Τι αναφέρει το «καυτό» υπόμνημα για την απαλλαγή των Μαρινάκη, Βρέντζου


-Δημακόπουλος: «Ασκησαν κριτική που προβλέπεται από το Σύνταγμα»

-Ο έμπειρος νομικός προσκόμισε δημοσιεύματα «που καταδεικνύουν την αυθαιρεσία και τον ετσιθελισμό της ΕΠΟ»

 

Μονόδρομος είναι η απαλλαγή του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και του μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ, Γιάννη Βρέντζου, από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, όπου παραπέμφθηκαν για τις δηλώσεις τους, μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, έπειτα από δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Η υπόθεση συζητήθηκε την Πέμπτη 24/11 και αναμένεται η απόφαση, ενώ οι δυο «ερυθρόλευκοι» παράγοντες κινδυνεύουν με πρόστιμο 10.000-50.000 ευρώ.

Οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Βρέντζος εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Βασίλη Δημακόπουλο ο οποίος, παράλληλα με την αγόρευσή του, προσκόμισε και «καυτό» υπόμνημα, ζητώντας την απαλλαγή τους. Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δημοσιεύματα και αποφάσεις της ομοσπονδίας «που καταδεικνύουν την αυθαιρεσία και τον ετσιθελισμό της ΕΠΟ», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο έμπειρος νομικός. Για παράδειγμα η Σούπερ Λίγκα ήθελε για αρχιδιαιτητή τον Κλάτενμπεργκ και ο Μπαλτάκος έβαλε τον Μπένετ επικεφαλής της ΚΕΔ.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στην ποινική δικογραφία για εκβιάσεις και δωροδοκίες σε εκλογές ΕΠΣ που εξέλεξαν την τωρινή διοίκηση αλλά, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, και σε παρακράτος που παραβιάζει τους κανόνες και αυθαιρετεί. Ακόμη, στο υπόμνημα, συμπεριλαμβάνεται και απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετική με την ελευθερία έκφρασης, όπου γίνεται και αναφορά ότι η κριτική ωφελεί όσο σκληρή κι αν είναι.

Στην αγόρευσή του, ο Βασίλης Δημακόπoυλος τόνισε ότι οι Μαρινάκης, Βρέντζος «άσκησαν το δικαίωμα της κριτικής που προβλέπεται από το Σύνταγμα και αποτελεί θεμέλιο δημοκρατίας». Ακόμη, επεσήμανε ότι μεγάλο μέρος των δηλώσεών τους πρέπει να βγει εκτός κατηγορητηρίου και ο λόγος είναι ότι αποτελούν κριτική στην εκτελεστική εξουσία. Αλλωστε, στον κανονισμό δεν υπάρχει διάταξη που να απαγορεύει τέτοιου είδους κριτική.

Σχετικά με τις βολές των Μαρινάκη, Βρέντζου κατά της ΕΠΟ, ο έμπειρος νομικός που τους εκπροσώπησε προσκόμισε «δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην αυθαιρεσία της ΕΠΟ και σε ετσιθελικές αποφάσεις της ομοσπονδίας. Αν κάποιος τα θεωρεί φασισμό, όπως οι εγκαλούμενοι, δεν ακυρώνει την καταγραφή των περιστατικών. Επίσης, θέλω να σας ζητήσω να λάβετε υπόψιν και το περιβάλλον στο οποίο ελέχθησαν αυτά».

Το τελευταίο ειπώθηκε, αν χρειαστεί, η Πειθαρχική Επιτροπή να κάνει χρήση της αρχής αναλογικότητας σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης. Θυμίζουμε ότι οι δηλώσεις των Μαρινάκη, Βρέντζου έγιναν μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο ο Ολυμπιακός είχε αδικηθεί με καταλογισμό ανύπαρκτο πέναλτι στο 97’.

Σχόλια