Πως η ΕΠΟ διασύρει διεθνώς το ποδόσφαιρο


-Είναι πρωτοφανές μια ομοσπονδία να μην θέλει να νοικοκυρευτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι βολές Αυγενάκη για το μητρώο της ΓΓΑ και η επίθεση κατά του Μπαλτάκου.


Είναι πρωτοφανές μια ομοσπονδία να παρακαλάει για Grexit για δήθεν παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, με την οποία θα γελούσαν οι Κοντονής, Βασιλειάδης. Πάντως, η ΕΠΟ αποτυγχάνει να δημιουργήσει κρίση στις σχέσεις του Αυγενάκη με τις FIFA, UEFA, με αφορμή το «μητρώο της ΓΓΑ», όμως εκείνο που καταφέρνει είναι να διασύρει διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο και να μην υπάρχει ίχνος ντροπής. Τέτοιο αυτογκόλ δεν ξανάγινε από την ΕΠΟ στο βωμό της σκοπιμότητας.

Όπως δήλωσε ο Αυγενάκης «το 84% των ενεργών ποδοσφαιρικών σωματείων είναι ήδη στο Μητρώο (1.850 εγγεγραμμένα και νόμιμα και άλλα 314 που οι αιτήσεις τους βρίσκονται στο στάδιο εξέτασης/θεραπείας) από τα 2.579 ενεργά, σύμφωνα με τις επίσημες λίστες που μας έχουν αποστείλει οι 54 ΕΠΣ της χώρας -κι όχι 4.550 που έλεγε η ΕΠΟ σε FIFA/UEFA ή 3.200 που λέει τελευταία, κάνοντας εκπτώσεις, ο κ. Μπαλτάκος».

Αρα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Παράλληλα, γίνεται αντιληπτό ότι το σύστημα της ΕΠΟ προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα, με τις ενώσεις να αποφασίσουν αναστολή των πρωταθλημάτων τους και με την ΕΠΟ να έχει βάλει το θέμα της επικύρωσης των αποφάσεών τους, των ΕΠΣ στη ΓΣ της 30ής Σεπτεμβρίου, με φιλοδοξία να παρέμβουν οι FIFA, UEFA και να τεθεί θέμα Grexit! Για να κάνουν σόου ότι δεν θέλουν τον Αυγενάκη, εκμεταλλεύονται και κάνουν σόου επειδή ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Μόνο έτσι η ΕΠΟ θα δείξει ότι υπάρχει! Όμως, στο Πάρκο Γουδή παραβλέπουν ότι είχαν διακόψει τον διάλογο με το υφυπουργείο Αθλητισμού για το μητρώο των αθλητικών σωματείων, παρόλα αυτά ζήτησε νέα συνάντηση με παρέμβαση των FIFA, UEFA. Όμως, κι εδώ η ομοσπονδία έκανε τα δικά της αφού, επειδή νωρίτερα δεν μπορούσαν, η συνάντηση θα γίνει στις 29/9, μια μέρα πριν από τη ΓΣ της ΕΠΟ! Ουσιαστικά, πρόκειται για κοροϊδία.

Ως επίλογο αξίζει να αναφέρουμε τις τελευταίες δηλώσεις του Αυγενάκη για το «μητρώο της ΓΓΑ» στο TV CRETA: «Δεν μας ενδιαφέρει, ούτε ο εγωισμός, ούτε τα απωθημένα του καθενός. Μας ενδιαφέρει να μπει τάξη στο αθλητικό οικοδόμημα της χώρας. O κ. Μπαλτάκος ζήτησε μια μικρή παράταση που τη δώσαμε και δώσαμε και δεύτερη παράταση. Ζήτησαν συνάντηση με FIFA/UEFA και το κάναμε Το ποδόσφαιρο δεν είναι άλλο Θεός. Είναι μια ομοσπονδία όπως οι άλλες που διέπεται από κανόνες. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο. Υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης με την ΕΠΟ».

Ως... κερασάκι στην τούρτα, τις δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού για τους χειρισμούς του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου: «Ο κ. Μπαλτάκος προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα τεχνητό αδιέξοδο. Ξέρουμε την πορεία του. Προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και να εκφράσει κάποια απωθημένα. Η πορεία του είναι γνωστή. Από τη Νέα Δημοκρατία βρέθηκε άκρα δεξιά. Βρέθηκε με τους γνωστούς τρόπους πρόεδρος της ΕΠΟ. Ασυναρτησίες και αοριστολογίες ότι δεν εφαρμόζω τη ολιστική μελέτη και να επικαλείται το Σύνταγμα σε ένα εμένα δεν περνάνε».


Σχόλια