O Μαρινάκης μπλόκαρε την ΕΠΟ: «Πραξικόπημα αν αποφασίσετε για Φιλιππούση, τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη» - Η ΕΕ αναβλήθηκε για την Πέμπτη


-«Αν τον έχετε επιλέξει χωρίς διεθνή διαγωνισμό και καλούμαστε απλώς σαν μαριονέτες σε αυτό το συμβούλιο»...

-«Αν δεν γίνει διεθνής διαγωνισμός, οποιαδήποτε άλλη διαδικασία δεν θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Ολιστικής Μελέτης, δεν θα έχει σχέση με τα όσα έχουν ήδη υποδείξει και απαιτήσει οι υπερεθνικές Ομοσπονδίες και θα αποτελεί μια ακόμα μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρο».

 

 

Το σκάνδαλο με τον ετσιθελικό ορισμό ως μόνιμου, του Ιάκωβου Φιλιππούση στο πόστο του Εκτελεστικού Διευθυντή από την ΕΠΟ, δεν περνάει. Και δεν θα περάσει. Και για αυτό φροντίζει ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λιγκ, με παρέμβασή του στην ΕΕ της ΕΠΟ, ακύρωσε το σκάνδαλο της παράτασης της θητείας του Φιλιππούση στη θέση αυτή μέχρι το καλοκαίρι του 2024, ενώ κανονικά θα έπρεπε να γίνει διεθνής διαγωνισμός. Για άλλη μια φορά η ΕΠΟ ήθελε να παραβιάσει τις οδηγίες της FIFA και της UEFA, αλλά δεν τους πέρασε.

Η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε για άλλη μια φορά… σκόνη τα σχέδια της ομάδας Μπαλτάκου στην ΕΠΟ, τονίζοντας ξεκάθαρα ότι όλα πρέπει να γίνουν με βάση τη νομιμότητα και μόνο. Ετσι η ΕΕ της ΕΠΟ διέκοψε για την προσεχή Πέμπτη ώστε να ενημερωθούν οι FIFA, UEFA. Είναι δεδομένο ότι η επιστολή που έστειλαν στις 22/2/22 για το θέμα του εκτελεστικού διευθυντή, ότι δηλαδή πρέπει να προηγηθεί διεθνής διαγωνισμός, είναι δεσμευτική. Αλλωστε, επί του θέματος υπάρχει και απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που στελεχώνεται από Αρεοπαγίτες.

«Το θέμα 5 της Ημερήσιας Διάταξης έχει ονομαστεί ‘Ορισμός Εκτελεστικού Διευθυντή’. Όπως αντιλαμβάνεστε από τον τίτλο του θέματος και μόνο, καμία περιγραφή δεν υπάρχει για το αν το συμβούλιο θα κληθεί να επιλέξει σήμερα τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ ή αν θα γίνει συζήτηση για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί και όσα πρέπει να γίνουν ώστε να στελεχωθεί η συγκεκριμένη θέση την οποία η Ολιστική Μελέτη προβλέπει ως κομβικής σημασίας για την λειτουργία της ΕΠΟ – και κατ’ επέκταση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου - όπως ο απαιτούμενος και επιβεβλημένος διεθνής διαγωνισμός για την θέση», ανέφερε αρχικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Για να συνεχίσει σε ακόμη πιο ξεκάθαρο τόνο, λέγοντας πως αν είναι απλώς να τοποθετηθεί σήμερα ένας Εκτελεστικός Διευθυντής, δίχως να τηρηθεί καμία διαδικασία και «χωρίς να δούμε ένα βιογραφικό, χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε πρόσκληση και αξιολόγηση υποψηφίων, κόντρα σε όσα είπατε την προηγούμενη φορά για τυπικά προσόντα και διεθνή διαγωνισμό, αν με λίγα λόγια τον έχετε επιλέξει και καλούμαστε απλώς σαν μαριονέτες σε αυτό το συμβούλιο, τότε ξεκαθαρίζω ότι θα πρόκειται για ένα ακόμα πραξικόπημα εντός των κόλπων της Ομοσπονδίας και το λόγο πλέον θα έχει η Δικαιοσύνη!».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στάθηκε ξανά στον δεσμευτικό χαρακτήρα, τον οποίο έχει η οδηγία των FIFA και UEFA, για το συγκεκριμένο θέμα. Και όχι τώρα, αλλά εδώ και μήνες έχει τεθεί αυτό το ζήτημα. Από τις 22 Φλεβάρη του 2022. «Τονίζει ξεκάθαρα ότι για τις τρείς θέσεις που έχουν κομβική σημασία στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, δηλαδή του CEO, του Αναπληρωτή του και του Τεχνικού Διευθυντή, πρέπει να γίνει μια διεθνής διαδικασία ανοιχτή σε υποψηφιότητες.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία και τους φακέλους που θα υποβληθούν θα πρέπει να καταλήξει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ στις επικρατέστερες υποψηφιότητες, που με τη σειρά του θα πρέπει αυτός να προτείνει προς την Εκτελεστική Επιτροπή η οποία και ως συλλογικό όργανο θα κληθεί να λάβει την τελική απόφαση, ενδεχομένως αξιολογώντας και η ίδια τους επικρατέστερους υποψηφίους».

«Ακόμη μια μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρο»

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λιγκ συνέχισε με σκληρή γλώσσα, αλλά με επιχειρήματα και με ουσία, στα λεγόμενά του: «Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία προφανώς δεν θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Ολιστικής Μελέτης, δεν θα έχει σχέση με τα όσα έχουν ήδη υποδείξει και απαιτήσει οι υπερεθνικές Ομοσπονδίες και θα αποτελεί μια ακόμα μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρο, δείγμα της αδιαφορίας της ΕΠΟ όχι μόνο για το μέλλον του Ποδοσφαίρου στη χώρα αλλά και για τον σεβασμό των όσων η FIFA και η UEFA θέτουν ως αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για την επιλογή προσώπων με κρίσιμο ρόλο στην οργάνωση και λειτουργία της ΕΠΟ».

Αγραφιώτης: «Το Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η επιστολή είναι δεσμευτική»

Είναι σαφές ότι το πραξικόπημα δεν πέρασε. Και αυτό φάνηκε και στη συνέχεια. Όταν ο κ. Αγραφιώτης πρόσθεσε πως το σχετικό απόσπασμα της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου καθιστά σαφή των δεσμευτικό χαρακτήρα της επιστολής της FIFA/UEFA. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο κ. Μπαλτάκος να αναγκαστεί να διακόψει, αφού βρέθηκε σε… αδιέξοδο! Όπως είπε, θα ενημερώσει FIFA/UEFA και η συνεδρίαση της ΕΕ θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Σχόλια