Η δήλωση-φούσκα του Μπαλτάκου ότι θα πάρει το πρωτάθλημα από τη Super League


Η απόδειξη ότι θεωρεί το ποδόσφαιρο τσιφλίκι του είναι μια δήλωση που έκανε ο Τάκης Μπαλτάκος την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για τη... φούσκα που ετοιμάζει ενόψει της ΓΣ της ΕΠΟ, στις 2 Νοεμβρίου, καθώς έχει προαναγγείλει ότι θα προτείνει να πάρει το πρωτάθλημα από τη Super League αν υλοποιήσει την επαγγελματική διαιτησία.

«Στη ΓΣ στις 2/11 η πρόταση θα είναι ότι αν προχωρήσει το ζήτημα της επαγγελματικής διαιτησίας από την πλευρά της Super League χωρίς την έγκριση της ΕΠΟ, τότε αυτή η επαγγελματική διαιτησία, ας την πούμε έτσι, από τη Super League αν γίνει μονομερώς θα οδηγήσει στις συνέπειες που είπαμε. Θα αναστείλουμε την ιδιότητα μέλους της Super League και το πρωτάθλημα του χρόνου θα το διοργανώσει η ΕΠΟ», δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος, την περασμένη εβδομάδα, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Libero 107,4.

Γιατί είναι... φούσκα η δήλωση του Μπαλτάκου;

1) Το πρωτάθλημα έχει παραχωρηθεί με νόμο στη Super League, άρα με νόμο μπορεί να της αφαιρεθεί. Σιγά μην συμφωνήσει η κυβέρνηση σε... οπισθοδρόμηση στη δεκαετία του 1970!

2) Σύμφωνα με την ολιστική μελέτη η διαιτησία πρέπει να είναι ανεξάρτητη.

3) Σύμφωνα με την ολιστική μελέτη οι ΠΑΕ πρέπει να αποφασίζουν μόνοι τους για θέματα που τις αφορούν.

4) Η Super League θα υλοποιήσει την επαγγελματική διαιτησία σύμφωνα με το αγγλικό μοντέλο. Ηδη η διοργανώτρια έχει έρθει σε επαφή με παράγοντες από την Premier League και με την επιτροπή επαγγελματικής διαιτησίας (PGMOL) για το πώς πρέπει να γίνει.

5) Ο Μπαλτάκος δεν έχει δικαίωμα να τιμωρήσει τη Super League, αν προχωρήσει την επαγγελματική διαιτησία, επειδή πρόκειται για απόφαση που αφορά στο πρωτάθλημά της. Θα τη χρηματοδοτήσει η ίδια, άρα η ΕΠΟ δεν έχει λόγο.

6) Δεν προβλέπεται από πουθενά η ΕΠΟ να πάρει απόφαση για κάτι που θα γίνει! Ας ρωτήσει FIFA, UEFA, όπως ρώτησε και η Super League.

Σχόλια