Μεγάλο μπάχαλο στην ΕΠΟ: Χωρίστηκαν Μπαλτάκος, Φιλιππούσης - «Βγάζει μάτια» η έλλειψη ανεξαρτησίας της ομοσπονδίας – Μονόδρομος η διοικούσα επιτροπή


Επεσαν οι μάσκες στην ΕΠΟ και ο πόλεμος μαίνεται. Οι καταστάσεις είναι πρωτόγνωρες και έχουμε να κάνουμε με ανωμαλία. Πλέον, οι Μπαλτάκος, Φιλιππούσης χωρίστηκαν ανοιχτά καθώς οκτώ σύμβουλοι και ο εκτελεστικός διευθυντής απέχουν από τη συνεδρίαση της ΕΕ της ομοσπονδίας. Πρόκειται για συμβούλους που ανήκουν στο μπλοκ του βορρά που στηρίζεται από την ΑΕΚ, άλλωστε μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Αλέξης Αλεξίου, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Λίγκας στην ΕΠΟ και προέρχεται από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα από την ΕΕ της ΕΠΟ απέχουν ο αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου, ο ταμίας Κλέαρχος Τζαφέρης, τα μέλη Λεωνίδας Θωμαΐδης (ΕΠΣ Αθηνών), Τάκης Παπαχρήστος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), Παναγιώτης Διακοφώτης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), Αγγελος Δανιήλ (ΕΠΣ Αχαϊας), Λεωνίδας Λεουτσάκος (Πρόεδρος της Super League 2) και ο Αλέξης Αλεξίου.

Η ΕΕ της ΕΠΟ δεν θα γινόταν αν δεν έδινε το παρών ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης καθώς θα υπήρχε έλλειψη απαρτίας. Βέβαια, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πήγε για άλλο λόγο στο Πάρκου Γουδή.

Όμως, φαίνεται πως και πάλι η ομοσπονδία δεν μπορεί να λειτουργήσει αλλά δεν είναι δυνατόν ολόκληρη Super League να ασχολείται με την κατάντια τους και είναι ένας ακόμη λόγος απόσχισης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο πόλεμος Μπαλτάκου, Φιλιππούση έχει να κάνει με το κουμάντο στην ΕΠΟ. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξελέγη με πρόταση του μπλοκ του νότου, που επαναλαμβάνουμε ότι φαίνεται να στηρίζει η ΑΕΚ, όμως πήρε …μεταγραφή στο μπλοκ του βορρά που φαίνεται να στηρίζει ο ΠΑΟΚ.

Οι σημερινές εξελίξεις δείχνουν ότι η ΕΠΟ δεν είναι ανεξάρτητη. Φαίνεται από μακριά ότι η ομοσπονδία είναι αγκυλωμένη σε συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά συμφέροντα, με… άρωμα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Δηλαδή, η λειτουργία της εξαρτάται από τον Γιαννάκη και τον Φιλιππούση;

Θυμίζουμε ότι αυτή η διοίκηση της ΕΠΟ έχει δείξει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει και μαζεύτηκαν πολλοί οι λόγοι για επιβολή διοικούσας επιτροπής. Ας μην ξεχνάμε ότι εξαιτίας του πολέμου των μπλοκ βορρά-νότου παραιτήθηκε ο Ζαγοράκης, αν και ήταν πρόεδρος κοινής αποδοχής, και πλέον, μετά την εκλογή του Μπαλτάκου, η ΕΠΟ χωρίστηκε στα δυο λόγω του εκτελεστικού διευθυντή Ιάκωβου Φιλιππούση που τον επέβαλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, παρά τις ενστάσεις του Ολυμπιακού ότι έπρεπε να προηγηθεί διεθνής διαγωνισμός. Ο Ολυμπιακός δικαιώνεται με τις εξελίξεις με τον Φιλιππούση, καθώς προσέφυγε δυο φορές στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

 

 

 

Σχόλια