Στοχοποιημένος ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη


Από τον προκλητικό Πολωνό Μαρτσίνιακ του αγώνα Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0 στον απαράδεκτο Εσθονό Τόβερ του αγώνα Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός 1-1

 

 

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Εχει γίνει κανόνας η ΟΥΕΦΑ να ορίζει διαιτητές που «σφάζουν» τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Από τον προκλητικό Πολωνό Μαρτσίνιακ του αγώνα Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0, με τελευταίο παράδειγμα τον απαράδεκτο Εσθονό Τόβερ του αγώνα Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός 1-1. Από όλα αυτά βγαίνει τα συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός είναι στοχοποιημένος.

Ας ξεκινήσουμε με τα φετινά λάθη:

Μακάμπι Χάιφα-Ολυμπιακός 1-1 (2ος προκριματικός γύρος Τσάμπιονς Λιγκ, 20/7/22): Στο 73’ ο Γερμανός Στέγκεμαν έπρεπε να αποβάλλει τον Φανί των γηπεδούχων γιατί πάτησε εκτός φάσης τον Βρσάλικο, ενώ είχε ήδη και κίτρινη κάρτα από το 68'. Η παράβαση έγινε μπροστά στον τέταρτο ρέφερι.

Ολυμπιακός-Μακάμπι Χάιφα 0-4 (2ος προκριματικός γύρος Τσάμπιονς Λιγκ, 27/7/22): Δεν είναι δικαιολογία, όμως μπορεί να βλέπαμε διαφορετικό ματς αν ο Πολωνός Στεφάνσκι έδινε το πέναλτι σε χέρι του Πλάνιτς στο 12', μετά από κεφαλιά του Τικίνιο. Ο Ολυμπιακός θα είχε την ευκαιρία να κάνει το 1-1.

Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1 (3ος προκριματικός γύρος Γιουρόπα Λιγκ, 4/8/22): Πριν από το γκολ των Σλοβάκων προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του σκόρερ Γκριν στον Παπασταθόπουλο, στο οποίο ο Βέλγος Λορένς Βισέρ έκλεισε τα μάτια.

Ολυμπιακός-Απόλλων Λεμεσού 1-1 (στα πέναλτι 3-1, πλέι οφ Γιουρόπα Λιγκ, 25/8/22): Στο 100’ αποβλήθηκε ο Μπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως η πρώτη κίτρινη που υπέδειξε ο Ελβετός Σάρερ ήταν αυστηρή. Μπορεί να μάρκαρε αντικανονικά από πίσω τον αντίπαλο, όμως πήγε για την μπάλα, δεν κρίνεται το μαρκάρισμα ως ριψοκίνδυνο παίξιμο.

Ολυμπιακός-Ναντ 2-1 (1η αγωνιστική ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, 8/9/22): Μεγάλο λάθος του Αυστριακού Λέχνερ, καθώς πριν την επίτευξη του δεύτερου γκολ της Ναντ υπήρξε επιθετικό φάουλ σε βάρος του Αμπουμπακάρ Καμαρά, καθώς ο Παλουά τον χτύπησε στο πρόσωπο του και κακώς ο διαιτητής δεν το σφύριξε, έπρεπε να επέμβει ο VAR (= ο Αυστριακός Κιοχίρκα).

Καραμπάγ-Ολυμπιακός 0-0 (4η αγωνιστική ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, 13/10/22): Ο Αγγλος Πόουσον έπρεπε να αποβάλει τον Ρομαό στο 83’, για τάκλιν στον Εμβιλά το οποίο προκάλεσε και τον τραυματισμό του Γάλλου, με οίδημα στην ποδοκνημική!

Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός 1-1 (5η αγωνιστική ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, 17/10/22): Άλλο ένα... φρένο από τη διαιτησία στον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά από τον Εσθονό Κρίστο Τόβερ. Στα τελευταία λεπτά με τις υποδείξεις του έκλεινε τους «ερυθρόλευκους» στην περιοχή τους, δεν ήξερε τι σφύριζε! Κανείς δεν κατάλαβε γιατί αποβλήθηκε ο Μπα, ενώ, εξάντλησε την αυστηρότητά του στους «ερυθρόλευκους», καθώς έδειξε κίτρινη σε έξι ακόμη παίκτες του Ολυμπιακού και μόνο μια στους Γερμανούς!

Ο «σφαγέας» Μαρτσίνιακ

Η «χειρουργική» διαιτησία του Πολωνού Μαρτσίνιακ, στις 6/8/20, με VAR τον συμπατριώτη του Γκιλ, πήρε από το χέρι τη Γουλβς (η οποία νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό) και την οδήγησε σε πρόκριση στους «8» του Europa League, στερώντας μια μεγάλη διάκριση από τον Ολυμπιακό. Στο 29’ ανακάλυψε οφσάιντ του Ελ Αραμπί και δεν μέτρησε το κανονικό γκολ του Καμαρά, στο 54’ δεν δόθηκε πέναλτι στην ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Μπολί, ενώ πέναλτι δεν δόθηκε και στο 59' στο γκρέμισμα του Τσιμίκα από τον Ντόχερτι. Σημειώστε ότι στο πρώτο ματς (Ολυμπιακός-Γούλβς 1-1, στις 12/3/20) ο Γάλλος Τουρπέν απέβαλε τον Σεμέδο με αυστηρή κόκκινη κάρτα στο 28’.

