Το ημερολόγιο των διαιτητικών... σφαγών: Έτσι αλλοιώνουν το πρωτάθλημα


Αυτά είναι τα ηχηρά φάλτσα υπέρ των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Πρωταγωνιστής ο Σιδηρόπουλος.

 

Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κάποιος, μιλώντας για την αλλοίωση του πρωταθλήματος. Τα λάθη των διαιτητών, ειδικότερα των διεθνών διαδέχονται το ένα το άλλο. Όλα υπέρ των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και παράλληλα κατά του Ολυμπιακού. Προκαλούν διαιτητές όπως οι Σιδηρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Φωτιάς, Ευαγγέλου, Τζήλος...

*Ο Παναθηναϊκός πήρε πέντε πέναλτι σε εννέα αγωνιστικές, με αποκορύφωμα την αλλαγή απόφασης με παρέμβαση VAR Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου) στον αγώνα Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0, όπου ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) αναγκάστηκε αλλάξει την απόφασή του, δίνοντας πέναλτι αντί για επιθετικό φάουλ. «Οσες φορές και να τον ξαναδώ δεν μου φαίνεται για πέναλτι», δήλωσε ο τεχνικός του Αστέρα, Ηρακλής Μεταξάς.

*Μεγάλος είναι ο... κατάλογος των λαθών υπέρ της ΑΕΚ. Πρόσφατος ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε για το παιχνίδι της Κυριακής ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0. Ο Σιδηρόπουλος έδωσε εύκολα υπέρ της πέναλτι στο 92’ και «έπνιξε» πέναλτι εναντίον της στο 97’, του Μάνταλο στον Σουάρεθ, ενώ βιάστηκε να σφυρίξει τη λήξη για να μην εξεταστεί από το VAR.

Μια από τα ίδια και στο σημερινό (24/10) ματς Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-2. Ο Γκατσίνοβιτς, σε επαφή με αντίπαλο, έκανε λες και τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα και ο Βεργέτης (Αρκαδίας), συντοπίτης του Διαμαντόπουλου, έδωσε πέναλτι, με το οποίο η ΑΕΚ έκανε το 2-0 υπέρ της.

Στο παιχνίδι Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-2 ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τους Ρότα και Ελίασον. Στον αγώνα Λαμία-ΑΕΚ ο Κουτσιαύτης (Αρτας) χρειάστηκε VAR για να καταλογίσει πέναλτι-μαρς υπέρ της Λαμίας (του Σιμάνσκι στον Σλίβκα), ενώ δεν έδωσε ένα ακόμη σε βάρος της ΑΕΚ σε χέρι του Σιμάνσκι στο 27’!

*Πυρ και μανία ο τεχνικός των φιλοξενούμενων Κρις Κόουλμαν επειδή στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1 επειδή ο Τζήλος (Λάρισας) δεν απέβαλε τον Κούρτιτς στο 54’ καθώς πάτησε με τις τάπες τον Γκονζάλες. «Για να παίξεις εδώ χρειάζεσαι έναν καλό διαιτητή και σήμερα δεν είχαμε έναν καλό διαιτητή», δήλωσε ο Ουαλός.

Ένα λάθος υπέρ του ΠΑΟΚ έχει τη... σφραγίδα του Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου). Ο διεθνής ρέφερι ήταν VAR στον αγώνα ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-2 και κάλεσε τον Κουμπαράκη (Κυκλάδων) ο οποίος καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Σα να μην έφτανε αυτό ο Κουμπαράκης έδειξε πέντε λεπτά καθυστερήσεων, όμως κράτησε επιπλέον χρόνο και οι Θεσσαλονικείς σκόραραν στο 97’.

Επίσης, «έβραζαν» στο Ηράκλειο με τον Σιδηρόπουλο καθώς διαμαρτύρονταν (ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-1) για κόκκινη κάρτα στον Λύρατζη, ο οποίος ανέκοψε με φάουλ τον Ντίκο που έβγαινε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι (76’). «Ο Μπένετ πρέπει να τον τελειώσει μόνο από τη φωτογραφία» γράφθηκε σε τοπική ιστοσελίδα.

Μετά το ματς ΠΑΟΚ-Λαμία 1-0, η ομάδα της Φθιώτιδας ζήτησε ξένους διαιτητές, επειδή την... έσφαξαν ο διαιτητής Τσαγκαράκης (Χανίων) με τη... σιγή και του VAR Κουμπαράκη (Κυκλάδων). Μεταξύ άλλων αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «23΄: Αντικανονικό μαρκάρισμα του Βιερίνια στο κεφάλι του Μανούσου, παράβαση πέναλτι που δεν καταλογίζεται» - «Από το 70΄ και πέρα ένα τείχος προστασίας απλώθηκε στον αγωνιστικό χώρο με όσα επακολούθησαν στα τελευταία λεπτά, όπου ο διαιτητής Τσαγκαράκης τιμώρησε την ομάδα μας, καταστρατηγώντας την κανονική διάρκεια του αγώνα και την καθυστέρηση που πραγματικά έγινε. Αποκορύφωμα, η ανύπαρκτη αποβολή του Μποάκι στο 95΄».

Ολυμπιακός: Προκλήσεις και μόνο προκλήσεις

Ο Ολυμπιακός είναι «στοχοποιημένος» από τη διαιτησία. Η μια πρόκληση διαδέχεται την άλλη.

Στο ματς Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0, με μεγαλύτερη ευθύνη του Ευαγγέλου (Αθηνών), που ήταν στο VAR, ο Καραντώνης (Ημαθίας) δεν έδωσε δυο πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων», το πρώτο σε χέρι του Τζουκάνοβιτς στο 82’ και το δεύτερο σε ανατροπή του Βαλμπουενά από τον Καστάνιος στο 87’.

Μια ακόμη πρόκληση από τον Φωτιά (Πέλλας) στο ματς Ολυμπιακός-Βόλος 1-1 είχε μια «χειρουργική» διαιτησία. Όχι μόνο σφύριξε με δυο μέτρα και δυο σταθμά, αλλά ανακάλυπτε φάσεις ή «έπνιγε» περιπτώσεις, ανέχονταν τις καθυστερήσεις, μόνο και μόνο για να αδικήσει τον Ολυμπιακό.

Στο παιχνίδι ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-2, ο Διαμαντόπουλος με VAR τον Κουτσιαύτη έπρεπε να δώσει επανάληψη στο πέναλτι του Γκόμες, επειδή παίκτες του ΟΦΗ μπήκαν στην περιοχή, ενώ δεν δόθηκε κόκκινη κάρτα στον Μαρινάκη για σκληρό φάουλ στον Βαλμπουενά.

Στο ματς της 9ης αγωνιστικής, το περασμένο Σάββατο, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-2 διαιτητής και βοηθοί ήταν η τρίτη ομάδα κατά του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» φωνάζουν επειδή ο ρέφερι Γκάμαρης (Αθηνών) δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Ρέαμπτσιουκ ούτε κλήθηκε από τον Παπαπέτρου (Αθηνών) στο VAR. Σα να μην έφτανε αυτό δυο απαράδεκτα λάθη έκανε ο βοηθός Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής) και ένα ο άλλος βοηθός, ο Χασάν Κούλα (Ξάνθης).

 

 

 

Σχόλια