Το αγγλικό μοντέλο δίνει προβάδισμα στη Σούπερ Λίγκα για την επαγγελματική διαιτησία - Η ΕΠΟ έψαξε στήριξη από τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ


«Πυρετός» τους έχει πιάσει στο Πάρκο Γουδή, σχετικά με το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας. Την έχουν βάλει θέμα στη ΓΣ της 2ας Νοεμβρίου, όπου σύμφωνα με τον Μπαλτάκο θα αποφασίσουν κυρώσεις σε περίπτωση που τη δρομολογήσει η Σούπερ Λίγκα, όπως και αναμένεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας η ΕΠΟ έψαξε στήριξη από τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, ένα χαρτί ότι αυτή είναι αρμόδια, ώστε να κάνει και το ανάλογο σόου. Όμως, η προσπάθειά της έπεσε στο κενό και η απάντηση που πήραν ήταν «θα δούμε».

Να υπενθυμίσουμε ότι στο κενό έπεσε και η προσπάθειά της να βγάλει ως παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο τον νόμο Αυγενάκη για την επαγγελματική διαιτησία. Αν υπήρχε τέτοιο θέμα δεν θα τον άφηναν να ψηφιστεί και πλέον χρειάζεται μόνο υπουργική απόφαση για την υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας.

Από τη στιγμή που η Σούπερ Λίγκα έχει προχωρήσει τα πάντα, έχει ορίσει και ΔΣ για την Τρίτη (1/11) η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να συμφωνήσει. Δεν είναι δυνατόν οι ΠΑΕ να βάλουν τα χρήματα και η ομοσπονδία να αναλάβει τη διαχείρισή τους, να έχει αυτή την ευθύνη της επαγγελματικής διαιτησίας. Να μην ξεχνάμε ότι ακόμη και τώρα καθυστερεί να τους καταβάλει τις αμοιβές τους και τα έξοδα των μετακινήσεων, αν και οι ΠΑΕ τα προπληρώνουν!

Η Σούπερ Λίγκα δεν ζητεί κάτι εξωπραγματικό. Το «αγγλικό μοντέλο» της επαγγελματικής διαιτησίας θα αντιγράψει, άρα ισχύουν κι αλλού όσα θα γίνουν.

Ο Μπαλτάκος έκανε ένα... κάρο δηλώσεις για την επαγγελματική διαιτησία. Το ότι δεν ανέφερε τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ επιβεβαιώνει ότι η ΕΠΟ είναι κομπάρσος. Κι ας απειλεί ότι θα αφαιρέσει το πρωτάθλημα από τη Σούπερ Λίγκα. Αυτό είναι ξεπεσμός της ΕΠΟ, επειδή δεν μπορεί να το κάνει!

Σχόλια