Μετά τη... σφαγή από τον Μαρτσίνιακ ακολούθησαν κι άλλα «χειρουργεία» σε βάρος του Ολυμπιακού, το πρώτο στο Ομόνοια-Ολυμπιακός 0-0 (πλέι οφ Γιουρόπα Λιγκ, 29/9/20): Ο Ισπανός Λαόθ δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Ελ Αραμπί στο 6’.

Τα «χειρουργεία» στους αγώνες με την Αϊντραχτ

Μετά τους αγώνες με τη Γουλβς και την Ομόνοια, και πριν από τους φετινούς, υπήρξαν κι άλλες διαιτησίες-μπλόκα κατά του Ολυμπιακού. Ειδικά, στους δυο περσινούς αγώνες με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Αναλυτικά:

Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (4η αγωνιστική ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, 25/11/20): Το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει επειδή η φάση ξεκίνησε με επιθετικό φάουλ από αγκωνιά του Γκουντογκάν στον Ντρέγκερ που δεν καταλόγισε ο Ιταλός Μάσα.

Ολυμπιακός-Λουντογκόρετς 1-1 (3ος προκριματικός του Τσάμπιονς Λιγκ, 3/8/21): ο Σκοτσέζος Μάντεν στο 59’ δεν έδωσε πέναλτι στην αγκαλιά του Βερντόν στον Χασάν, στο 64’ ο ίδιος παίκτης έπρεπε να αποβληθεί, επειδή ανέτρεψε τον Ελ Αραμπί που ήταν σε προφανή ευκαιρία για γκολ, όμως δεν έδωσε ούτε φάουλ, στο 76’ έπρεπε να καταλογίσει το πέναλτι-μαρς σε ανατροπή και αγκωνιά (σ.σ. ο Αιγύπτιος μάτωσε) σε βάρος του Χασάν, πάλι από τον Βερντόν, ενώ στο 94’η καρατιά του Νεντιάκοφ στον Καμαρά είναι ο ορισμός της κόκκινης κάρτας, όμως ο Μάντεν του έδειξε μόνο κίτρινη κάρτα.

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 2-1 (5η αγωνιστική ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, 01/12/20): Δυο ανύπαρκτα πέναλτι του Σισέ στον Τοβάν (53’) και σε χέρι του Ραφίνια εκτός περιοχής, δόθηκαν από τον Ισπανό Μανθάνο με παρέμβαση του VAR (Ρικάρντο ντε Μπούργος).

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Ολυμπιακός 3-1 (3η αγωνιστική ομίλων Γιουρόπα Λιγκ, 21/10/21): Ο Πορτογάλος Τιάγκο Μαρτίνς δεν απέβαλε τον Γιάκιτς στο 37’, για την αγκωνιά στον Ελ Αραμπί που του έσκισε το φρύδι, στον Μαροκινό έγιναν και ράμματα. Επίσης, δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Τούτα, στο 53’. Σα να μην έφτανε αυτό στο 56’ έγινε πέναλτι (που επίσης δεν δόθηκε) σε βάρος του Ρέαμπτσιουκ, καθώς ο Γιάκιτς σόκαρε με την κλωτσιά στο κεφάλι του Μολδαβού.

Ολυμπιακός-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-2 (4η αγωνιστική ομίλων Γιουρόπα Λιγκ, 4/11/21): Ο Λευκορώσος Κουλμπάκοφ, στο 30’, έπρεπε να αποβάλει τον Μπάρκοκ για το εγκληματικό μαρκάρισμα στον Ρέαμπτσιουκ, στον αστράγαλο του Μολδαβού. Σύμφωνα με τους ρέφερι εκείνη την ώρα δεν δούλεψε το VAR, το οποίο είχε βγει ...νοκ άουτ για 20’. Μάλιστα, η ΟΥΕΦΑ ζήτησε συγγνώμη. Ο ρέφερι του ματς, όπως και ο VAR που ήταν ο Ιταλός Βαλέρι δεν είδαν το επιθετικό φάουλ του Εντικά στον Λαλά, στο ξεκίνημα του δεύτερου γκολ της Αίντραχτ Φρανκφούρτης στις καθυστερήσεις.

Ολυμπιακός-Φενεμπαξέ 1-0 (5η αγωνιστική ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, 25/11/21): Στο 6’ του αγώνα ο Ισπανός Λαόθ δεν έδωσε πέναλτι, όταν ο Τισεράν πάτησε τον Ονιεκούρου.

 

Σχόλια