Ο Ινφαντίνο αγνόησε την ΕΠΟ για το μουντιάλ 2030: Ποιό αυτοδιοίκητο;


-Μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΦΙΦΑ και επειδή βρέθηκε προ τετελεσμένου, ο Μπαλτάκος αναγκάστηκε να ευχηθεί «μακάρι να πάρουμε να διοργανώσουμε το μουντιάλ», προφανώς ζαλισμένος επειδή η κυβέρνηση και η ΦΙΦΑ αγνόησαν την ΕΠΟ.

-Για να μαθαίνει και ο Μπαλτάκος: Ο φάκελος είναι έτοιμος και τον τρέχει η Σαουδική Αραβία.

-Ηδη έχουν γίνει τρεις συναντήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζιάνι Ινφαντίνο για την συνυποψηφιότητα του Μουντιάλ 2030.

 

Η ΕΠΟ δεν έχει λάβει απόφαση για συνυποψηφιότητα διεκδίκησης του Μουντιάλ 2030, όμως αυτό το ενδεχόμενο «παίζει» δυνατά, μετά από συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο. Τόσο δυνατά που αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο, αγνοώντας την ΕΠΟ και το δήθεν αυτοδιοίκητο. Απόδειξη ότι τα δεδομένα με το αυτοδιοίκητο έχουν αλλάξει και μόνο η ΕΠΟ παραμένει προσκολλημένη στο παρελθόν ενός… μπαμπούλα!

«Πήγα σε αυτές τις τρεις χώρες (σ.σ. Ελλάδα, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία) και ήταν φανταστικές. Οι οικοδεσπότες του Μουντιάλ 2030 θα αποφασιστούν σε δύο χρόνια από τώρα», δήλωσε αρχικά ο Ινφαντίνο, στις 22/12. Και πρόσθεσε: «Είναι καλό να έχουμε έναν αριθμό πιθανών διοργανωτών, επειδή μας ωθεί να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Το Μουντιάλ 2022 ήταν πολύ επιτυχημένο και γνωρίζω ότι θα υπάρχει πολύς κόσμος που θα επιστρέψει στο Κατάρ στο μέλλον, οπότε γιατί να μην έχουμε το τουρνουά σε αραβική χώρα ξανά;»

-Η δήλωση του Μπαλτάκου στην «ΕΡΑ Σπορ».

-Ο φάκελος είναι σχεδόν έτοιμος και τον έχει αναλάβει ο διάδοχος του θρόνου στη Σαουδική Αραβία Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, μετά από συμφωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι.

-Τα περισσότερα παιχνίδια του Μουντιάλ θα γίνουν στο Ριάντ, κάποια στο Κάιρο σε ένα γήπεδο που ετοιμάζεται, και τα υπόλοιπα στο Καραϊσκάκη, στο ΟΑΚΑ, στην ΟΠΑΠ Αρένα, στη Νέα Τούμπα και στον Βοτανικό.

 

 

Σχόλια