Γιατί πρέπει να... πέσει η ποινή στους Καραπαπά, Βρέντζο - Η αγόρευση του Δημακόπουλου


Στη φόρα βγήκε η αδικία με την τιμωρία που επιβλήθηκε πρωτοδίκως σε Γιάννη Βρέντζο και Κώστα Καραπαπά, με τον δικηγόρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βασίλη Δημακόπουλο, να τους εκπροσωπεί (23/11) στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Θυμίζουμε, τα δύο στελέχη του Ολυμπιακού είχαν τιμωρηθεί για όσα έγιναν στη Λεωφόρο με ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για 3,5 και 6 μήνες αντίστοιχα. Και εννοείται πως ασκήθηκε έφεση, η οποία εκδικάστηκε σήμερα. «Οι εγκαλούμενοι αρνούνται ότι χρησιμοποίησαν εκφράσεις που ο παρατηρητής επικαλείται. Γεννάται απόλυτη αμφισβήτηση και πρέπει να απαλλαγεί από την παράβαση της εξύβρισης του παρατηρητή διαιτησίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Δημακόπουλος.

«Στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης περιέχεται ότι το φύλλο αγώνα και η έκθεση του παρατηρητή έχουν αυξανόμενη αποδεικτική δύναμη. Όμως στο τέλος της έκθεσής του ο παρατηρητής αγώνα αισθάνεται την ανάγκη να γράψει ότι όλα αυτά έγιναν ενώπιον των αστυνομικών δυνάμεων. Ήθελε την επιβεβαίωση της αστυνομικής αρχής για να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση. Οι εγκαλούμενοι αρνούνται ότι χρησιμοποίησαν εκφράσεις που ο παρατηρητής επικαλείται. Ο κύριος Βρέντζος κατηγορείται ότι εξύβρισε τον διαιτητή Και τον παρατηρητή. Ο παρατηρητής παρανόησε, ενώ όσα είπε για τον διαιτητή ήταν έκφραση παραπόνων. Στον διαιτητή είπε ότι δεν είναι σωστό που ήρθατε να κάνετε αυτά που κάνατε.

Αν υπάρχει πειθαρχικό παράπτωμα στα παραπάνω, καταργεί το δικαίωμα στην κριτική. Έχουμε δικαίωμα να κριτικάρουμε δικαστικές αποφάσεις και όχι τις διαιτητικές; Άρα δεν υπάρχει εξύβριση. Αν όμως δεχτείτε ότι πρέπει να επιβληθεί τιμωρία, πρέπει να υπαχθεί στην παράγραφο με την οποία το παράπτωμα αυτό τιμωρείται με απαγόρευση εισόδου στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο και όχι απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο.

Όμως στον κύριο Βρέντζο δεν αποδίδεται παράβαση για παράνομη είσοδο στα αποδυτήρια από το κατηγορητήριο, γιατί πήγε μετά από άδεια του διαιτητή. Παράλληλα, παρόντες ήταν και δύο παράγοντες του Παναθηναϊκού. Επίσης, οι παραβάσεις δεν είναι βαρ΄τερατες.. Που είναι η παράνομη είσοδος; Δόθηκε άδεια από τον διιατητή.

Επίσης, πριν το τέλος του αγώνα οι κύριοι Βρέντζος, Καραπαπάς, δεν πήγαν μόνοι τους στα αποδυτήρια, αλλά τους πήγε η Αστυνομία για πρόληψη τυχόν επεισοδίων.

Στον κύριο Καραπαπά αποδίδεται εξύβριση του παρατηρητή, όμως θέλω να πω ότι είχε διαπίστευση από τη Super League για να κινείται σε όλους τους χώρους του γηπέδου. Άρα και εδώ πρέπει να επιβληθεί η τιμωρία απαγόρευση εισόδου στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, του αποδίδεται παράβαση εξύβρισης του παρατηρητή διαιτησίας , όμως αυτό δεν έγινε άμεσα αντιληπτό από τον διαιτητή, αλλά τα μετέφερε κάποιος τρίτος. Επίσης, καμία αναφορά δεν γίνεται από την αστυνομική αρχή, ούτε από τον παρατηρητή αγώνα. Άρα το φύλλο αγώνα δεν μπορεί να έχει την ισχύ του κανονισμού, είναι αμφισβητήσιμο επειδή η πράξη δεν έγινε μπροστά στον διαιτητή. Κάποιος άλλος είπε στον 4ο ότι έβρισε τον παρατηρητή διαιτησίας. Γεννάται απόλυτη αμφισβήτηση και πρέπει να απαλλαγεί από την παράβαση της εξύβρισης του παρατηρητή διαιτησίας. Με βάση όλα αυτά, δεν έπρεπε να τιμωρηθεί ούτε η ΠΑΕ Ολυμπιακός».

Στο τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων, κ. Μελισσινός, σχολίασε ότι η υπόθεση δεν είναι απλή και ότι έχει διάφορες παραμέτρους που πρέπει να εξεταστούν.

Σχόλια