Φαίνεται από μακριά: Η ΟΥΕΦΑ δεν στηρίζει τον Μπένετ


Θα το ήθελε ο Μπένετ να φέρει κάποιον ελίτ διαιτητή για ντέρμπι, ώστε να μην εκτίθεται στις ομάδες, όμως αυτό θα γινόταν αν τον... ήξερε η ΟΥΕΦΑ. Η, αν προτιμάτε, αν τον στήριζε η ΟΥΕΦΑ.

Γίνεται αντιληπτό πως η διαδικασία επιλογής των ξένων διαιτητών δεν έχει σχέση με το παρελθόν, επί Κλάτενμπεργκ και επί Περέιρα. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει η μεσολάβηση της ΟΥΕΦΑ και όλα γίνονται μέσω της ΕΠΟ. Αυτό εξηγεί και τις πολλές αρνήσεις στην ΕΠΟ από τις ομοσπονδίες, ιδίως από τις μεγάλες (Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία), ακόμη και για διαιτητές VAR. Αν υπήρχε η «εγγύηση» της ΟΥΕΦΑ, τότε στην επιστολή θα έγραφαν ότι υποβάλλουν το αίτημα για παραχώρηση διαιτητή, μετά από επικοινωνία μαζί της.

Η ΟΥΕΦΑ έχει εγκαταλείψει την ΕΠΟ, έχει εγκαταλείψει και τον Μπένετ. Αλλωστε, δεν είναι δική της πρόταση ο νυν αρχιδιαιτητής αλλά επιλογή του Μπαλτάκου και, όπως λέγεται, με τη μεσολάβηση Ελληνα παράγοντα της διαιτησίας.

Πρόκειται για... ελληνοποίηση του Μπένετ, καθώς ήξεραν τι έκαναν. Ολα αυτά ευνοούν και τα σχέδια για να καταργήσουν, έτσι νομίζουν, τους ξένους διαιτητές. Μόνο αδαείς θεωρούν τυχαία την επιλογή του Σιδηρόπουλου, άσχετα αν τον άλλαξαν, για το ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ 2-1. Για αυτό βάζουν τους διεθνείς συνέχεια σε αγώνες των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, προκειμένου να κάνουν δημόσιες σχέσεις.

 

Σχόλια