Ο Τόβερ από την Εσθονία σφυρίζει με τη Φράιμπουργκ


Πρώτη φορά ορίζεται σε αγώνα του Ολυμπιακού ο Εσθονός διαιτητής Κρίστο Τόβερ ο οποίος θα σφυρίξει το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ για την πέμπτη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Όμως, ο 41χρονος ρέφερι έχει σφυρίξει αγώνες άλλων ελληνικών ομάδων, στις 29/11/18 Τσέλσι-ΠΑΟΚ 4-0 για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, στις 4/8/12 τον τρίτο προκριματικό της ίδιας διοργάνωσης ΠΑΟΚ-Βαλερέγκα 3-0, στις 18/4/21 Παναθηναϊκός-Αρης 1-2 για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Επίσης, στις 11/6/19 ο Τόβερ διαιτήτευσε Ελλάδα-Αρμενία 2-3 για την προκριματική φάση του Γιούρο 2020.

Ο αγώνας Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός είναι ο τρίτος των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ που θα σφυρίξει φέτος ο Τόβερ. Εχουν προηγηθεί τα ματς Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ομόνοια 2-1 και Λουντογκόρετς-Ελσίνκι 2-0. Για το Nations League σφύριξε Σλοβακία-Καζακστάν 0-1 και Κόσοβο-Κύπρος 5-1. Σε συνολικά 17 ματς των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ο Τόβερ έχει δείξει 71 κίτρινες, έχει κάνει τρεις αποβολές με δεύτερη κίτρινη και δυο με απευθείας κόκκινη. Δεν έχει σφυρίξει αγώνα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς είναι ρέφερι της πρώτης κατηγορίας της ΟΥΕΦΑ.

Ο Τόβερ γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1981, σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο του Ταρτού από το 1999 έως το 2003. Ταυτόχρονα εργάστηκε ως βοηθός σε ένα ίδρυμα του Σόρος στην Εσθονία (Open Estonian Foundation), όπου ήταν διοργανωτής αθλητικού προγράμματος του εαρινού φεστιβάλ των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Ταρτού.

Επίσης σπούδασε στη διαχείριση τεχνών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Από το 2006 είναι υπεύθυνος έργου της Εσθονίας ως χώρα τιμής στην Έκθεση Βιβλίων Goteborg 2007 του Υπουργείου Πολιτισμού και διευθύνων σύμβουλος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ταλίν από το 2007. Απόκτησε το μεταπτυχιακό του στην πολιτιστική διαχείριση στην Εσθονική Ακαδημία Μουσικής το 2007.

Βοηθοί του Τόβερ στο ματς Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός θα είναι οι συμπατριώτες του Κάρολιν Καϊβόγια, Στεν Κλάασεν και τέταρτος ο Γιούρι Φρίσερ. Στο VAR θα βρίσκεται ο Ελβετός Φενταγί Σαν με βοηθό τον Ολλανδό Ντένις Χίγκλερ.  

 

Σχόλια