Μεγάλη πρόκληση η «ελληνοποίηση» του Μπένετ και σκάνδαλο η ενοποίηση της ΚΕΔ


-O Αγγλος επιστρατεύθηκε για να κάνει μάθημα στους ρέφερι της τρίτης τη τάξει κατηγορίας, αν και δεν είναι αρμοδιότητά του. Θα γίνει το αντίστροφο με τους ρέφερι της Σούπερ Λίγκας.

 

Ο γιαλός δεν είναι στραβός αλλά στραβά αρμενίζουν... Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η «ελληνοποίηση» του αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ. Στα σεμινάρια της Γ’ Εθνικής, που έγιναν στην Λαμία και στη Δράμα, ενώ διεξάγεται η τρίτη δόση στην Αθήνα (29-30/11), ο Αγγλος επιστρατεύθηκε για να κάνει μάθημα στους ρέφερι της τρίτης τη τάξει κατηγορίας, αν και δεν είναι αρμοδιότητά του το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο! Αυτό ανοίγει το δρόμο για το αντίστροφο, δηλαδή να κάνουν μάθημα και οι Ελληνες παράγοντες της διαιτησίας (Μάνταλος, Σπυρόπουλος, Καρατζίκας, Λαμπαδαρίου) στους ρέφερι της Σούπερ Λίγκας, στο σεμινάριο που θα γίνει το διάστημα 3-4 Δεκεμβρίου στον Βόλο.

Δηλαδή, έχουμε «ελληνοποίηση» αλλά και ενοποίηση της ΚΕΔ. Επειδή, η διαιτησία βρίσκεται υπό την επιστασία της ΟΥΕΦΑ αυτά αποτελούν πρόκληση και προς την ΟΥΕΦΑ.

Παράλληλα, διαψεύδεται πανηγυρικά και ο Μπαλτάκος, ο οποίος στις 26 Ιουλίου είχε δηλώσει: ««Σχετικά με φήμες και δημοσιεύματα ως προς τη διαιτησία των Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων θεωρούμε σκόπιμο να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Ουδέποτε υπήρξε σκέψη ή πρόθεση για την συμμετοχή Ελλήνων διαιτητών στην ΚΕΔ αναφορικά με τα πρωταθλήματα Σούπερ Λίγκα και Σούπερ Λίγκα 2. Τα πρωταθλήματα αυτά, μετά από σχετική πρόταση του κ. Bennet, ανήκουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των:

α) Steve Bennet (Αγγλία)-Αρχιδιαιτητής

β) Joao Capella (Πορτογαλία)-Μάνατζερ VAR

γ) Fritz Stuchilk (Αυστρία)-Σύμβουλος Παρατηρητών Διαιτησίας».

Με βάση όλα αυτά βλέπουμε ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ της ΚΕΔ που ασχολείται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο (Σούπερ Λίγκα και Σούπερ Λίγκα 2) και της ΚΕΔ που ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (Γ’ Εθνική, Πρωταθλήματα Νέων, Γυναικών κτλ), όπως θα ήθελε η ΟΥΕΦΑ. Επί Κλάτενμπεργκ υπήρχαν αυτές οι διαχωριστικές γραμμές...

 

 


Σχόλια