Τα πέντε «καυτά» σημεία, όπου ο Ολυμπιακός διασύρει στην ΟΥΕΦΑ τους Μπαλτάκο, Μπένετ


«Χείμαρρος» που διαλύει την… εξυγίανση και τα «παπαγαλάκια» της είναι η επιστολή του Ολυμπιακού, την περασμένη Παρασκευή (23/12), στην ΟΥΕΦΑ και στον γενικό διευθυντή ποδοσφαίρου, Σβόνιμιρ Μπόμπαν. Αυτή η κίνηση του Ολυμπιακού φέρνει εξελίξεις καθώς οι ξένοι αξιωματούχοι έμαθαν τα πάντα και αναμένεται η παρέμβασή τους. Το ένα ενδεχόμενο είναι να στραφούν κατά της ΕΠΟ (στο Πάρκο Γουδή, ακόμη και οι ίδιοι, δεν αποκλείουν να τοποθετηθεί διοικούσα επιτροπή), το άλλο να πάρει μέτρα η ΟΥΕΦΑ για τον Μπένετ (να κινδυνέψει με αποπομπή του από την ΚΕΔ αφού δεν τον θέλει η πλειοψηφία των ομάδων, με δεδομένο και ότι ο Μπαλτάκος είχε δεσμευτεί ότι δεν θα εμπλέκονται Ελληνες παράγοντες στη διαιτησία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου).

Τα πέντε «καυτά» σημεία της διασύρουν τόσο τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο όσο και τον Στιβ Μπένετ, την επιλογή του για την προεδρία της ΚΕΔ είναι τα εξής:

1) Ο Ολυμπιακός απευθύνεται στην ΟΥΕΦΑ επειδή έχει τη διαιτησία υπό την επιστασία της και επειδή είναι θεματοφύλακας του ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι «οι διαιτητικές εξελίξεις στην Ελλάδα προκαλούν τεράστια κοινωνική αναταραχή, αλλά και αίσθημα αποστροφής για το άθλημα στους Έλληνες φιλάθλους».

2) Δίνει στοιχεία για όσα συμβαίνουν στους αγώνες πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας και της Σούπερ Λίγκας 2 για να αποδείξει «με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς γινόμαστε μάρτυρες λαθών που αποκαλύπτουν διαφθορά. Όσο καλοπροαίρετη διάθεση και αν έχουμε, τα λάθη των διαιτητών δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ανθρώπινα στην εποχή του VAR».

3) Ο Ολυμπιακός ενημερώνει την ΟΥΕΦΑ ότι από τα προκλητικά λάθη «δυναμιτίζεται η ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα, προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Παράλληλα, η πλειοψηφία των ομάδων και των δύο κατηγοριών έχουν εκδώσει ανακοινώσεις».

4) Η… βόμβα έχει να κάνει τόσο με την ανικανότητα του Μπένετ, καθώς «είναι σαφές πως ο Άγγλος Αρχιδιαιτητής δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις», όσο και με το ότι «ο έλεγχος των διαιτητών δεν γίνεται από τον Στιβ Μπένετ, αλλά από τον Σταύρο Μάνταλο, ο οποίος διοικεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και το επαγγελματικό». Αρα, δεν υπάρχει Μπένετ!

5) Ο Ολυμπιακός βγάζει στη σέντρα την ΕΠΟ καθώς επισημαίνει «την αντίδραση στη δημιουργία επαγγελματικής διαιτησίας στην Ελλάδα, όπως ήδη προβλέπει η ελληνική νομοθεσία και ενώ η Σούπερ Λίγκα επανειλημμένα έχει τονίσει ότι θέλει να αναλάβει το βάρος αλλά και το κόστος της επαγγελματικής διαιτησίας».

Τα «χειρουργεία» στη φόρα

 Ο Ολυμπιακός τεκμηριώνει με εικόνα τις καταγγελίες του στην ΟΥΕΦΑ. Στην επιστολή του, την οποία υπογράφει ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Τάκης Αγραφιώτης, επισυνάπτει βίντεο με φάσεις όχι μόνο από τα παιχνίδια που αδικήθηκε αλλά και από ματς, όπου ευνοήθηκαν ανταγωνιστές του, μετά από διαιτητικά «χειρουργεία».

Πιο συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός έστειλε στην ΟΥΕΦΑ βίντεο από τους αγώνες Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-2, ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1, ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-2, Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0, αλλά και από τους αγώνες της Σούπερ Λίγκας 2 Καλλιθέα – Ολυμπιακός Β’ 2-1,  Αιγάλεω – Ολυμπιακός Β’ 0-0, Κηφισιά – Ο.Φ. Ιεράπετρας 1-0. Εννοείται ότι δεν είναι τα μόνα εξόφθαλμα λάθη που έγιναν, είναι τα πιο χαρακτηριστικά. Αν τα έστελνε όλα θα ήταν δεκάδες.

Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει ότι η επιστολή του εστάλη για συγκεκριμένο λόγο, επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στον απροχώρητο. Σε αυτά τα παιχνίδια έγιναν λάθη που δεν δικαιολογούνται.


Σχόλια