Διαιτητικός «εμφύλιος» με φόντο την ΕΠΟ


Τύμπανα πολέμου ηχούν στη διαιτησία. Από τη μια οι παλιοί διαιτητές, αυτοί της ομοσπονδίας διαιτητών (ΟΔΠΕ), όπου προστέθηκε και ο τίτλος «Ενωση» και από την άλλη ρέφερι που πρωτοστατούν για την Ενωση των εν ενεργεία διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών. Να θυμίσουμε ότι όποια αναγνωριστεί από την ΕΠΟ θα έχει ψήφο στη ΓΣ της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και ο πρόεδρός της θα είναι μέλος της ΕΕ της ομοσπονδίας. Το... μυστικό είναι ότι θα παίζει «κομβικό» ρόλο σε θέματα διαιτησίας, εξ ου και ο μεγάλος καβγάς.

Πρόσφατα η ΟΔΠΕ έκανε εκλογές και πρόεδρός της ανέλαβε ο Μανώλης Γιανναδάκης (Λασιθίου), αν και ο Μπαλτάκος, σύμφωνα με πληροφορίες, στήριξε τον Γιώργο Σπανέα ο οποίος δεν έχει λόγο. Πρώτος σε ψήφους βγήκε ο Μιχάλης Γαρεφαλάκης (Ηρακλείου) ο οποίος ανέλαβε τη θέση του ταμία. Να θυμίσουμε ότι η ΟΔΠΕ έχει καταθέσει αίτηση να γίνει μέλος της ΕΠΟ όμως αυτή δεν προωθείται προς συζήτηση στη ΓΣ!  

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει δηλώσει ότι η ΟΥΕΦΑ θέλει Ενωση με εν ενεργεία διαιτητές και τη δημιουργία της «τρέχουν» οι Σιδηρόπουλος, Κουκουλάκης. Ο νόμος προβλέπει μόνο την ΟΔΠΕ ενώ απαγορεύει τη συμμετοχή εν ενεργεία διαιτητών σε συνδικαλιστικό όργανο!

Η συγκεκριμένη Ενωση διαιτητών είναι εκκολαπτόμενη. Εχει καταθέσει καταστατικό για να πάρει έγκριση από το Πρωτοδικείο (κάποιοι λένε ότι πήρε και ότι βρήκε μέχρι και γραφεία) και με άλλα λόγια βρίσκεται στην τελική ευθεία! Όμως, επίσημη εμφάνιση δεν έχουν κάνει, δηλαδή να ενημερώσουν που βρίσκεται η υπόθεση. Παράλληλα, υπάρχει και το ερώτημα πως είναι δυνατόν σε ένα όργανο να μετέχουν διαιτητές που εξαρτώνται από την ΕΠΟ, η οποία επιλέγει την ΚΕΔ (αξιολογήσεις ορισμοί κτλ).

Μπέρδεμα η κατάσταση. Να θυμίσουμε ότι σε προηγούμενη ΓΣ η ΕΠΟ πήγε να διαγράψει την πρόβλεψη για δημιουργία Ενωσης Διαιτητών από το καταστατικό της!

 

Σχόλια