«Μαρινάκης και Βρέντζος έκαναν κριτική στην αυθαιρεσία της ΕΠΟ και σε ετσιθελικές αποφάσεις της»


Την απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιάννη Βρέντζου, για τις δηλώσεις που είχαν κάνει μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ζήτησε ο δικηγόρος τους, Βασίλης Δημακόπουλος, ο οποίος τους εκπροσώπησε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, όπου παραπέμφθηκαν μετά από δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ομοσπονδίας. Μάλιστα, στην αγόρευσή του, ο έμπειρος νομικός ανέφερε ότι «άσκησαν το δικαίωμα της κριτικής που προβλέπεται από το σύνταγμα και αποτελεί θεμέλιο δημοκρατίας».

Παράλληλα ο κ. Δημακόπουλος πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι σε κάποιες από τις δηλώσεις τους δεν υπέπεσαν σε αδικήματα επειδή άσκησαν κριτική στην εκτελεστική εξουσία. Κάποιες από τις δηλώσεις τους δεν αφορούν και το επίμαχο θέμα της κατηγορίας. Είναι εκτός πλάνου κατηγορίας η κριτική στην εκτελεστική εξουσία. Επίσης, αποτελεί έκφραση παραπόνων για το πώς η διοίκηση της ΕΠΟ παίρνει αποφάσεις και σας προσκομίζω δημοσιεύματα που αναφέρονται στην αυθαιρεσία της ΕΠΟ και σε ετσιθελικές αποφάσεις της ομοσπονδίας. Αν κάποιος τα θεωρεί φασισμό, δεν ακυρώνει την καταγραφή των περιστατικών. Τέλος, θέλω να σας ζητήσω να λάβετε υπόψιν και το περιβάλλον στο οποίο ελέχθησαν αυτά».

Προφανώς, ο κ. Δημακόπουλος αναφέρεται στο ότι είχε αδικηθεί ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό με το ανύπαρκτο πέναλτι στο 97’ και για αυτό «ξέσπασαν» ο Πρόεδρος και το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Όσον αφορά στο υπόμνημα, γίνεται αναφορά σε αποφάσεις της ΕΠΟ, όπως για παράδειγμα που η Super League ήθελε για αρχιδιαιτητή τον Κλάτενμπεργκ και ο Μπαλτάκος προσέλαβε τον Μπένετ. Ενώ σχετικά με το «οργανωμένο έγκλημα», ο κ. Δημακόπουλος επικεντρώνεται στη δικαστική έρευνα για εκβιασμούς και παρεμβάσεις στις εκλογές Ενώσεων, οι διοικήσεις των οποίων εξέλεξαν την ΕΠΟ. Επίσης, συμπεριλαμβάνει και απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου σχετική με την ελευθερία έκφρασης.

Σχόλια