Ο Γκορτσίλας «φαντάστηκε» και έβγαλε κόκκινη υπέρ του ΠΑΟ, ενώ ο Νικολαΐδης αμόλησε αετό στο γκολ του ΟΦΗ


SUPERLEAGUE 2022-23

15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΦΗ 1-1

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής),

Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

4ος: Μαλούτας (Ημαθίας)

VAR: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής),

AVAR: Στεφανής (Καρδίτσας)

Παρατηρητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

3': Σωστά ο Νικολαΐδης υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Παναθηναϊκού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

8': Κακώς ο Γκορτσίλας απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Γιοχού όταν έκανε αντικανονικό μαρκάρισμα στον Σπόραρ εκτός περιοχής, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Ο Τσακαλίδης έπρεπε να συστήσει στον Γκορτσίλα να κάνει ανασκόπηση της φάσης γιατί υπήρξε ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης και όχι αποστέρηση προφανής ευκαιρίας για γκολ. Τα κριτήρια που έπρεπε να λάβει υπόψη του ο Γκορτσίλας είναι ότι η παράβαση έγινε πλάγια δεξιά από το εστία (και όχι κάθετα), επίσης αριστερά από το σημείο που έγινε η παράβαση υπήρχε και άλλος αμυντικός που θα μπορούσε και αυτός στην συνέχεια να τον μαρκάρει. (Εκτός από τον έλεγχο που έγινε για το αν η παράβαση ήταν εκτός περιοχής πέναλτι και για το αν ήταν κόκκινη κάρτα, έγινε και έλεγχος στο ξεκίνημα της επίθεσης για περίπτωση οφσάιντ, που σωστά ο Νικολαΐδης δεν υπέδειξε).

16': Ο Γκορτσίλας πρεπε να σφυρίξει φάουλ υπέρ του ΟΦΗ  όταν ο τερματοφύλακας Μπρινιόλι μάρκαρε αντικανονικά εκτός περιοχής τον αντίπαλο του Ντίκο και ανέκοψε υποσχόμενη επίθεση που αν το είχε σφυρίξει θα έπρεπε να του υποδείξει και κίτρινη κάρτα.

25': Επρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Χουάνκαρ του Παναθηναϊκού για ριψοκίνδυνο παίξιμο.

33': Επρεπε να σφυρίξει επιθετικό φάουλ υπέρ του ΟΦΗ όταν ο Μπερνάρ κράτησε τον αντίπαλο του, στην συνέχεια κέρδισε κόρνερ.

45': Σωστά ο Νικολαΐδης υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Παναθηναϊκού.

52': Σωστά ο ίδιος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΟΦΗ.

59': Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΟΦΗ στον Γκορτσίλα (εδώ υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Κουρμπέλη για διαμαρτυρία) όταν αρχικά ο ρέφερι και Νικολαΐδης δεν έδειξαν απευθείας σέντρα όταν η μπάλα πέρασε τη γραμμή τέρματος του Παναθηναϊκού, μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR ενημέρωσε τον διαιτητή ότι πρέπει να μετρήσουν το γκολ υπέρ του ΟΦΗ (0-1).

90+4': Κακώς, ο Γκορτσίλας σφύριξε φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού (το έδωσε ανάποδα) έπρεπε να σφυρίξει το φάουλ υπέρ του ΟΦΗ που είχε γίνει στον Νέιρα του ΟΦΗ και δικαιολογημένα του διαμαρτυρήθηκε.

-Υπερβολικά τα εννέα λεπτά των καθυστερήσεων.

Σχόλια