Ηχηρό «χαστούκι» στην προπαγάνδα


-Για να κάνουν επίδειξη δύναμης πίεζαν για ποινή έδρας ενώ δεν υπήρχε βαρύτητα περιστατικών στο ματς με την ΑΕΚ!

 

Ψυχρολουσία για την προπαγάνδα που ονειρεύονταν τιμωρία έδρας του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο έκρινε ότι δεν υπήρχε λόγος να κλείσει το Καραϊσκάκη. Αλλωστε, ο κανονισμός για τους πυρσούς, τις φωτοβολίδες κτλ γράφει ότι «δύναται αναλόγως της εντάσεως και της βαρύτητας των περιστατικών» να επιβληθεί τιμωρία δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών. Έτσι, για τον αγώνα με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός καλείται να πληρώσει μόνο πρόστιμο, συνολικού ύψους 15.000 ευρώ.

Το ποσό είναι με σύντμηση. Πιο συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ για άναμμα καπνογόνων, 4.000 για φωτοβολίδες και κάψιμο πανό, 2.000 για ρίψη αντικειμένων και 4.000 ευρώ για τα λέιζερ. Δηλαδή, οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν για τέσσερα παραπτώματα, με το πρώτο να είναι το πιο σοβαρό επειδή υπήρξε προσωρινή διακοπή και εκεί έριξε βάρος στην υπερασπιστική γραμμή του.

Πολλά καπνογόνα άναψαν στο γκολ του Χάμες Ροντρίγκες. Όμως, μέχρι να ελεγχθεί από το VAR και, τελικά, να ακυρωθεί η ατμόσφαιρα είχε σχεδόν καθαρίσει. Αρα, δεν υπήρχε βαρύτητα περιστατικού. Να μην ξεχνάμε ότι στο Καραϊσκάκη υπάρχει άπνοια και για αυτό δεν φεύγει εύκολα ο καπνός.

Κάποιοι θεωρούσαν δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα τιμωρούνταν με καμπάνα δυο αγωνιστικών και αυτοί είναι που εκτέθηκαν. Αφενός επρόκειτο για προπαγάνδα αφετέρου δεν υπολόγισαν ότι δεν υπήρχε βαρύτητα περιστατικών στον αγώνα με την ΑΕΚ. Αλλωστε, όπως ειπώθηκε, η φιλοξενία ήταν επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Να ένας ακόμη λόγος που δεν έπρεπε να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός καθώς από την ΑΕΚ δεν υπήρξε παράπονο.

Η υπόθεση των όσων αναγράφθηκαν στο φύλλο αγώνα και στην έκθεση του παρατηρητή είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί την περασμένη Παρασκευή στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Σούπερ Λίγκας. Όμως, συζητήθηκε την Τρίτη 22/11 κατόπιν αναβολής, μετά από αίτημα του Ολυμπιακού, και η απόφαση βγήκε αυθημερόν.

Σχόλια