Σχέδιο άλωσης της διαιτησίας με σφραγίδα ΕΠΟ – Ολο το παρασκήνιο


-Η ομοσπονδία στηρίζει τη δημιουργία Πανελλήνιας Ενωσης Διαιτητών για να την έχουν ανάγκη οι ρέφερι. Η ανεξαρτησία γίνεται... καπνός!

 

Ούτε οι ίδιοι οι διαιτητές που ζητούσαν από τους συναδέλφους τους να υπογράψουν το κείμενο για τη δημιουργία της Πανελλήνιας Ενωσης Διαιτητών μόνο από εν ενεργεία ρέφερι έκρυψαν ότι έχουν τις ευλογίες της ΚΕΔ και της ΕΠΟ. Όμως, το να στηρίζει αυτή την κίνηση η ομοσπονδία ισοδυναμεί και με άλωση της διαιτησίας. Επειδή θα στελεχώνεται μόνο από αξιολογημένους διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές, αυτό σημαίνει ότι θα έχουν ανάγκη την ΕΠΟ, που επιλέγει την ΚΕΔ, και δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν τα όποια δικαιώματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατατεθεί προς έγκριση καταστατικό δημιουργίας της Πανελλήνιας Ενωσης Διαιτητών, αν και υπάρχει η ομοσπονδία των διαιτητών, η ΟΔΠΕ που μετονομάστηκε σε Ενωση. Αυτή στελεχώνεται από μη εν ενεργεία ρέφερι! Μάλιστα, έχει καταθέσει και αίτηση να γίνει μέλος της ΕΠΟ, όμως αυτή δεν προωθείται σε κάποια ΓΣ της ομοσπονδίας, αν και από τότε έχουν γίνει 3-4!

Να φταίει ότι η ΕΠΟ θέλει η Πανελλήνια Ενωση Διαιτητών να στελεχώνεται μόνο από εν ενεργεία διαιτητές; Μάλιστα, ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) δεν έχει διαψεύσει ότι προορίζεται για πρόεδρός της, ενώ κυκλοφόρησε ότι ο Καλογερόπουλος (Αθηνών), που τώρα είναι παρατηρητής, προορίζεται για πρόεδρος των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών της Super League 2.

Πάντως, λόγω της ανοχής της ΕΠΟ τίθεται θέμα ανεξαρτησίας της ένωσης διαιτητών, ή αν προτιμάτε θέμα άλωσης από τις ΕΠΣ και από την ομοσπονδία. Σε όλα αυτά προσθέστε και ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, με τη δημιουργία ένωσης εν ενεργεία διαιτητών ασχολούνται πολύ ένας πρόεδρος μεγάλης ΕΠΣ και ένας πρόεδρος νησιώτικης ΕΠΣ. Όμως, είναι δυνατόν οι παράγοντες να μπαίνουν σε... χωράφια διαιτητών; Ετσι, γίνεται και πάλι λάστιχο η ολιστική μελέτη; Δικαιώνονται ή όχι όποιοι κατηγορούν την ΕΠΟ ότι υλοποιεί μόνο όσα την βολεύουν; 



Σχόλια