμως τον εξέθεσε το VAR, καθώς ο Γιάννου ήταν οφσάιντ, με αποτέλεσμα να πάρει πίσω το πέναλτι.  Μια από τα ίδια και στο 86’, με νέο ρεσιτάλ ανικανότητας. Άλλα πέντε λεπτά για να μη μετρήσει γκολ του Καμαρά, όπου έβαζαν τις γραμμές όπως ήθελαν. Τελικά, το μέτρησαν.

Επίσης, ο Παπαδόπουλος στις 18/10/19, στο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής, της σεζόν 2019-20, Ολυμπιακός- ΟΦΗ 2-1, στο 30’ έπρεπε να αποβάλει τον Κοροβέση για το μαρκάρισμα με τις τάπες στον Ποντένσε, όμως δεν έβγαλε καν κίτρινη.

Και ένα φετινό... κατόρθωμα; Ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) ήταν VAR στο ματς της 5ης αγωνιστικής Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-2 και έπρεπε να υποδείξει την αποβολή του Αλμέιδα που φαίνεται να κάνει άσεμνη χειρονομία. Όμως, αντί να τιμωρηθεί ορίστηκε τέταρτος του Τζοβάρα (Φθιώτιδας) στον αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος! Επίσης, στο ματς Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0, όπου, αρχικά είχε δώσει επιθετικό φάουλ υπέρ του Αστέρα, όμως τον κάλεσε ο Σιδηρόπουλος στο VAR και… βάφτισε πέναλτι τη φάση με τους Αϊτόρ και Τζουκάνοβιτς.

Το πέναλτι-αίσχος με ΑΕΚ Β’

Ο Γκορτσίλας (Μακεδονίας) θα είναι στο VAR. Πρώτη φορά ορίζεται φέτος σε αγώνα των «ερυθρόλευκων», ενώ έχει να σφυρίξει τον Ολυμπιακό από την περσινή ρεβάνς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Όμως, ήταν διαιτητής στον αγώνα ΑΕΚ Β’-Ολυμπιακός Β’ 1-2, όπου έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ Β’, με το οποίο προηγήθηκε, αν και η φάση έλαβε χώρα εκτός περιοχής. Το πέναλτι-δώρο δόθηκε στο 15’ σε μαρκάρισμα του Χρυσόπουλου στον Χριστόπουλο, εκτός περιοχής. Από τότε έχει να οριστεί ο Γκορτσίλας.

Σχόλια