Δυσαρέσκεια για Μπαλτάκο στο Πάρκο Γουδή


Πολλά σύννεφα μαζεύονται στο Πάρκο Γουδή, σχετικά με τη διοίκηση που ασκεί ο Τάκης Μπαλτάκος στην ΕΠΟ. Ένα μπλοκ συμβούλων και υψηλόβαθμων υπαλλήλων τον κατηγορούν για προσωπική πολιτική η οποία έρχεται μέχρι και σε κόντρα με το καταστατικό!

Η δυσαρέσκεια για τον Μπαλτάκο μεγαλώνει. Κάποιοι σύμβουλοι έχουν θέμα με τις διαδοχικές συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής αλλά και με εισηγήσεις για αποφάσεις που τους φέρνουν προ τετελεσμένων. Βέβαια, σε κάποια θέματα κατάλαβε ότι δεν είχε τύχη και έκανε πίσω, όμως διαφωνούν με τη «σιδερένια γροθιά», όπως αρέσκεται να παρουσιάζει ο Μπαλτάκος, το μοντέλο διοίκησής του.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ χωρίς να ρωτήσει κανέναν εισηγήθηκε αύξηση μισθών των παραγόντων της ΚΕΔ, συγκεκριμένα των Μάνταλου, Σπυρόπουλου, Καρατζίκα, Λαμπαδαρίου και αφού τους ενέκριναν, σε επόμενη συνεδρίαση της ΕΕ έφερε και θέμα πρόωρης ανανέωσης των συμβολαίων τους από το καλοκαίρι του 2023 στο καλοκαίρι του 2024 και χωρίς να το έχει βάλει στην ημερήσια διάταξη αλλά στα «διάφορα θέματα». Δεν το πέρασε και το έβαλε ως «θέματα ΚΕΔ» στην ΕΕ της επόμενης Τρίτης (29/11).

Ακόμη, μεταξύ άλλων, τον κατηγορούν ότι φώναζε πως η περικοπή του 4 % από τα τηλεοπτικά συμβόλαια είναι αντισυνταγματική, όμως δεν έκανε κάποια κίνηση ουσίας. Αντίθετα, με κάποιες κινήσεις του (π.χ. ζητώντας από τις ΠΑΕ ποσοστά από τις διαφημίσεις των γηπέδων) έδειξε να αποδέχεται το νόμο!

Παράλληλα, τον είχαν προειδοποιήσει ότι δεν περνά το θέμα της αμοιβής του ως προέδρου της ΕΠΟ, παρόλα αυτά επέμεινε και προσπάθησε να το επιβάλει. Όμως, εκτέθηκε και για αυτό.

Κάποιοι προβλέπουν ότι ο Μπαλτάκος δεν θα εξαντλήσει τη θητεία του. Μπορεί να επικαλείται το καταστατικό, όμως, όπως λένε, σε αρκετά θέματα δεν το εφαρμόζει, όπως σε αυτό των αρμοδιοτήτων του. Πάντως, σε κάποια συμβούλια, υπάρχει κόσμος που δεν καταλαβαίνει τι αποφάσεις παίρνουν!  

Η σταθερότητα της διοίκησης Μπαλτάκου αποδεικνύεται από το ότι για έναν μήνα ήταν τσακωμένος με τον Φιλιππούση και τελικά τα βρήκαν.



Σχόλια