Αυγενάκης κατά Μπαλτάκου (ΒΙΝΤΕΟ): «Βρέθηκε με τους γνωστούς τρόπους πρόεδρος της ΕΠΟ, ασυναρτησίες και αοριστολογίες σε μένα εμένα δεν περνάνε»


-"Τις ισορροπίες του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ τις τηρούμε με ευλάβεια, παρά τις ασυναρτησίες και τις αοριστολογίες του προέδρου της ΕΠΟ, κ. Μπαλτάκου"

- "Το 84% των ενεργών ποδοσφαιρικών σωματείων, όπως ακριβώς μας τα κατέθεσαν επισήμως οι 54 ΕΠΣ, έχουν προσέλθει στο Μητρώο"

-"Με ενδιαφέρει το συμφέρον των πολλών κι όχι το χατίρι των ελάχιστων"

-"Εξετάζουμε νομοθετική πρωτοβουλία ώστε και εκείνα τα σωματεία, των οποίων οι αιτήσεις εγγραφής τους στο Μητρώο βρίσκονται ακόμα στο στάδιο εξέτασης/θεραπείας"

 

 

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο TV CRETA, στην εκπομπή «De Facto» με τον Σωτήρη Μεταξά.

«Oι όποιες αντιδράσεις για το αθλητικό μητρώο, είναι από ένα πολύ μικρό μέρος ποδοσφαιρικών παραγόντων, οι οποίοι είχαν μάθει να χτίζουν πάνω σε κατασκευασμένες εικόνες.

Δεν μας ενδιαφέρει, ούτε ο εγωισμός, ούτε τα απωθημένα του καθενός. Μας ενδιαφέρει να μπει τάξη στο αθλητικό οικοδόμημα της χώρας. O κ. Μπαλτάκος ζήτησε μια μικρή παράταση που τη δώσαμε και δώσαμε και δεύτερη παράταση. Ζήτησαν συνάντηση με FIFA/UEFA και το κάναμε Το ποδόσφαιρο δεν είναι άλλο Θεός. Είναι μια ομοσπονδία όπως οι άλλες που διέπεται από κανόνες. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο. Υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης με την ΕΠΟ. Το 84% των ποδοσφαιρικών σωματείων είτε έχουν πλήρως εγγραφεί είτε είναι κατάσταση ελέγχου. Δεν έχουμε διάθεση σύγκρουσης.Ο κ. Μπαλτάκος προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα τεχνητό αδιέξοδο. Ξέρουμε την πορεία του. Προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και να εκφράσει κάποια απωθημένα. Η πορεία του είναι γνωστή.

Από τη Νέα Δημοκρατία βρέθηκε άκρα δεξιά. Βρέθηκε με τους γνωστούς τρόπους πρόεδρος της ΕΠΟ. Ασυναρτησίες και αοριστολογίες ότι δεν εφαρμόζω τη ολιστική μελέτη και να επικαλείται το Σύνταγμα σε ένα εμένα δεν περνάνε. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τα αθλητικά Σωματεία για να ενταχθούν στο Αθλητικό Μητρώο. Είναι ευπρόσδεκτοι και η ΕΠΟ και οι ΕΠΣ. Μας ενδιαφέρει να έχουμε αποτέλεσμα. ΕΠΣ Κυκλάδων, Πειραιάς, Κορινθίας, Αργολίδας και Λακωνίας έστειλαν προτάσεις και θα στείλουν κι άλλες Ενώσεις. Χαιρετίζουμε τις προτάσεις τους.

Μόλις προχθές τηλεφώνησε κατ’ εντολή του κ. Μπαλτάκου η κα Ψαράκου… Ψαρροπούλου στον κ. Κάκκο και απαντήσαμε ότι είμαστε στη διάθεσή τους. Σε ότι αφορά τους νόμους του κράτους, δεν ορίζονται από τη FIFA και την UEFA. Εμείς θέλουμε να παρέμβουμε στο κομμάτι της νομιμότητας. Η μόνη ομοσπονδία που δεν έχει εναρμονιστεί στο 16% των σωματείων είναι η ΕΠΟ. Θα βοηθήσουμε τα 301 σωματεία που θέλουν να ενταχθούν στο μητρώο. Επεξεργαζόμαστε τις προτάσεις και την επόμενη θα υπάρξει τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Καλούμαι και τα υπόλοιπα σωματεία να καταθέσουν αιτήσεις έως το τέλος Σεπτεμβρίου».





Σχόλια